OPTAKT: ARSENAL – RENNES

Arsenal skal for anden Europa League-runde i træk forsøge at vende en kamp på hovedet i returen, når de hjemme på Emirates Stadium tager imod det franske hold Rennes. Og til forskel for kampene mod BATE Borisov står Arsenal denne gang med en sværere opgave, end man umiddelbart lige skulle tro.

Torsdag er endnu engang en skæbnesvanger dag for Arsenal, der skal vende et 3-1-nederlag til samlet sejr mod Rennes.

Det franske hold blev i den første kamp hjulpet godt på vej af at et rødt kort til Sokratis i slutningen af første halvleg, men gæsterne fra London viste uagtet det røde kort unødvendige svaghedstegn i specielt anden halvleg.

Arsenal var gang på gang sårbare ude på kanterne, hvor Nacho Monreal og Henrikh Mkhitaryan noget uortodoks fik lov til at passe på Rennes bedst spillere, Hatem Ben Arfa og Ismail Sarr, der med deres direkte spil gav Arsenal-forsvaret problemer.

Udover denne kamp har Monreal dog været god kørende i et væld af positioner, senest som del af en trebackkæde mod Manchester United.

Forsvaret har dog igen brug for at være på sit bedste, hvis Arsenal skal have en chance for at spille sig videre i Europa League, hvilket dog også kræver en stor kamp af veteranen Petr Cech.

Cech fik i Frankrig lov til at hilse på sit gamle hjemmepublikum, men tjekken har ikke plads til at vise gæstfrihed på Emirates Stadium i en kamp, der potentielt kan blive verdensklassemålmandens sidste europæiske kamp.

Karantæneboost

Arsenal har stadig Lucas Torreira til rådighed i Europa League-sammenhæng, og hvis den lille uruguayaner bliver valgt til at spille, har midtbanespilleren bruge for at gå en takt op i niveau i forhold til det første opgør. Her havde Clement Grenier, der i sine Lyon-dage i øvrigt var sat kraftigt i forbindelse med Arsenal, for meget kontrol over slagets gang på midten af banen, hvilket den tidligere Sampdoria-spiller har brug for at få styr på til torsdagens kamp.

Træner Unai Emery kan ligeledes glæde sig over at have sin franske angriber Alexandre Lazatte til rådighed, efter at den 27-årige bomber tirsdag fik reduceret sin karantæne, hvilket gør ham i stand til at spille torsdagens vigtige opgør.

Lacazette har spillemæssigt været ustyrlig på det seneste, hvilket har været vigtigt for Nordlondon-mandskabet, eftersom Pierre-Emerick Aubameyang siden årsskiftet ikke for alvor spillemæssigt har vist sig godt kørende.

Gaboneserens målnæse og placeringsevne i feltet har dog stadig været med til at skaffe ham mål. Aubameyang må dog også kunne prise sig lykkelig over Lacazettes retur, eftersom han selv er en klart bedre spiller med Lacazette ved siden af sig, som man kunne se mod Manchester United.

Og mon ikke de to angribere også begge finder vej til Emerys startopstilling, nu hvor The Gunners har brug for at score mindst to mål.

Kampen bliver fløjtet i gang torsdag kl. 21.00 og vises i dansk tv hos 6´eren.

Indkøbskurv