OPTAKT: LEICESTER – ARSENAL

Kampen for top fire i Premier League er stadig fuldkommen åben, og Arsenal skal udnytte dette ved at nuppe alle tre point søndag mod Leicester. Der skal dog andre boller på suppen, end dem vi har været vant til i løbet af den sidste uges tid, hvis vi skal gøre os forhåbninger om en sejr på King Power Stadium.

Pånær Liverpool og Manchester City virker resten af top seks holdene til at kæmpe mere for at være uden for top fire, end.

Således har både Arsenal, Manchester United, Chelsea og Tottenham rendt ind i dyrebare pointtab på det sidste, hvilket The Gunners ikke kan tillade sig i sæsonens tre sidste Premier League-kampe.

Den første af disse finder sted søndag tidlig eftermiddag, hvor Leicester er modstanderen på King Power Stadium. Arsenal har som bekendt ikke haft en særlig imponerende god sæson på fremmed græs, og mod et slagkraftig mandskab, skal Unai Emerys mandskab op i et særligt gear for at levere en acceptabel præstation.

Leicester har været ganske godt kørende siden Brendan Rodgers overtog trænergerningen for Kasper Schmeichel og co. i slutningen af februar.

Rodgers var blandt mange en af kandidaterne til jobbet som Arsenal-træner efter Arsene Wengers afgang, og med fire sejre og en uafgjort i Leicesters seneste seks kampe har nordireren også bevist sit værd i sin Premier League-retur.

Specielt har Jamie Vardy fået en renæssance under den tidligere Liverpool-træner, mens de unge midtbanetalenter Youri Tielemans og Ashley Barnes også fortjener at blive nævnt som profiler på Leicester-mandskabet.

Netop talentmassen er stor hos et Leicester-mandskab, der siden sit mesterskab i 15/16-sæsonen har udviklet sig til et hold, der har vist sig som måske det bedste hold uden for top seks.

Angrebsstjerne kan få lyncomeback

Arsenal må håbe, at de igen kan gøre brug af Pierre-Emerick Aubameyang, der sad ude af midtugekampen mod Wolverhampton.

Arsenals bænk så til denne kamp skræmmende tynd ud i forhold til Wolves’, som havde mulighed for at smide flere offensive kort ind, mens Unai Emery følte sig nødsaget til at sætte en uprøvet Eddie Nketiah ind i slutfasen.

Ikke kun i offensiven, men også på midtbanen virkede Arsenal idéløse, specielt i fraværet af Aaron Ramsey. Unai Emery har derfor brug for at få iscenesat Mesut Özil, så tyskerens kvaliteter kan få lov til at blive bragt frem i opgøret, som man så det fra det omvendte opgør i oktober på Emirates Stadium.

Der er kampstart kl. 13, og kampen vises på TV3 MAX.

Indkøbskurv