OPTAKT: ARSENAL – LIVERPOOL

Der venter en styrkeprøve for Arsenal, når de lørdag tager imod Liverpool på hjemmebane. Liverpool ligger på en delt 1. plads, og skal i år tages seriøst i forhold til at være titelbejler, men samtidig er opgøret ligeledes Arsenals mulighed for at melde sig ind i topkampen.

For første gang i mange opgør, fik Arsenal i sidste weekend endelig noget modgang, fristes man til at sige. Opgøret mod Crystal Palace bød på både op og nedture. Granit Xhaka fik sig en hovedrolle, hvor han først satte Arsenal i gang med en af de bedre frisparksperler, der er set på Selhurst Park, men begik lige så vel et i straffespark i slutfasen, som gjorde at det kun blev til et enkelt point. Crystal Palaces første mål blev også scoret på et straffespark, efter at Mustafi klodset nedlagde en Crystal Palace spiller i feltet. Generelt var det en kamp, hvor Arsenal defensivt fik noget modstand af Crystal Palace offensiven.

Når nr. 2 og 4 på lørdag tørner sammen, så er det to angrebsivrige mandskaber, som står over for hinanden. Arsenals offensiv står noteret for 24 mål, 4 mere end Liverpool, mens Liverpools defensiv kun har indkasseret 4 mål til forskel for Arsenals 13 indkasserede. Kampen kan meget vel blive afgørende i forhold til, om Liverpool formår at holde Özil, Lacazette og Aubameyang fra fadet, eller om Arsenal kan holde styr på Mané, Salah og Firmino.

I de seneste 5 opgør mellem de to klubber, er der blevet scoret i alt 27 mål, hvilket er 5,4 mål pr. opgør. Der er i den grad lagt op til et opgør, hvor man som neutral seer kan forvente mange mål. Hvis man ser på det med Arsenal briller, har the gunners indkasseret 17 af de 27 mål, så der skal strammes op i de bageste rækker, hvis Arsenal skal trække sig ud af opgøret som vinder. Alternativt er, at Arsenals fronttrio kan gøre det onde ved Liverpool og lave mål som det passer dem.

Det er interessant at se, hvordan Unai Emery vælger at sætte sit hold, da der stadigvæk er åbne spørgsmål i forhold til, hvem spanieren foretrækker på venstre back, som konstellation i midterforsvaret, men lige så vel hvem der skal besætte den centrale midtbane. Torreira ligner mere og mere en fast mand på den centrale midt, hvor Guendouzi, Ramsey og Xhaka også får deres minutter. ElNeny synes at være et stykke ude i kulden til den position i Premier League. I midterforsvaret er Sokratis nu tilbage, og måske er hans reelle comeback opgøret mod Liverpool. Inden hans skade, viste grækeren en god ro og overblik i Arsenals forsvarskæde. Sokratis og Holding kunne være det frække bud på et makkerpar mod Liverpool, men skal man se realistisk på det, bliver det nok Mustafi og Holding, som får genvalg.

Skader:
Arsenal må undvære ElNeny, Koscielny, Mavropanos, Monreal og Kolasinac. Bellerin vil blive testet forud for opgøret mod Liverpool.
Liverpool må undvære Oxlade-Chamberlain, Keita og Henderson.

Ciffertips:
Vi tror på en Arsenal sejr, hvor der kræves 3 scoringer – derfor 3-2!

Indkøbskurv