Karakterer: Premier League, runde 25 – Burnley v Arsenal

Af Pelle Kirchner

Det er sjovt at være Arsenal-fan for tiden.

For anden weekend i træk hentede The Gunners en overlegen sejr på udebane. I sidste weekend bankede man West Ham med tenniscifrene 6-0, og i denne weekend var det Burnley, der stod for skud.

Kampen var knap nok fløjtet i gang, da Martin Ødegaard efter bare fire minutter af opgøret sparkede gang i målfesten på Turf More.

Det lignede da også længe, at Mikel Arteta og co. ville uddele tenniscifre på ny, og havde kampen varet ti minutter længere, var det nok også sket, men denne weekend måtte Arsenal ”nøjes” med kun 5-0.

Det siger noget om, hvilken tilstand Arsenal er i lige nu.

Karakterer

David Raya: 7

Det var ikke nogen travl dag på kontoret for vores spanske keeper. Man siger, at ”selv min farmor kunne have stået den kamp”, men i dette tilfælde havde Arsenal nok kun vundet 5-1, hvis min farmor stod mellem stængerne. Der var nemlig ved én lejlighed, hvor Raya skulle være opmærksom og redde en afslutning fra en spids vinkel.

Ben White: 7

Det var den Ben White, vi kender fra sidste sæson, vi så igen mod Burnley. Der var ikke en finger at sætte på hans indsats.

William Saliba: 10

Hvis jeg siger, at han lige nu er verdens bedste forsvarsspiller, ville man måske kalde mig farvet, men nu er det her et fan-medie, og helt ærligt, hvem er bedre? Der er ikke det, William Saliba ikke kan for tiden. En klippe, man føler sig tryg ved at have i sit forsvar, og som bare fortsætter med at imponere weekend efter weekend. Det samme gjorde han mod Burnley.

Gabriel Magalhães: 10

Okay, okay, fair nok. Hvis du siger, at Gabriel er bedre, godtager jeg den også. Det samme kan nemlig siges om William Salibas partner in crime, Gabriel Magalhães. Den 26-årige brasilianer er ovenikøbet den mest målfarlige forsvarsspiller i ligaen.

Jakub Kiwior: 10

Man havde nok ikke forestillet sig, at han skulle være i Arsenals idealopstilling mod både Liverpool, West Ham og igen mod Burnley. Men det er han, og det er der ingen, der kan sætte en finger på. Polakken er bundsolid, laver ingen fejl, og noterede sig endda også for en assist denne weekend.

Declan Rice: 7

Det her syv-tal er i den grad med pil op, og jeg forstår sagtens, hvis folk undrer sig over det kun bliver til 7. Det kan Declan Rice dog kun takke sig selv for. Vi er ganske enkelt bare blevet forvente med, at han bare leverer på et bundsolidt niveau weekend efter weekend – uden undtagelser. Og det gjorde han igen mod Burnley.

Kai Havertz: 10

60 million down the drain? Du kender resten selv. Kai Havertz skal høre for meget på grund af de 60 millioner, der blev brugt på ham. I dag viste han dog, hvorfor han koster så meget. Det var Bayer Leverkusen-Kai, vi fik lov at se i dag. Sene, dybe løb ind i feltet, og det var da også lige præcis sådan, at Havertz scorede et rigtig fint mål denne weekend mod Burnley

Martin Ødegaard: 12 (kampens spiller)

Amen wow. En kunstner. Ødegaard fik pladsen mod Burnley, og når han gør det, så gør han lige, hvad der passer ham. Der var ikke meget spænding i opgøret, men Martin Ødegaard var en reklame i sig selv for at blive og hændende og se kampen for den objektive seer.

Bukayo Saka: 12

Liiiiige som folk var begyndt at finde grunde til at kritisere starboy, så vågnede han op. Først mod West Ham og igen mod Burnley. To kasser, og det kunne godt være blevet til mere. Hvis Bukayo kan holde det her niveau, så bliver han ikke sjov at have med at gøre for modstandernes defensiv.

Leandro Trossard: 7

Han sparkede ikke ALT ind, som han plejer, men han sparkede en kasse ind, og det var nok. Han skulle måske have scoret en enkelt mere, men den gemmer han til et vigtigere tidspunkt.

Gabriel Martinelli: 7

God indsats fra Martinelli, der gav Burnley-defensiven noget at tænke over. Var også stærkt involveret i det første mål.

Indkøbskurv