OPTAKT TIL ARSENAL – FULHAM OG STARTELLEVER-SNAK

På lørdag sparkes en ny sæson i gang. En sæson som forhåbentlig kommer til at vise en positiv udvikling, og som måske gør det muligt at fejre St. Totteringham’s Day atter en gang. Denne artikel er en optakt til første kamp mod Fulham, samt et bud på den foreløbigt stærkeste startopstilling, med håb om, at der bliver handlet ind på flere positioner, inden vinduet lukker den 5. oktober.

Optakt til Fulham

Arsenal åbner Premier League med et London-derby ude mod Fulham, som for nyligt er rykket tilbage i Premier League, efter de slog Brentford i Championship playoff-finalen på Wembley.

Arsenal kommer til at møde et hold, som ikke har forstærket sig synderligt siden oprykningen, men som har stærke, solide spillere såsom Aleksander Mitrovic og Anthony Knockaert, som kan drille alle hold. Turen går til Craven Cottage med momentum efter Arsenal har vundet to trofæer i august, på trods af et nederlag på 2-3 til Aston Villa i den seneste træningskamp. Rygterne lyder på, at træningskampen blev holdt bag lukkede døre, idet Mikel Arteta er ved at afprøve nye taktikker, hvorfor man nok heller ikke skal se på resultatet af kampen som bekymrende.

På spillerfronten har vi en del skader. Calum Chambers, Shkodran Mustafi, Pablo Marí og Gabriel Martinelli er fortsat ude, mens meldinger lyder på, at David Luiz skulle have pådraget sig en skade i nakken, og derfor er tvivlsom til kampen mod Fulham. Vi er derfor svækkede i forsvaret. Alt tyder på, at Arteta har et godt øje til Rob Holding, og han derfor stadig er at finde i klubben efter transfervinduet, selvom det blev rapporteret af han skulle have været på vej til Newcastle på et lån. Vi kommer derfor måske til at se ham starte i midterforsvaret sammen med Kieran Tierney og William Saliba.

Alt tyder på, at Sokratis er på vej til Napoli på en fri transfer, hvorfor man ikke skal regne med at se ham i aktion.

Her er et bud på, hvordan sæsonens første startsopstilling, kommer til at se ud:

Formation: 3-4-3 (5-2-3)

 class=

Opstillingen er meget lig Community Shield-finalen. Der er indskiftninger i form af Nicolas Pepe, Dani Ceballos og William Saliba. Både Pepe og Ceballos var ikke i truppen til kampen. Ceballos er kommet retur på endnu et lån, og spillede med i træningskampen mod Aston Villa med det samme, så mon ikke han erstatter Mohammed Elneny på midtbanen, som ellers spillede en god kamp mod Liverpool.

Da vi er underbemandede i forsvaret, kan det meget vel være klogt at sætte Ainsley Maitland-Niles ind på venstre wingback og dermed Tierney ned i det centrale forsvar. Saliba erstatter Luiz, som er tvivlsom til kampen. Det er svært at sige, om Bernd Leno eller Emiliano Martinez starter, men Arteta skulle eftersigende foretrække Leno, som er tilbage efter sin skade.

Arsenal vandt begge kampe mod Fulham i sæson 18/19 med cifre på henholdsvis 4-1 og 1-5. Alt andet end en sejr på Craven Cottage, vil være en uacceptabel start på sæsonen.

Ikke stærkeste XI fra start

Selvom det ser ud til at være et forholdsvis stærkt hold, som Arsenal kan stille med mod Fulham, er der stadig flere faktorer som gør, at holdet kan blive endnu stærkere – både offensivt og defensivt.

Flere spillere er ude med skader, Luiz er tvivlsom og det er ikke forventeligt at nyindkøb som Willian og Gabriel Magalhães starter inde i kampen mod Fulham. På trods af dette, er her et bud på den stærkeste startopstilling, som Arsenal kan stille med. Den taktiske tilgang til kampen vil selvfølgelig have betydning for opstillingen, og derfor vil man se udskiftninger på baggrund af dette.

Formation: 3-4-3 (5-2-3)

 class=

Bernd Leno:

Leno er tilbage, men er hans plads sikker? Det er der meget få som kan svare på, efter Martinez afløste ham. Martinez skulle eftersigende også været blevet tilbudt en ny kontrakt af Arsenal, og har selv udtalt, at han vil til at spille fast, efter at han endelig har bevist sine evner på banen. Det må siges at være forståeligt for Arsenals længst tjenende spiller, som nu har været i klubben i over 10 år. Arteta står over for noget af et luksusproblem, når han kan vælge mellem to af de bedste målmænd i ligaen.

