OPTAKT: ARSENAL – VALENCIA

Næstsidste etape på vejen til Baku går i gang imorgen, når Arsenal hjemme møder Valencia i den første af to Europa League-seminfialekampe, hvilket tyder på at være eneste mulighed for drømmen om Champions League i næste sæson.

Årets Europa League-turnering er gået ind i sin afgørende fase – vi er noget til de to semifinaler. Nu skal deltagerne til finalen findes, og Arsenal og Valencia skal kæmpe om den ene plads i Baku d.  29 maj.

Begge hold går ind til kampen med ryggen mod muren, og en plads i finalen kan vise sig at være begge holds eneste mulighed for at få adgang til det forjættede land.

For Arsenal-fans bliver det også et gensyn med to tidligere spillere i Francis Coquelin og Gabriel Paulista. Førstnævnte er dog ude i første kamp med karantæne.

Hvad kommer Valencia med?

Valencia går ind til kampen med to nederlag i rygsækken, det seneste fra i lørdags hvor de tabte 1-0 hjemme til Eibar. Generelt har sæsonen ikke været for god for Valencia, der i skrivende stund ligger nummer 6. i La Liga. De skal hente tre point på både Getafe og Sevilla, hvis de skal nå den afgørende 4. plads. Det er samtidig også et noget ramponeret Valencia-hold, hvor de to faste startere Geoffrey Kondogbia og Denis Cheryshev begge er ude.

Valencia stiller op i en klassisk 4-4-2, og står ofte dybt med en meget kompakt midtbane- og forsvarskæde, og satser på de hurtige omstillinger.

Emerys mange muligheder

Arsenal burde have alle klar med undtagelse af de allerede kendte (Holding, Welbeck, Denis Suarez, Bellerin, Ramsey), så spørgsmålet er, hvordan Unai Emery vælger at sætte holdet op?

Defensivt sad både Nacho Monreal og Laurent Koscielny over i weekenden, og spørgsmålet er, om det var for at holde dem friske til torsdagens opgør. Özil sad også over og kunne være en mulighed som dåseåbneren der kunne flå et tætpakket Valencia fra hinanden. Forrest er spørgsmålet om det skal være Alexandre Lacazette eller Pierre-Emerick Aubameyang i front. En mulighed er naturligvis også at spille dem begge fra start oppe i front.

Udover hvilke spillere der skal stå distancen, har vi også set Emery skifte mellem mange formationer. Så sent som i søndags, hvor han for første gang gik med en 4-4-2 formation. Kampen mod Valencia er dog næppe én, hvor Emery vil forsøge med nye ting, men spørgsmålet er, om han i sidste ende vælger at gå med en tre – eller firebackkæde.

Alt på et bræt

Med al sandsynlighed er disse semifinaleopgør knald eller fald-kampe for begge klubber, hvis ikke de skal spille Europa League igen. Men med et Valencia-hold med stærke spillere ude, to nederlag i bagagen og hjemmebanefordelen til os, må en sejr, og gerne et clean sheet, være et must. Men som vi har set i de sidste tre kampe er der ikke noget, der hedder en must-win, når det kommer til vores rød-hvide helte.

Kampen vises på 6´eren kl. 21.

Indkøbskurv