Karakterer: Premier League, Runde 29 – Manchester City vs. Arsenal

Der ventede et vaskeægte titelopgør på Etihad søndag aften imod Manchester City på udebane. Et opgør som i mange år har været en svær skalp for holdet fra nord London, som nu skulle bevise de også kunne holde trit i toppen af Premier League efter Liverpool vandt tidligere på dagen mod Brighton. Efter sidste års kollaps på Etihad, hvor Arsenal tabte 4-1, var øjnene rettet mod Arsenal, hvor mange “eksperter” satte kampen ned som en must-win for The Gunners.

Af Konrad Juul

Det var spået til at blive en taktisk affære mellem lærlingen og læremesteren, og en taktisk affære blev det. City kom bedst ud til kampen, de satte sig højt på Arsenal, som startede kampen ud i et nervøst tempo med mange boldtab og lange bolde. Arsenal spiste sig langsomt ind i kampen og endte med flere chancer til både en uskarp Jesus og Trossard på et kontraangreb.

Der er ifølge Arsenals gode form, hvor flere hold har fået ørerne i maskinen tit blevet omtalt de pågældende hold manglende kvalitet. Kampen i Manchester viste at det ikke er manglende kvalitet hos modstanderne, men mere et tegn på Arsenal utrolige kvalitet ift. lukke ned for modstanderen gennem vores defensive kvalitet.

Kampen endte 0-0 og hvis man kigger på chancer skabt er det ikke fordi nogle af holdene kan føle sig berøvet for de tre point. Selvom det ikke blev til brillant offensiv fodbold, bød kampen på mesterlige præstationer på den defensive side af banen.

David Raya: 7

Det blev ikke til en kamp hvor Raya havde meget at lave inde på mållinjen, han havde et par nervøse indgreb på et par hjørnespark, men viste sikkerhed når kom ud på Citys indlæg. En sikker præstation, med plads til forbedring i hans distribution.

Benjamin White: 10

En af Arsenals bedste spillere siden turen til Dubai, han brillerede også søndag med gode løb op af banen og en komplet nedlukning af Citys venstre side, som ikke fik kreeret meget på hans side.

William Saliba: 12

En noget nær perfekt kamp fra den store franskmand. Lukkede helt ned for Haaland sammen med Gabriel, og udviste stor kvalitet på bolden.

Gabriel: 12 (MOTM)

Selvom Saliba løb med den officielle MOTM fra Sky Sports, kan man ikke kigge forbi Gabriel Magalhães som kampens bedste spiller. Saliba får tit roserne fra diverse folk ift. Arsenals sublime defensiv, men Gabriel står typisk med en sværere opgave, da han er nødsaget til at tage flere chancer i sit aggressive spil, han sætter ikke en fod forkert i dag. Stærkt!

Jakub Kiwior: 7

Kiwior var som sådan ikke dårligere end Arsenals øvrige defensiv i dag, han stod bare over for en umenneskelig opgave, han skulle dæmme op for Bernardo Silvas hurtige fødder. En konstant trussel, og selvom han blev tørret en gang eller to. Blev der lukket godt ned på hans side.

Jorginho: 7

En meget anonym indledning på kampen fra Jorginho, men fik vist med sin sikkerhed i sit pasningsspil hvorfor han starter en kamp som denne.

Declan Rice: 7

Der var lagt an til kamp mellem to mastodonter på midtbanen mellem Rice og Rodri. Ligaens klart to bedste midtbanespillere i indeværende sæson viste begge deres kvalitet, hvilket samtidigt gjorde det svært for den anden at brillere.

Martin Ødegaard: 10

Nej, det var ikke et kreativt mesterstykke fra vores kaptajn. Men det som giver Ødegaard den høje karakter er den kontrast der blev sat ift. tidligere præstationer fra offensive midtbanespillere de sidste mange besøg på Etihad. Han gemte sig ikke, råbte konstant for at få bolden og var eminent i sit presspil.

Bukayo Saka: 4

Det var ikke nogen god kamp fra Saka, og ligesom samtlige offensive spillere på banen påvirkede det taktiske skakspil, som udspillede sig på trænerbænken, præstationen.

Kai Havertz: 7

Kæmpede en brav kamp som opspilsstation mod Citys brølstærke midterforsvar, og lavede ifølge kommentatorparret en vanvidstackling på Ortega i første halvleg, hvor han åbenbart ikke skulle have gået efter bolden. Kai fik holdt bolden oppe et par gange, og tog gode løb i bagrummet.

Gabriel Jesus: 4

Så meget uskarp ud i sin retur fra skade. Han fik formøblet et par gode chancer i starten, hvor han holdt for længe på bolden. var ligesom resten af offensiven påvirket af den taktiske plan.

Indskiftere

Takehiro Tomiyasu (66’): 7

Han tog over for Kiwior og klarede opgaven meget fint, selvom Doku fik løbet et par omgange rundt om ham.

Thomas Partey (66’): 7

Endelig lignede Partey noget af sit gamle jeg igen, fik løst mange af de opgaver han blev stillet inde på den centrale akse og kan forhåbentlig spille en afgørende rolle i slutningen af sæsonen.

Leandro Trossard (72’): 7

Hvis han havde spillet Martinelli på tværs i friløberen, havde vi måske stået med tre point, ærgerligt. Men et fint indhop af Trossard som også fik sat Doku godt og grundigt af.

Gabriel Martinelli (78’): 4

Velkommen tilbage lille Gabi! Han startede fint ud, men faldt lidt ud af kampen da begge hold havde stillet sig tilfredse med det uafgjorte resultat.

Indkøbskurv