Karakterer: Premier League, runde 27 – Sheffield United vs. Arsenal

Arsenal mindskede afstanden til Premier League-lederne Liverpool tilbage til to point og har gjort deres målforskel til en faktor i kampen om mesterskabet. Ingen hold i de 136 år lange historie af engelsk ligafodbold har vundet tre udekampe med fem eller flere mål i træk, før Arsenal tog til Bramall Lane mandag aften.

Af Christian Leander Simonsen

Arsenal var hurtige til at komme ud af starthullerne, da Bukayo Saka ramte overliggeren med ikke meget mere end et minut på uret, og det tog næsten ikke længere end det for Martin Odegaard at bringe dem foran fra midten af straffesparksområdet i South Yorkshire.

Jayden Bogles selvmål fordoblede føringen i det 13. minut, efter at han utilsigtet vendte Saka’s fristende lave indlæg i nettet, mens det næsten øjeblikkeligt var 3-0, da Arsenal let skar igennem Blades-forsvaret, og Gabriel Martinelli scorede med hjælp fra en let afbøjning. Det var 4-0 efter 24 minutter takket være Kai Havertz’s flade afslutning efter at Martinelli havde snuppet bolden højt på banen.

Da Declan Rice scorede det femte mål i de sidste minutter af første halvleg, var tribunerne næsten tømt. Intensiteten var dog også dalet en smule efter pausen, da det tog næsten 15 minutter, før det sjette mål blev scoret, en kraftfuld afslutning fra Ben White.

David Raya: 7

Ikke udfordret, men havde én enkel god redning eftersom Sheffield nærmest aldrig kom i nærheden af Arsenals sidste tredjedel.

Ben White: 10

I stand til at indtage en virkelig høj position, ofte skubbende indad som en ekstra midtbanespiller. Bankede Arsenals sjette mål hjem ved netop at gøre dette.

William Saliba: 7

Komfortabel på bolden, men blev aldrig rigtig udfordret.

Gabriel: 7

Gjorde ikke det store væsen af sig, og var ligesom Saliba komfortabel på bolden i størstedelen af kampen.

Jakub Kiwior: 7 (pil op)

Ligner efterhånden vores stærkeste mand på venstrebacken. Han formår virkelig at udnytte sin chance for førsteholdsfodbold. Han involveres i meget af det offensive spil, og får endda en assist med fra dagens kamp.

Martin Odegaard: 12:

Kold som isen, da han giver sit hold den tidlige føring, og var ubønhørlig med at skabe flere chancer gennem hele første halvleg især.

Jorginho: 7

Gav reel stabilitet til Arsenals form og var i stand til frit at levere afleveringer til mere kreative holdkammerater, mens han sad tilbage.

Declan Rice: 10

Jorginhos tilstedeværelse som ‘seks’er betød, at klubbens rekordsignering kunne skubbe længere frem som en ‘otte’er, og hans mål kom ikke som nogen overraskelse, givet hvordan han var i stand til at komme fremadgående efter behag.

Bukayo Saka: 10

Bukayo Saka gjorde rent ud sagt, hvad der passede ham i 45 minutter. Det gav også anledning til, at han endelig fik sig en pause i anden halvleg.

Kai Havertz: 10

Spilleren, der tidligere manglede selvtillid og ikke mindst tillid, har nu scoret i tre kampe i træk i Premier League. Han satte også White op til hans mål, hvorfor han begynder at ligne en spiller med selvtillid igen.

Gabriel Martinelli: 10

Ligesom Saka, gjorde Martinnelli stort set, hvad der passede ham igennem kampen. Dog var det bekymrende at se ham gå fra banen i den tilstand han gjorde.

Fabio Vieira: 4

Fik hele anden halvleg til at imponere, men efter min mening gjorde han ikke noget væsen af sig. Jeg ville hellere have set ESR eller Nelsson have fået chancen.

Gabriel Jesus: 4

Dette kunne have været hans chance for at komme tilbage på tavlen, men han formåede ikke at levere.

Thomas Partey: 7 (pil ned)

Tilbage til sin første kamp siden oktober, og gjorde egentlig et fint væsen af sig. Han var dog lidt rusten af se på, selvom han var meget involveret i spillet.