REFERAT: BLACKPOOL-ARSENAL

De 5000 medrejsende Arsenal-fans fik fuld valuta for pengene, lørdag aften, da Arsenal tog hul på FA-cuppen med en pligtsejr på 3-0 mod League One-mandskabet, Blackpool.

Startopstilling (4-2-3-1)

Cech
Jenkinson – Lichtsteiner – Sokratis – Kolasinac

Elneny – Ramsey

Willock

Maitland-Niles – Nketiah – Iwobi

1. halvleg startede i et fint tempo, hvor det hurtigt viste sig, at der var muligheder i begge ender af banen. Blackpool prøvede tidligt i kampens forløb af presse Arsenals opbygningsspil, som i dag var blevet endnu mere besværliggjort grundet banens beskaffenhed. Det tvang i flere perioder Arsenal til at spille en smule mere direkte og det udmøntede sig tidligt i en chance til Nketiah, som desværre sparkede bolden i sidenettet. Kort tid efter chancen til Nketiah, viste den store og stærke, Gnanduillet, at han har fine egenskaber med fødderne. Han driblede igennem et noget passivt Arsenal-forsvar og tvang Cech ud i en stor redning.

Efter Blackpools chance, satte Arsenal sig på tingene. Nketiah fik endnu en chance for at score, men igen måtte han se sin afslutning gå ved siden af mål efter et fladt indlæg fra Maitland-Niles. Der skulle dog en standardsituation til for at Arsenal kunne bringe sig i front. Efter 11 minutters sendte Ramsey et frispark mod Blackpool-målet, som blev rettet af og ramte stolpen. Willock var den hurtigste over riposten og kunne nemt heade Arsenal i front – 1-0.

Føringen blev imidlertid en sovepude for Arsenal, da det blev startskuddet til et lille tryk fra Blackpool. Den direkte tilgang og spillet om andenbolde gjorde, at der i perioden var optræk til store muligheder for Blackpool, men uden at blive rigtig farlige. Den gode periode for Blackpool gjorde, at de blev meget modige og fortsatte det høje pres. Efter 37 minutters spil viste Arsenal deres kvalitet, da de byggede fint og tålmodigt op fra forsvaret og spillede sig igennem det høje pres fra Blackpool. Jenkinson spillede først en dyb bold til Iwobi, hvorefter han kom i et forrygende overlap. Han modtog bolden i fuld fart og spillede et hårdt, fladt indlæg indover, som efter et par tilfældigheder endte i bagerste område, hvor Willock endnu engang dukkede op – 2-0 til Arsenal.

Gassen gik nu af Blackpool-ballonen, og lige inden halvlegsfløjtet burde Nketiah havde lukket kampen definitivt. En langt udspark fra Cech efter en standard, endte for fødderne af Nketiah, som desværre blev læst af målmanden. Arsenal måtte derfor nøjes med en tomålsføring.

Arsenal kom bedst ud til 2. halvleg. Allerede efter fem minutter, havde Ramsey en fin mulighed for at udbygge føringen, da han efter flotte kombinationer med Iwobi, sparkede tæt forbi mål. Som det så ud til at trække op til en tredje scoring for Arsenal, fandt Blackpool ny energi frem – de var ikke helt nede i sækken endnu. Den helt store mulighed kom efter 57 minutter, hvor Blackpool kom til gennembrud i venstreside via. den tidligere Arsenal-spiller, Bola. Bola slog et fladt indlæg ind i feltet, som fik lov til at passere igennem feltet og endte for fødderne af højrebacken, Nottingham, som sparkede langt over Cechs mål.

Efter Blackpools bedste periode i kampen, tog Arsenal styringen på kampen igen. Uden den store interesse i at angribe, men blot at trække tempoet ud af kampen, drænede de den sidste energi ud af League One-mandskabet. Modløsheden hos Blackpool resulterede også i kampens tredje scoring. Efter kombinationer i højre side af banen, spillede Lacazette, Ramsey, fri foran målet, men waliseren kunne ikke omsætte til mål. Heldigvis faldt riposten til Iwobi, som kunne udbygge føringen – 3-0 til Arsenal.

Alt i alt en pligtsejr for Unai Emerys mandskab, hvor de store plusser er Willock, Iwobi og et rent mål, samt rotation på nogle nøglepositioner.