OPTAKT: ARSENAL – BURNLEY

 

Lørdag eftermiddag slår Arsenal hul på det hårde juleprogram, når de hjemme på Emirates Stadium lægger græs til en kamp mod bundholdet Burnley.

I sidste sæson markerede Arsenals hjemmekamp mod Sean Dyches mandskab Arsene Wengers sidste kamp foran egne fans på Emirates Stadium. Dengang lå de to klubber placeringsmæssigt side om side med hinanden, hvilket dog på ingen måde er tilfældet i denne sæson. Arsenal befinder sig for alvor inde i kampen om top fire igen, mens Burnley ikke har formået at følge op på deres fantomsæson i fjor og er derfor på nuværende tidspunkt under nedrykningsstregen i Premier League. The Clarets var dog i sidste weekend utrolig tæt på at tage point på udebane mod Tottenham, og derfor er det spændende at se, om de endnu engang kan volde et London-mandskab problemer. Arsenal skal forsøge at komme op på hesten igen efter to nederlag i streg, hvor det seneste var et smertefuldt et af slagsen til Tottenham i Carabao Cup.

I forhold til den kamp er det spændende at se, hvorvidt Mesut Özil starter på banen, på bænken eller helt bliver udeladt fra truppen. Unai Emery forklarede efter Tottenham-kampen, at tyskeren var blevet valgt fra af taktiske grunde, men noget tyder på, at det ikke kun er rygproblemer, som holder Arsenals ti´er ude i kulden i øjeblikket.

Ud over den engelske duo, Rob Holding og Danny Welbeck, kan Emery, på skadesfronten, være nødsaget til at se bort fra forsvarsspillerne, Hector Bellerin, Stephan Lichtsteiner, Sead Kolasinac og Shkodran Mustafi, der alle døjer med skavanker af større eller mindre grad. Arsenal ser derfor for alvor tynde ud i det bagerste geled og derfor bliver det spændende at se, om Granit Xhaka endnu engang bliver valgt til at spille i en tre – eller firebackkæde, og hvorvidt schweizeren klarer opgaven bedre, end han tidligere har gjort.

Kampen fløjtes i gang lørdag kl. 13.30 og kan i dansk fjernsyn ses direkte hos 6’eren.

Indkøbskurv