OPTAKT: ARSENAL – BRIGHTON

I søndagens sene kamp tager Arsenal imod Brighton i sæsonens sidste hjemmekamp. Det eneste der tæller, er en sejr, hvis drømmen om 4. pladsen skal leve til sidste runde. Samtidig bliver kampen et farvel til flere Arsenal profiler.

Brighton er Premier Leagues mest formsvage hold

Brighton har ikke vundet en fodboldkamp siden den 9. marts, og scorede i sidste runde deres første mål siden samme dato, da de spillede 1-1 med Newcastle. Heldigvis kan Brighton ånde lettet op, da de sikrede sig overlevelse i Premier League på bekostning af Cardiff.

Et Brighton-hold med en så ringe form og en statistik mod top 6, som hedder 11 kampe, 0 point og en målscore på 2-23 burde være en walkover for et Arsenal hold med alt på spil og foran eget publikum, men på den anden side kan Brighton spille frit og uden nerver.

Emerys puslespil

Med blik på returopgøret mod Valencia på torsdag kunne Unai Emery fristes til at spare en del spillere. De seneste tre kampes taktiske oplæg og opstilling har været en blandet pose bolcher, og spørgsmålet er derfor, om han tør blande kortene igen.

Med Ainsley Maitland-Niles ude med karantæne stiller vi givetvis op med en 4-back kæde med Nacho Monreal i venstre og Shkodran Mustafi i højre. Laurent Koscielny lignede i torsdags en mand, der alvorligt har brug for en pause, hvilket åbner døren for et rent græsk midterforsvar med Mavropanos og Sokratis.

Det er forventeligt, at Lucas Torreira starter inde ved siden af Granit Xhaka efter at have startet ude torsdag aften. Ligeledes glider Alex Iwobi og Henrikh Mkhitaryan ind på hver deres kant med Mesut Özil i midten.

Forrest står valget mellem Pierre-Emerick Aubameyang og Alexandre Lacazette, og det vil uden tvivl være den, der ikke skal starte torsdag, der får pladsen.

Farvel og tak for alt

Kampen på søndag bliver et farvel til Petr Cech og Aaron Ramsey. Den tjekkiske keeper hænger handskerne på hylden efter en lang og gloværdig karriere. Hans tid i klubben er dog muligvis ikke slut, da rygterne vil vide, at han skulle gå i fodsporene på en anden Arsenal-legende, Jens Lehmann, og fortsætte som træner i klubben.

De ubesvarede spørgsmål er hvorvidt Monreal, Jenkinson, Lichtensteiner og Welbeck som dog er ude, fortsætter på den anden side af sommeren. Den eneste forlængelse, som virker realistisk er Monreals, men hvorvidt den lille spanier skriver under på en forlængelse, er uvis efter at snakken med Arsenal døde ud for nogle måneder siden.

Kampen vises på TV3 max kl.17.30

Indkøbskurv