Karakterer: Premier League, runde 34 – Arsenal vs. Chelsea

Tilskuerne på Emirates Stadium fik noget for skillingerne, da Arsenal bankede lokalrivalerne fra Chelsea med hele 5-0 tirsdag aften.

Af Pelle Kirchner

“We are top of the league!” Ja, det er med at synge den, mens vi kan. Der er stadig grund til at drømme om mesterskabet, selvom det ikke er i Arsenals hænder længere, da Manchester City kan genvinde titlen ved at vinde resten af deres kampe. Det skal dog ikke tage noget fra Arsenals præstation mod Chelsea, hvor ingen ringere end Ben White scorede ikke bare ét, men hele to mål (!), for første gang i sin seniorkarriere. Så ved man, at det har været en god kamp.

David Raya: 10
Han har været udsat for meget kritik og været under stor debat, men tirsdag aften var der ikke en finger at sætte på David Rayas præstation. Han havde et par gode redninger, da Chelsea i en periode pressede på, og ellers passede han biksen på ganske sikker vis

Ben White: 12
Så har man da også set det med! Ben White, der scorer to mål i samme kamp. Onde tunger vil mene, at det andet mål var et indlæg, men hvis jeg var Ben White, ville jeg da hævde, at det var med fuldt overlæg. Fejlfri kamp af englænderen.

William Saliba: 7
Blev løbet over ende af Nicolas Jackson en enkelt gang i første halvleg, men ellers var franskmanden – som altid – sikkerheden selv. Ikke den travleste dag på kontoret, men bestemt godkendt.

Gabriel Magalhaes: 10
Jeg er måske lidt for sød ved den gode Gabriel her, men jeg synes, at han fortjener det. Var stærk som en klippe, lavede knap en fejl gennem hele kampen, og da Ben White scorer til 1-0, sprinter han hen for at stoppe William Saliba i jubelscenerne, da han skal tilbage og være klar til at bolden bliver givet op igen. Vindermentalitet. Ikke så meget der

Takehiro Tomiyasu: 4
Noni Madueke voldte store problemer for Tomiyasu i første halvleg, men lidt bedre så det ud i anden halvleg, da Arsenal styrede kampen og boldbesiddelsen.

Thomas Partey: 10
Thomas Partey bliver bedre og bedre for hver kamp, og hvis den kurve fortsætter, kan han blive vital for Arsenals mesterskabschancer.

Declan Rice: 10
Satte målet til 1-0 op, da han drev bolden frem. Efter målet fortsatte han sine gode takter, hvor han var her, der og alle vegne.

Martin Ødegaard: 12
Jeg ved snart ikke, hvilke ord, jeg skal bruge til at beskrive denne her norske tryllekunstner. Han gør lige, hvad der passer ham, og det gjorde han igen mod Chelsea med afleveringer, der ikke burde være mulige at lave. Bare kig på den assist til Havertz.

Bukayo Saka: 7
Ikke Bukayo Sakas bedste kamp, men formåede stadig at gøre Cucurella rundtosset og noterede sig for en assist. Bukayo var bare ikke lige så fremtrædende og afgørende, som vi er vant til at se ham, men heldigvis havde vi flere andre, der kunne tage over.

Kai Havertz: 12
“60 million down the drain, Kai Havertz scores again”. Ja, vi er snart hæse i stemmen af at synge den sang. Især Chelseas egne fans havde travlt med at grine af Arsenal, der angiveligt købte tyskeren for overpris i sommers. Den, der ler sidst, ler bedst, og jeg tror mundvigene vendte nedad på de fleste Chelsea-fans efter opgøret. Takket være Kai med to mål.

Leandro Trossard: 7
Åbnede målfesten med sit mål til 1-0, men derefter forsvandt belgieren lidt ud af kampen. Det er der da heller ikke noget at sige til, da han har spillet meget fodbold og scoret mange mål på det seneste mod både Wolves og Bayern München.

Gabriel Martinelli: 4
Blev skiftet ind med tyve minutter igen og brændte en friløber i de døende sekunder.

Jorginho: 7
Blev skiftet ind med tyve minutter igen, hvor det blot var en formsag for italieneren at tilføre holdet mere kontrol på bolden

Gabriel Jesus: 4 Blev skiftet ind med tyve minutter igen, men nåede aldrig at sætte sit præg på kampen