Kieran Tierney:

En kæmpe fighter på og udenfor banen med stort anførerpotentiale. Han er klart den stærkeste mand på venstre back positionen, men hans defensive dygtighed gør, at han også kan bruges som central back, som både er set på klub- og landsholdsniveau. Han må og skal starte inde, når han er ledig. 

Gabriel Magalhães:

Den nyindkøbte brasilianer skal først spilles ind på holdet. Hvor længe det kommer til at tage, er et godt spørgsmål. Indtil da, kommer vi nok til at se Holding eller Tierney i stedet for ham.

David Luiz:

Der er stadig mange, som sætter spørgsmålstegn ved Luiz. Med svingende præstationer er dette også forståeligt, men når han spiller op til sit bedste, er der ikke mange, som er bedre end ham. Han ville være fantastisk at have som støtte til Magalhães og Saliba, som begge er unge og urutinerede i engelsk fodbold.

William Saliba:

Endelig er Saliba klar til at spille for Arsenal. Ham har vi ventet på længe. Flere analyser peger på, at hans styrke med at læse spillet og erobre bolden, passer perfekt sammen med Magalhães’ styrke i hovedspillet og i tacklinger. Forhåbentlig kan de to blive fremtiden for Arsenals forsvar.

Hector Bellerin:

Hvis Bellerin bliver i klubben, må han fortsat betragtes som den stærkeste mand på højre back. Der har været interesse i ham fra blandt andet PSG, hvilket samtidig indikerer, at han er en spiller som også bliver anerkendt for sine evner uden for Arsenal.

Granit Xhaka:

Xhaka har fået en stor rolle under Arteta. Han er taget til nåde efter sit udfald mod Arsenals fans i starten af sidste sæson, og er sidenhen blevet en populær herre. På banen har han også forbedret sit spil, og fortjener en plads i den bedste XI.

Dani Ceballos:

Arsenal har hentet Ceballos ind på endnu en låneaftale fra Real Madrid. Han skal være i Arsenal for at udvikle sig, og det passer klubben fint. Han er nemlig en fantastisk spiller at have på holdet.

Pierre-Emerick Aubameyang:

Arsenals bedste spiller skal selvfølgelig på det bedste hold. Lad os håbe på, at han snart skriver under på en ny kontrakt. Rygterne lyder på, at Arsenal vil gøre ham til den bedst tjenende spiller på holdet.

Alexandre Lacazette:

Lacazette må stadig siges at være vores bedste traditionelle angriber, hvis vi regner med at Aubameyang stiller op på venstre kant. Med Bukayo Saka som både kan spille på højre og venstre kant, kan det meget vel blive Aubameyang som bliver rykket op som frontmand, mens Lacazette derfor må ryge på bænken. På trods af dette, vil man sandsynligvis også komme til at se Lacazette give pladsen til Eddie Nketiah, som i øjeblikket har været i storform for Englands U21 mandskab, hvor han har scoret hele fire mål (dette inkluderede et 9 minutters hattrick) på to kampe og er blevet gjort til anfører.

Willian:

Det er svært at sige, om Pepe eller Willian skal spille på højre kant. Willian er mere rutineret end Pepe, som stadig er ung, og tydeligvis har brug for lidt tid til at udvikle sig og vænne sig til Premier League. Man kunne også forestille sig, at begge kunne spille samtidig i en anden formation, hvor Willian kunne rykke ind og agere 10’er. Eftersigende skulle Arteta have afprøvet et system, som tillader Willian og Pepe at skiftes til at agere 10’er i løbet af kampen. 

Flere spillerkøb inden lukketid?

Forhåbentlig kan Arsenal hente flere spillere ind, inden vinduet lukker den 5. oktober. Rygter lyder på, at Houssem Aouar fra Lyon og Thomas Partey fra Atlético Madrid meget vel kunne ende med at spille på Emirates i den kommende sæson, og dermed skabe mere bredde og styrke på midtbanen. Dette ville nok også betyde en genovervejelse af, hvordan den stærkeste opstilling ser ud.

Med håb om en god sæson. COYG

Indkøbskurv