ROB HOLDING – BEDRE END CANNAVARO?

Rob Holding – you knowww – he’s better than Cannavaro! Indrømmet. Det er nok for tidligt at sammenligne Rob Holding med legenden Fabian Cannavaro. Ikke desto mindre så er den unge englænder endelig tilbage fra en lang skadespause, hvilket kan vise sig at være ekstremt vigtigt, hvis sæsonen skal blive en succes for Arsenal.

Da Arsenal-holdet i forrige sæson indledte en periode med 22 kampe uden nederlag, spillede den unge midterforsvar en stor rolle. Holding startede inde i langt de fleste kampe og var for det meste sikkerheden selv i hans defensive aktioner. Desværre endte den personlige succes for Holding, da han i starten af december pådrog sig en alvorlig knæskade i udekampen på Old Trafford i Premier League.

Skaden har betydet, at Holding først nu er tilbage i kampform. Den dygtige forsvarsspiller har været et stort savn i de små ni måneder, han har været væk. Arsenal-defensiven har mildest talt været meget udskældt, og mange Arsenal-fans ser Holding som en permanent løsning på de defensive kvaler, klubben står over for.

Hans spillestil er præget af en god blanding af en moderne og en god gammeldags engelsk midterforsvar. Han er fysisk stærk, men er ikke bange for at indgå i kombinationer og er generelt god på bolden. Omvendt er han heller ikke er bange for at sparke bolden ud af kommunen, hvis det brænder på foran målet.

Han går nogle gange på kompromis med Unai Emery’s taktiske tilgang med at spille bolden ud fra målet langs jorden, men det er med til at skabe ro i både supporteres hjerter, men også i resten af holdet, da han ikke på samme måde sætter bolden på spil. Personlige fejl har kostet mange mål de seneste par sæsoner, og denne tilgang til opspillet kan forhåbentlig være med til at mindske antallet af fejl, der fører til mål. Holding er generelt set derfor den ideelle partner i et midterforsvar til mere aggressive typer som David Luiz, Sokratis og Shkodran Mustafi og til dels Calum Chambers, der kan have for vane at tage lidt for mange raske beslutninger, der fra tid til anden koster Arsenal mål og point.

Karrieren so far

Holding havde sine ungdomsår i Bolton Wanderers akademi, før han blev udlejet til Bury, hvor han fik en enkelt seniorkamp. Efter lejeopholdet blev han forfremmet til førsteholdstruppen i Bolton, hvor han nåede at spille 26 kampe, før Arsene Wenger fik sat kløerne i ham for beskedne to millioner pund. Debutsæsonen skulle udvikle sig til at blive en fremragende én af slagsen, da englænderen endte med at slutte sæsonen af med en række startpladser og ikke mindst én flot optræden i FA Cup-finalen mod Chelsea. Mange journalister og fans var overraskede over Holdings solide indsatser i løbet af sæsonen hvilket gjorde, at Wenger, ikke havde andet end latter til overs for sine kritikere. ”I am sorry he didn’t cost 55 million, so he cannot be good“, har den franske professeur udtalt om forsvarskrumtappen. Holding nåede desuden i løbet af sin første sæson for The Gunners også at få debut på det engelske U21-landshold, hvor det sidenhen er blevet til fem optrædener.

Holding er gode venner med holdkammeraten Callum Chambers, og sammen er de begyndt at være en betydende faktor i at få integreret nye spillere ind på holdet. Han kender klubben særdeles godt og fungerer derfor som et godt bindeled for nye spillere i klubben, specielt mange af de yngre engelske spillere, som han har fået lov til at dele omklædningsrum med i starten af sæsonen på U23-holdet. Man får fornemmelsen af, at den unge englænder er meget vellidt i truppen, hvilket også har stor betydning for en spillers mulighed for at performe optimalt.

Comebacket

Det længe ventede comeback kom i EFL Cup-kampen i september mod Nottingham Forrest. En kamp som Arsenal bekendt endte med at vinde 5-0, og hvor der aldrig var tvivl om resultatet. Holding spillede upåklageligt og kronede comebacket med en flot hovedstødsscoring efter 70 minutters spilletid efter at han kort tid før havde fået overdraget anførerbindet fra Mesut Özil.

Dette var endnu et bevis på, at han har stor betydning i truppen og besidder store ledermæssige kvaliteter. Ligeledes fik Holding fuld spilletid i anden runde af Europa League mod Standard Liege, hvor det blev til endnu et clean sheet og en storsejr på 4-0.

En interessant fællesnævner i de to kampe er også de to forsvarskollegaer, Hector Bellerin og Kieran Tierney, som begge fik spilletid i de pågældende kampe. Det bliver interessant at se, om de tre unge forsvarsspillere kan være med til at stabilisere forsvaret i Premier League-regi, når de en gang efter landsholdspausen forhåbentlig er hundrede procent kampklare. Det kan nemt vise sig at være at være tre spillere, der kan stabilisere Arsenal-forsvaret i mange år fremover.

Indkøbskurv