Karakterer: Premier League, runde 26 – Arsenal vs. Newcastle

Arsenal tog den sjette ligasejr på stribe, da gæsterne fra Newcastle blev sat til vægs med cifrene 4-1.

Af Troels Thøgersen

Hvis Arsenal-spillerne var ramt på selvtilliden oven på overtidsnedturen i Porto i onsdags, skjulte de det godt i lørdagens sene aftenkamp mod Newcastle.

Artetas tropper kom tordende ud af starthullerne, og man fornemmede, hvilken slags kamp det ville blive, da Arsenal noterede sig for hjørnespark nummer to, inden det første minut var spillet færdigt.

Newcastle virkede rystede og kunne intet stille op mod Arsenals høje pres og effektive kombinationsspil – stærkt orkestreret Jorginho, som var blevet valgt til start til fordel for Trossard.

Vi skulle dog alligevel vente 18 minutter, før den første scoring kom i hus. Gabriel kom højest på et hjørnespark og pandede bolden ind på Karius, som fik den pareret ind i et par Newcastle-spillere og tilbage i eget net.

One nil to The Arsenal – og seks minutter senere blev det også til 2-0, da Martinelli spillede Havertz fri i det lille felt med en perfekt tempereret cut back-aflevering.

Herfra var kampen reelt afgjort, men Arsenal tromlede videre og skabte fortsat mange chancer halvlegen ud, om end 3-0 målet udeblev.

Anden halvleg

Efter pausen faldt intensiteten. Arsenal tog en nøk af presset og virkede tilfredse med at spille på omstillinger, hvilket førte til, at Havertz fik en friløber kort inde i første halvleg. Afslutningen? Den behøver vi vist ikke tale mere om.

Newcastle kom bedre med, som halvlegen skred frem, men farlige blev de aldrig, i modsætning til Arsenal, som iscenesatte deres angreb med stor overbevisning.

En af de mere iøjefaldende spillere var Saka, og i det 65. minut demonstrerede han sin klasse, da han med den største selvfølgelighed sendte bolden ind i det lange målhjørne efter at have afklædt Livramento med et par listige kropsfinter.

Kort efter headede Kiwior et hjørnespark i kassen, og netop som man troede, at ydmygelsen ville blive total, svarede Joe Willock og Newcastle tilbage med et sublimt kontrastød til slutresultatet 4-1.

David Raya 10:
Opsnappede et par farlige stikninger og var, som vanligt, proaktiv og god til at igangsætte spillet. Målet kunne han desværre ikke gøre noget ved.

Ben White 7:
Havde fint styr på Anthony Gordon.

William Saliba 10:
Udstrålede ro og sikkerhed i forsvaret. Hans positionering og timing var, som altid, on point.

Gabriel Magalhaes 10:
Det er vildt så farligt et våben, Gabriel er på de offensive dødbolde. Første scoring var hans fortjeneste.

Jakub Kiwior 10:
Solid præstation af den polske landsholdsspiller. Kom på måltavlen for første gang i sæsonen.

Declan Rice 10:
Kæmpe boss på midtbanen. Det virker som om, at han trives ved at have Jorginho ved sin side. Noterede sig for endnu en assist med et perfekt vinklet hjørnespark.

Jorginho 10:
Han bør starte noget oftere, hvis du spørger mig. Ledte holdet som en quarterback med sin enestående spilforståelse.

Martin Ødegaard 10:
Når Ødegaard spiller godt, spiller Arsenal godt. I første halvleg var han en force uden lige og havde en fod med i et utal af chanceskabende sekvenser.

Gabriel Martinelli 10:
Martinelli havde åbenlyst fået fripas til at bevæge sig mere end i banen, end han plejer. Og det klædte hans spil. Noterede sig for en glimrende assist med et intelligent løb og en endnu bedre aflevering.

Bukayo Saka 10:
Syv mål i de seneste fem Premier League-kampe. Den måde, han tørrede Livramento på ved scoringen, var nærmest arrogant. Verdensklasse.

Kai Havertz 7:
Viste angriber-næse ved at komme først på Martinellis cut back-aflevering til 2-0. Han viste dog også det modsatte, da han kort inde i anden halvleg formøblede en friløber.

Leandro Trossard 4:
Kom ind i stedet for Martinelli, men på et tidspunkt, hvor kampen var tæt på afgjort, så det blev en halv time uden den helt store indflydelse fra vores lille belgier.

Emile Smith Rowe N/A:
Skønt at se ham tilbage. Forhåbentlig kan han nu holde sig fit resten af sæsonen.

Reiss Nelson N/A:
Kom ind for at vikariere for Saka.

Edward Nketiah N/A:
Fik noget tiltrængt spilletid.

Mohammed Elneny N/A:

Kampens spiller: Bukayo Saka
Giv ham en lillefinger, og Bukayo Saka tager hele armen. Alt synes at spille for den 22-årige englænder lige nu, og hans enestående evne til at skabe noget ud af ingenting er ganske enkelt uovertruffen. Formidabelt mål.

Indkøbskurv