Karakterer: Premier League, runde 28 – Arsenal vs. Brentford

Et Arsenal-hold uden Gabriel Martinelli i truppen, tog imod Brentford på hjemmebane som ligesom sidste gang, skulle vise sig at være en sværere opgave en først forventet.

Af Johan Kirkegaard

Arsenal starter alle deres hjemmekampe til sangen ”The Angel – North London Forever” og slutter efterhånden deres kampe med Shakiras ”Waka Waka”, som hyldest til vores hårdtarbejdende tyske altmuligmand.

Første halvleg

Arsenal satte sig som forventet på spillet helt fra start og var dominerende i alt hvad de foretog sig. I kampens forløb kunne man mærke at Brentford-spillerne havde fået én instruks inden de skulle på banen; ”ødelæg rytmen”. De brugte oceaner af tid på samtlige målspark, indkast og frispark. Det skræmte dog ikke Arsenal væk, og denne gang gik der 19 minutter før Arsenal fandt vej til netmaskerne, da Ben White smed et indlæg ind i panden på Declan Rice.

Resten af halvlegen fortsatte med Arsenal i kontrol og det virkede som om, at vi ville tage en sikker 1-0 føring med ned til pause, men det fik Wissa og Aaron Ramsdale sat en fælles stopper for lige inden pausefløjtet. Ramsdale brugte for lang tid på at sparke bolden ud af feltet, og da Wissa kom glidende ind foran røg bolden tilbage ind i Arsenalmålet.

1-1 til pause.

Anden halvleg

Arsenal kom buldrende ud til anden halvleg, og lagde som forventet et tungt pres på Brentford. De pressede på og kom i flere omgange tæt på, men det sidste manglede desværre i alle aktionerne. Arsenal havde allerede fået sit femte hjørnespark i anden halvleg efter 15 minutter, og Gabriel kom tæt på en enkelt gang, ellers var vi ikke så skræmmende på dødbolde som sædvanligt.

Vi skulle helt frem til det 86’ minut før den forløsende scoring faldt. Endnu engang kom der en assist fra vores helt fantastiske Benjamin ”Benny Blanco” White. Han blev spillet fri ned mod baglinjen og kan med sit fantastiske højreben løftede han bolden ind til Kai Havertz, som uden problemer headede sejren hjem til Arsenal.

Det betyder, at Arsenal indtager 1. pladsen i Premier League forud søndagens opgør mod Liverpool og Manchester City.

Karakterer

Aaron Ramsdale: 4
FREMRAGENDE igangsætning efter ca. 15 minutters spil, sikre redninger og indgreb på uskarpe afslutninger og indlæg. KÆMPE brøler der koster en føring til halvleg. To fremragende redninger i anden halvleg, han rejser sig efter sin brøler. Godt at se ham smile igen.

Ben White: 12 MOTM
Flot indlæg og assist til Rice, stærk i pasningsspillet. Sikker i sin indgriben og stærk i duelspillet. FREMRAGENDE assist til Havertz. White gør det fænomenalt i dag. Grundet hans måske oversete, men stærke arbejde både frem og tilbage i banen i dag, har han fortjent at få sin Motm

William Saliba: 7 pil op
Stærk I duellerne, fremragende duel, Saliba ejer Toney – dette er de ting jeg skrev ned om vores elskede franskmand, bare i løbet af første halvleg. Sætter ikke en fod forkert. Rolls Royce.

Gabriel: 7
Tidligt gult kort for at trække i trøjen, lidt ærgerligt. SÅ stærk i duellerne, imponerende styrke.

Jakub Kiwior: 4
Fylder rigtig godt i felterne, både defensivt og offensivt. Solidt indgreb for at stoppe en kontra i første halvleg.

Jorginho: 7
Han spiller en kontrolleret kamp i dag, noget nyt er at han laver en fremragende lobbet aflevering til Havertz, der desværre ikke udmøntede sig i mål.

Declan Rice: 10
MÅL på låget, god i fremdrift, bærer bolden flot, fremragende afslutning på sammenføjningen i anden halvleg. Jeg synes han viser gang på gang at han var et røverkøb.

Martin Ødegaard: 7
Energisk start med skarpe afleveringer og flotte detaljer. Han er en fornøjelse at se spille fodbold, han spiller flot Ben White fri til 2-1 målet, med en af hans signatur-afleveringer.

Bukayo Saka: 7 pil op
Udfordrende og stærk som vi kender ham, trods han var usikker på at starte grundet sygdom siden kampen mod Sheffield. Dog var det ikke til at se at han skulle have været syg i ugen, for han løb om hjørner med Brentford’s forsvar.

Kai Havertz: 10
Stærk opspilstation som altid, kommer frem til flere gode chancer, men mangler desværre stadig lidt i afslutningerne. 60 Million down the drain, Kai Havertz scores again!