Karakterer: Premier League, runde 35 –Sp*rs vs. Arsenal

Hvad der endnu engang lignede en brutal afklapsning med stadion-exodus til følge, blev hurtigt en rodet affære, som kunne have bristet Arsenals mesterskabsdrømme.

Af Albert Meldgaard Blum

Selvom The Gunners bragte sig foran med hele 0-3 i første halvleg, bed hjemmeholdet tilbage med to udligninger og en massiv belejring af de rødhvides forsvar i anden. Heldigvis var belejringen ikke nok til at knække Arsenals mesterskabsdrømme, der derfor stadig er til at finde på førstepladsen.

Der var budt op til et brag af et North London Derby, da Arsenal gæstede N17 på deres nye stadion. Og selvom The Gunners har vist sig markant bedre end deres rivaler, var spændingerne på sit højeste, da begge hold stadig har meget at spille om. Derfor var det overraskende, da den pludselig stod 0-3 til Arsenal efter 38 minutters spil.

Her var det rivalernes danske Pierre-Emile Højbjerg, som bragte The Gunners foran med 0-1 efter et flot eksekveret hovedstød i egne netmasker. 12 minutter senere kunne Bukayo Saka gøre det 0-2 ved hjælp af en sukkerbold fra Kai Harvertz, som efterfølgende selv gjorde det 0-3 efter et hjørnespark fra Declan Rice.

Ved pausefløjt lignede det derfor endnu en overfusning af modstanderholdet, som vi ofte har set i denne sæson. Dog blev det ikke tilfældet, da Arsenals rivaler for alvor vågnede op efter pausen. Med et massivt pres og en smule held fik de udlignet til 1-3, da David Raya pludselig kom i gavehumør ved at loppe bolden i modstandernes besiddelse. En udligning som kom fra selvsamme pres, der senere ledte til et tilfældigt straffespark begået af Declan Rice, som hjemmeholdet også lukrerede på.

Men selvom hjemmeholdet gjorde alt hvad de kunne for at briste Arsenals mesterskabsdrømme, lykkedes det dem aldrig. Arsenal endte nemlig med at hive sejren i land ved endnu engang at udnytte deres kvalitetspalet til det fuldeste. Derfor er The Gunners i særdeleshed stadig med i mesterskabsjagten.

David Raya: 7
Den spanske keeper levede desværre op til den kritik, han på det seneste har været udsat for. Han var nemlig ene og alene skyld i hjemmeholdets første udligning, som efterlod én med en fornemmelse af håbløshed. Dog skal han roses for at steppe op ved at spille resten af kampen formidabelt!

Benjamin White: 7
Benny Blanco startede passivt, og viste ikke de store offensive farligheder, som han ellers plejer at gøre. Dog fyldte han stadig, når det kom til det defensive spil. Derudover var han også en pistillens for hjemmeholdets keeper ved diverse hjørnespark, som Arsenal tildelte sig.

William Saliba: 10
Med sin styrke, fart og rutine gjorde han det fantastisk som altid. Især ved at holde hovedet koldt under den massive belejring i anden halvleg.

Gabriel Magalhães: 10
Ligesom Saliba, gav vores brasilianske godstog aldrig op. Han clearede især en masse giftige indlæg fra hjemmeholdet, og så viste han karakter og spydighed i individuelle dueller. Tusinde tak for dig, Gabriel!

Takehiro Tomiyasu: 10
På trods af en sløset start samt udfordringen ved navn Dejan Kulusevski, viste han sine kvaliteter i de individuelle nærkampe. Derudover fik han presset Pierre-Emile Højbjerg til at heade bolden i eget mål. Og så fik han sågar også selv chansen for at komme på måltavlen.

Declan Rice: 7
Selvom han var skyld i modstanderholdets straffespark, viste han endnu engang sine kvaliteter på midtbanen og i det defensive spil. Derudover bidrog han til Harvertz scoring med et flot hjørnespark, som lukkede munden på modstanderholdets fans.

Thomas Partey: 7
Den savnede midtbanespiller viste gode defensive takter, og han lagde mange effektive afleveringer. Dog var han en smule utilregnelig i hans boldbesiddelse.

Martin Ødegaard: 7
Ikke den reneste performance fra vores kaptajn, men hans tempo og energi var stadig altafgørende. Han var i hvert fald katalysator for første halvegs sejr.

Bukayo Saka: 10
Vores Starboy var tændt, og han leverede en verdensklasse præstation, som over de seneste runder har været savnet. Han lagde nogle gode indlæg ved hjørnespark, og viste sine tekniske giftigheder overfor hjemmeholdets forsvar. Derudover scorede han et af sine signaturmål, som altid er en fornøjelse af se.

Leandro Trossard: 4
Vores belgiske super-sub har over de seneste runder fået plads i startopstillingen. Dog var det ikke hans dag på kontoret, da han var den mest passive Arsenal-spiller på banen. Bedre held næste gang, Leo!

Kai Harvertz: 12 (MOTM)
Sikke en performance, sikke en spiller! Ikke nok med at han leverede en af sæsonens flotteste assists, scorede han også et mål på en dødboldssituation. Man kunne virkelig mærke, at han var på pletten i går. Derudover var det skønt at se, at han kunne forsætte sin målform imod endnu en storklub. Ikke nok med det, viste han også gode fysiske og tekniske takter. Har Kai Harvertz for alvor fundet sig til rette hos Arsenal?