Karakterer: Premier League, runde 11 – Newcastle vs. Arsenal

Arsenal gjorde mere end nok til at fortjene et point, i hvad der nok burde have været en 0-0 kamp, men når man nærmest intet skaber, ja så forhøjer man risikoen for at kampen afgøres af tilfældigheder, og det faldt desværre ikke ud til Arsenals fordel.

Af Tobias Halskov

En slåskamp, der aldrig blev til en fodboldkamp

Jeg havde på forhånd frygtet turen til St. James Park og mødet med Newcastle. På trods af gode resultater, så har Arsenal endnu ikke sådan rigtig ramt sit topniveau. Det formoder vi i hvert fald. Derfor var det stor test der ventede lørdag aften, for på St. James er det kaosset og intensiteten fra tribunerne der hersker, og desto bedre man kan modstå det, desto større er chancen for at få et resultat.

Og lige netop det syntes jeg Arsenal lykkedes rigtig godt med. Vi tog imod de slag, der bogstaveligt talt kom, og vi gav igen. På den konto greb vi kampen rigtigt an. Derfor ærgrer det selvfølgelig, at vores bedste offensive folk ikke var i stand til at gøre forskellen, og at det hele så blev afgjort på et mål, der enhver anden dag, var blevet annulleret for frispark, hånd på bolden eller offside, ja vælg selv.

Et point på St. James havde været et fint resultat, hvor vi langt henad vejen spiller en godkendt fodboldkamp (læs: slåskamp) efter de forhold der var. I stedet står vi nu med 0 point, og endnu en undervældende og jævn offensiv indsats, og det afspejler sig selvfølgelig også i karaktererne.

David Raya 4:
Gjorde det langt henad vejen godt, men hans placering ved Newcastles mål, skal der selvfølgelig sættes spørgsmålstegn ved. Det indlæg må ikke ryge over ham, når det ikke er højere og tilmed er i det lille felt.

Ben White 7:
Gjorde det fint. Stod imod og gav igen.

William Saliba 7:
Var virkelig kommet på arbejde. Blev testet igen og igen. Slap godt fra det meste, men med enkelte svipsere.

Gabriel 7:
Var som sin makker kommet på arbejde. Solid kamp. Uheldig med ikke at få frispark ved Newcastles mål.

Takehiro Tomiyasu: 7
Fortjent startplads og det bliver næppe sidste gang vi ser ham fortrukket foran Zinchenko, når vi møder hold der for alvor kan straffe og true os. Solid kamp, som resten af forsvaret.

Jorginho: 4
Slap ganske fint fra det hele taget kampen i betragtning. Det er på papiret ikke en kamp for ham, men stod godt imod Newcastle fysik og power.

Declan Rice: 7
Igen vores bedste mand på dagen. Hans power og fysik er der ikke mange der matcher i Premier League, så hans rolle og betydning i en kamp som denne, kan næsten kun undervurderes. Drev os frem, og stod tit forrest når der skulle gives igen til Newcastles hårde spil.

Kai Havertz: 4
Jeg har næsten lyst til at dele hans karakter op i to. En god karakter for hans duelspil og rolle som spilstation, for hold op hvor tog han imod mange tæsk, og hvor stod han ofte godt imod. Fik i enkelte situationer sat Martinelli og Saka godt op. Han var til tider med i det hele. Men modsat vil der bare være en lav karakter for det ufærdige offensive output. For det er dét det bliver med Havertz. Ufærdigt.  

Hans duelspil kan vi ikke klage over, men det er bare ikke nok.

Lavede en uhensigtsmæssig grov tackling der satte gang i Newcastle. Den kunne vi godt have undværet, selvom det også var betrykkende at se noget fandenivoldskhed fra tyskeren. Mere af det tak, men måske ikke så meget.

Bukayo Saka: 2
Havde det svært i Ødegaards fravær. Meget svært. Han er manden, der skal afgøre tingene for os i kampe som denne, når alle andre kæmper på slagmarken. I dag udeblev den verdensklassespiller vi kender, desværre.

Gabriel Martinelli 4:
Forsøgte igen og igen at skabe noget, men havde det ligesom Saka aldeles svært. Fik dog ting til at ske, og hans konstante udfordringer var klart en trussel Newcastle igen og igen skulle håndtere, hvilket gav os fine muligheder, som desværre aldrig blev til det store.

Eddie Nketiah 2:
Havde det svært, men var nærmest også på en umulig opgave på trods af god opbakning fra Havertz undervejs. Har det generelt svært på udebane.

Oleksandre Zinchenko 4:
Kom ind og fik skabt nogle fine muligheder, da vi skulle jagte en udligning.

Leandro Trossard N/A

Fábio Vieira N/A

MOTM – Declan Rice

Igen den som efterlod det bedste indtryk. Han er suveræn, men måske har vores noget jævne offensive output den her sæson også noget at gøre med det. Vi skal være glade for ham. Ingen tvivl om det.

Indkøbskurv