OPTAKT: ARSENAL – CRYSTAL PALACE

Efter to sejre på to meget svære udebaner venter nu ugens sidste udfordring, når Arsenal tager imod bysbørnene fra Crystal Palace hjemme på Emirates Stadium.

For at holde trit med rivalerne fra top 4 er Arsenal-mandskabet nødt til at hive en sejr hjem søndag eftermiddag, når Crystal Palacer kommer på besøg på Emirates Stadium. Traditionelt set har Arsenal haft et godt tag på naboerne fra Selhurst Park på hjemmebane. Fem sejre og en enkelt uafgjort er det blevet til hvilket er en god indikator for, at Arsenal må betegnes som forholdsvist store favoritter til søndagens opgør. Desuden har Arsenal-mandskabet kun tabt en enkelt kamp på hjemmebane i denne sæson i Premier League, hvilket var i den første spillerunde mod Manchester City.

Crystal Palace er nummer 14 i Premier League-tabellen med 39 point. Traditionelt siger man at omkring de 40 point sikrer endnu en sæson i verdens bedste liga. Med fire kampe tilbage og otte point ned til stregen skal meget dog gå galt, hvis Roy Hodgsons mandskab for alvor skal komme i nedrykningsfare.

Crystal Palace har i denne sæson præsteret bedre på udebane end på eget græs og har blandt andet slået Manchester City på Etihad Stadium. Dette tyder på et velorganiseret hold, som er gode på kontra, ikke mindst takket været holdets helt store stjerne Wilfred Zaha. Det er derfor ikke et opgør, der kan tages let på fra Arsenals side.

Ændring i startopstillingen

Den eneste negativ fra torsdagens kamp var at walisiske Aaron Ramsey gik ud med en skade. En skade som i hvert fald holder ham ude af søndagens kamp og i værste fald kan holde ham ude resten af sæsonen. Unai Emery udtalte selv efter kampen, at han håber at have ham tilbage til Europa League-semfinalerne mod Valencia, og understregede, samtidig at han har været ekstrem vigtig for Arsenals præstationer de seneste uger.

Granit Xhaka er tvivlsom til kampen og bliver vurderet på dagen, om han er kampklar. Schweizeren er lige kommet tilbage efter en lille skade og spillede en vigtig rolle både mod Watford og Napoli. Midtbanen er altså præget af skader, hvilket højst sandsynligt betyder at Lucas Torreira og Matteo Guendouzi bliver midtbanekonstellationen søndag.

Emery har roteret meget med vores to spydspidser de seneste uger, men startede dem begge inde mod Napoli. Lacazette blev taget ud med 25 minutter igen nede i Italien, hvilket kan betyde at han starter inde mod Crystal Palace. Sokratis Papastathopoulos skal afsone sin anden karantænedag søndag og bliver højst sandsynligt byttet ud med Shkodran Mustafi. De seneste fem hjemmekampe er Mesut Özil startet inde og uden en startplads de seneste to kampe kunne man forstille sig, at den kreative tysker igen er at finde i Emerys startopstilling.

Gæsterne fra Crystal Palace er uden forsvarsspillerne Mamadou Sakho og James Tomkins, hvilket har resulteret i, at den normale højreback Martin Kelly er blevet rykket ind i midterforsvaret sammen med rutinerede Scott Dann. Dette kan vise sig at blive guf for The Gunners hurtige og kreative offensiv.

Kampen vises desværre ikke på dansk tv, men bliver fløjtet op klokken 17 søndag. God kamp!

Indkøbskurv