MATTEO GUENDOUZI: SOMMERENS RØVERKØB?

De fleste fans kendte højst sandsynligt ikke Matteo Guendouzi da Arsenal hentede ham i Lorient i starten af juli, men det gør de vist nu.

Han blev den femte signing i transfervinduet, men var uden tvivl den spiller færest af fansene kendte til. Sølle £8 mio. var hvad Arsenal betalte for Guendouzi da de hentede ham i Lorient, en klub hvor Arsenal for mange år siden, hentede vores nuværende anfører Laurent Koscielny. Guendouzi blev såkaldt hentet ind til ungdommen, og en spiller som man nok først havde regnet med om nogle år, men hvis man kigger på hans præstationer i Pre-season, så er det ikke en overdrivelse at kalde ham den bedste spiller, så der er ingen tvivl om at han går en meget spændende sæson i møde.

Men hvem er han? Matteo Guendouzi er en 19-årig fransk ungdomslandsholdsspiller der har fået størstedelen af sin fodboldopvækst i Paris Saint Germain, hvorefter han skiftede til Lorient i håbet om mere senior erfaring, som han endegyldigt fik sidste sæson. 18 ligakampe blev det til i Ligue 2 for Lorient, hvor han var en af de bærende spillere på den centrale midtbane.
Det fik Arsenal og måske mest af alt vores chefscout Sven Mislintat, men nok også Unai Emery, der var træner i det franske sidste sæson, til at vise interesse for den unge franskmand med det karakteristiske hår.

Han er en spiller der ikke er bange for at tage fat i bolden og skabe noget, om det så kommer til syne i nogle lange dybdebolde eller diagonale sideskift. Det er dog ikke kun pasningsspillet han har imponeret med, han har indtil videre heller ikke været bange for at bringe bolden frem i løb gennem midten, og hvis man dertil lægger til at han har noget størrelse der i fremtiden nok godt kan gøre ham til en klassisk defensiv midtbane, da han heller ikke er bange for at tackle igennem, så ser det rigtig lovende ud for den unge franskmand.
Det skal dog også siges at han stadig er ung, har meget at lære, og vi har også set i Pre-season at han til tider mister bolden på kritiske områder, som han skal have fjernet fra sit spil.

Dømt ud fra spil i træningskampene her i sommer, så kan Matteo Guendouzi godt ligne den spiller som man skulle have fået fat i, og det Arsenal og specielt chefscout Sven Mislintat være ganske godt tilfreds med. Hvis man dertil kigger på de priser som kommer på bordet i nutidens fodbold, og sammenligner Guendouzi med en spiller som Fred, Manchester United hentede for omkring £45-50 mio. i sommers, så må man sige at købet af Guendouzi lader til at være billigt sluppet.

Indkøbskurv