OPTAKT: ARSENAL – NEWCASTLE

Premier League er endelig tilbage efter landsholdspausen, og mandag aften tager Arsenal på Emirates Stadium imod et nedrykningstruet, men stærkt spillende Newcastle-mandskab

Med mange spillere på landsholdstjeneste har Arsenal haft weekenden til at slappe af, inden det mandag aften går løs igen i Premier League mod Newcastle.

Af spillerne som spillede landsholdsfodbold, var Granit Xhaka og Stephan Lichtsteiner på tjeneste for Schweiz mod Danmark i EM kvalifikationen, hvor Xhaka blandt andet scorede og leverede en god præstation. Sokratis var på tjeneste for Grækenland, Sead Kolasinac for Bosnien og Henrikh Mhkitaryan for Armenien. Alexander Iwobi, Mohammed Elneny og Pierre-Emerick Aubameyang spillede alle Africa Cup of Nations kvalifikation for henholdsvis Nigeria, Egypten og Gabon. Lucas Torreira var på tjeneste for Uruguay i Kina, mens Matteo Guendouzi også spillede mod Danmark for Frankrigs U21-landshold. Aaron Ramsey var blevet indlemmet i Wales’ trup, men måtte desværre tage retur til London for at pleje en skade, og nåede derfor ikke at spille.

Spillerne, som blev tilbage i London, har dog ikke været helt uden fodbold. Unai Emery tog spillerne med en tur til Dubai på træningslejr, hvor de samtidig spillede en træningskamp mod Al Nasr SC. Kampen endte 2-3 i Arsenals favør med Carl Jenkinson, Alexandre Lacazette og unge Tyreece John-Jules som målscorere. Denis Suarez fik fuld spilletid i kampen, så mon ikke man kan forvente snart at se mere til ham på førsteholdet.

Det bliver spændende at se, hvordan holdet kommer ud til mandagens kamp. Tottenham tabte point til Liverpool, og Arsenal har derfor chancen for at rykke op på tredjepladsen med en sejr over Newcastle, som har hentet ti point hjem i sine fem sidste kampe. Dog har de fleste af Newcastles sejre denne sæson været på hjemmebane. Det Nordengelske hold har kun vundet to udebanekampe, mens Arsenal har været utroligt stærke på hjemmebane, hvor holdet kun har tabt én kamp: Åbningskampen mod Manchester City.

Opstillingen til mandagens kamp kan blive anderledes, i forhold til hvad vi har været vant til at se denne sæson. Mange af spillerne har været langt væk fra England, og Xhaka måtte udgå med en skade i kampen mod Danmark, ligesom Ramsey var nødsaget til at tage tilbage til London for at pleje sin skade. Sidste udmelding var dog, at begge gerne skulle være klar til kampen mod Newcastle.

Kampen bliver vist fra klokken 21:00 på 6’eren.

Indkøbskurv