OPTAKT: ARSENAL – MANCHESTER UNITED

På Emirates Stadium tager Arsenal søndag imod de evige rivaler fra Manchester United i Premier League i en afgørende kamp om top fire. Optakten for de to hold kunne ikke have været meget anderledes. Manchester United leverede et flot comeback mod Paris Saint-Germain, mens Arsenal skuffede fælt og tabte 3-1 til Stade Rennais.

En spændende kamp venter søndag eftermiddag mod Manchester United i et brag, som meget muligt kan være med til at afgøre, hvorvidt Arsenal kvalificerer sig til Champions League i næste sæson. Selvom Arsenal kommer med en dårlig oplevelse i bagagen, så har hjemmeformen generelt været rigtig god i denne sæson. De seneste otte Premier League-hjemmekampe har ført til sejr, hvilket blandt andet inkluderer en 2-0 sejr over lokalrivalerne fra Chelsea.

Manchester United har dog siden Ole Gunnar Solskjærs ansættelse været i ekstrem god form. 17 kampe har de spillet under nordmandens ledelse, hvoraf 14 af dem er blevet til sejre. Den eneste kamp de har tabt var på hjemmebane til PSG, men som de bekendt vendte til sejr i returopgøret. Især offensiven har været sprudlende, hvor det i alt er blevet til 39 mål på de 17 kampe.

Til kampen mod PSG, sad rigtig mange United spillere ude med skader og karantæner. Mange af disse spillere er dog tilbage på træningsbanen og forventes at være en del af kamptruppen til kampen søndag. Tilbagevendt fra skader er Jesse Lingard, Nemanja Matic, Ander Herrera og Anthony Martial. Ydermere er Paul Pogba tilbage, efter han sad over i kampen mod PSG på grund af karantæne. Hvor stor en rolle disse spillere kommer til at have vides ikke, men der er ingen tvivl om, at det er et slagkraftigt mandskab, som kommer til Emirates Stadium i kampen om tre vigtige point.

Arsenal-mandskabet er nærmest uændret fra kampen mod Rennes, med undtagelse af Alexandre Lacazette som ikke har karantæne i Premier League. Lucas Torreira må dog sidde over de næste tre Premier League-kampe grundet hans røde kort i kampen mod Tottenham.

Unai Emery har i sin optakt til kampen udtalt, at Arsenal-mandskabet måske er tvunget til at finde på noget nyt taktisk til kampen. Som altid er udtalelserne lidt svære at tolke, da Arsenal-træneren selvfølgelig ikke vil afsløre taktiske overvejelser inden kampen. Han understreger, at det er nødvendigt at vi står sammen som en enhed og fokuserer på én kamp af gangen.

Startopstillingen er svær at spå om, men personligt tror jeg vi kommer til at opleve en del ændringer fra mandskabet torsdag. Leno kommer tilbage i målet, mens jeg tror vi går tilbage til et femmandsforsvar med Kolasinac og Maitland-Niles som wingbacks. De tre midterforsvar spår jeg til at blive Sokratis, Laurent Koscielny og altid udskældte Shkodran Mustafi. Den centrale midtbane kommer til at bestå af Matteo Guendouzi og Granit Xhaka, mens jeg tror Aaron Ramsey og Alexandre Lacazette bliver foretrukket fremfor Özil og Aubameyang. Ud ryger Alex Iwobi mens formstærke Henrikh Mkhitaryan forbliver blandt Emerys foretrukne elleve.

Som altid fokuserer Unai Emery meget på processen, men skal vi have forhåbninger om at deltage i det fineste europæiske klubselskab næste år, er point nødvendige. Derfor er det vigtigt, at hele Arsenal FC står sammen og prøver at danne rammen om et brag af en kamp søndag. Bookmakerne gør Arsenal til en lille favorit, men alt tyder på en tæt kamp, som højst sandsynligt bliver afgjort på marginaler.

Kampen vises kl 17:30 på 6’eren. God kamp!

Indkøbskurv