Karakterer: Premier League, runde 33- Wolverhampton vs. Arsenal

Arsenal afsluttede en elendig uge på en positiv note ved at rykke over Manchester City i Premier League-titelløbet. Der var for alvor lagt pres på drengene fra Nordlondon efter et skuffende exit af Champions League. Det var derfor også tydeligt, at Arsenal havde noget at bevise i jagten på sølvtøj til sommer.

Af Christian Leander Simonsen

Leandro Trossards scoring lige før pausen og Martin Ødegaards mål i overtiden var nok til at give Arsenal en nervøs 2-0 sejr over Wolves, der flyttede dem tilbage til toppen af Premier League.

Mikel Artetas hold gik ind til kampen efter en hård uge, hvor de havde mistet kontrollen over titelkampen til Manchester City efter nederlag til Aston Villa og efterfølgende exit fra Champions League mod Bayern München.

Så de vidste, de skulle reagere på Molineux, og det gjorde de takket være Trossards spektakulære scoring og Ødegaards mål i overtiden. Det var en afgørende sejr for gæsterne efter en svær uge, en sejr der nu ser dem rykke et point over City, men med en kamp mere spillet end mestrene.

David Raya 7:

Han præsterede en fantastisk redning i første halvleg ved at skubbe Joao Gomes’ skud mod stolpen. Han viste sig som en pålidelig målmand og udførte sine opgaver til perfektion, når han blev kaldt til det.

Ben White 7:

I første halvleg fandt han sig selv i gode positioner et par gange, men desværre svigtede hans afleveringer. Han viste en god forståelse med både Saka og Ødegaard og begyndte virkelig at spille sig ind i kampen efter pausen. Med en stærk præstation i anden halvleg viste han sit værd på banen og bidrog positivt til holdets indsats.

William Saliba 7:

Endnu en fremragende præstation fra den unge midterforsvarer. Han så aldrig rigtig ud til at have problemer i forsvaret.

Gabriel Magalhaes 4:

Havde en acceptabel præstation, men begik én dårlig clearing, som førte til en chance for Wolves før pausen.

Jakub Kiwior: 4

Han havde det svært i første halvleg og var heldig at undslippe, da hans fejl gav Joao Gomes et skud på mål, som Raya gjorde godt i at redde. Han forbedrede sig, som kampen skred frem.

Declan Rice 10:

Arsenal så bedre ud, når han tilførte lidt drivkraft i spillet. Kunne have gjort det bedre med et par skud i første halvleg. Han kom virkelig til sin ret i de sidste 20 minutter og tog spillet på sine skuldre, hvilket viste sig med den rolle, han spillede i Ødegaards mål.

Kai Havertz 7:

Han var tæt på at score inden for de første 45 sekunder, da hans skud blev reddet. Han ser aldrig helt komfortabel ud, når han spiller i denne dybere midtbanerolle, men han spillede sin rolle i sejren.

Martin Ødegaard 10:

Han arbejdede lige så hårdt som altid, men han ser helt klart lidt under sit sædvanlige niveau for øjeblikket. Han spiller ikke med helt samme energi, men er stadig afgørende for Arsenals præstation. Afsluttede kampen med sin fremragende afslutning sent i kampen.

Leandro Trossard 10:

Han missede en god mulighed i første halvleg, men rettede op på det, da han scorede lige før pausen.

Bukayo Saka 4:

Hele kampen måtte han håndtere Totis tætte markering og modtog som sædvanligt nogle hårde tacklinger. Han udgjorde en trussel, når han sjældent fik lidt plads til at arbejde med.

Gabriel Jesus 7 (pil ned):

Ikke på sit højeste niveau. Synes at mangle selvtillid foran målet, men spillede en afgørende rolle i at sætte Trossard op til hans scoring mod slutningen af første halvleg.

Udskiftere:

Gabriel Martinelli 4:

Kom ikke frem til det store, men havde dog en enkelt chance, der desværre blev sendt direkte mod keeperen.