OPTAKT TIL ARSENAL – WATFORD

Lørdag sidder mere end 150 danske Arsenalfans sammen med Ray Parlour og ser kampen på storskærm i Silkeborg. En sejr vil løfte stemningen højt på det nye Silkeborg Stadion.

Arsenal har vundet 8 ud af de seneste 10 kampe mod Watford i Premier League, og lørdag skal det gerne give 3 point igen. I skrivende stund er Watford dog 1 point foran i tabellen, så det er bestemt ikke nogen let kamp The Gunners har i vente. Sidste sæson blev det til et 2-1 nederlag på udebane, mens hjemmekampen blev vundet 3-0. Mange vil nok især huske at Petr Cech reddede et straffespark fra Troy Deeney. Samtidig blev det til mål af Mustafi, Aubameyang og Mkhitaryan. Sidstnævnte ser dog umiddelbart ikke ud til at komme i kamp fra start.

Emery har skiftet en del ud til kampene i liga cup’en og Europa League, og fx Mkhitaryan har startet inde i begge disse ’reserveopstillinger’. Onsdagens 3-1 sejr over Brentford gav den nu sjette sejr i streg, så selvom spillet til tider har været svingende i kvalitet, så har resultaterne været der. Midtugekampen gav også første start til unge Smith Rowe, der nu nok næppe kommer i spil i lørdagens kamp. Det ligner efterhånden, at Emery har en foretrukken bagkæde med Cech på mål bagved Bellerin, Mustafi, Sokratis og Monreal. Xhaka og Torreira ligner de 2 centrale midtbanespillere, mens de forreste 4 mest har været Özil, Ramsey, Aubameyang og Lacazette.

I denne uge kom det frem, at Arsenal næppe kommer til at forlænge med Ramsey, og spørgsmålet er, om det kommer til at få en betydning for start 11’eren. Desuden fik Welbeck med 2 mål i midtugen også presset på for at gøre sig gældende.

Optimisten kan se, at vi vinder kampene, og især Lacazette viser både målnæse og godt spil. Pessimisten kan bekymre sig over, at vores offensive folk ikke helt har fundet hinanden, samtidig med, at vi lukker for mange mål ind. Desuden kan vi glæde os over, at en hjemmekamp lørdag kl. 16 næsten altid giver 3 point. I de sidste 20 forsøg har vi hentet 56 ud af 60 mulige point.

God kamp og COME ON YOU GUNNERS!

Indkøbskurv