Karakterer: Premier League, runde 24 – West Ham vs. Arsenal

Rice punkterer West Hams sæbebobler

Arsenal fik fansene på London Stadium til at udvandre i samlet flok inden pausen, og man forstår dem godt.

Af Simon Vinther

Vanen tro stod den på sæbebobler og intens stemning inden det traditionsrige London derby mellem Arsenal og West Ham United. Det hele skulle kulminere på London Stadium, hvor Arsenal skulle bygge videre på deres momentum, der var opbygget mod Liverpool. Omvendt skulle West Ham oven på igen, efter en afklapsning af Manchester United ugen for inden. Det skulle vise sig at blive en endnu større afklapsning, de skulle få fra Arsenal, faktisk dobbelt så stor.

En kraftpræstation fra Arsenal fik hjemmebanefansene til at smutte inden der var fløjtet til pause, og Arsenal fik atter malet London rød. 6-0.

Karakterer

David Raya: 7
Med nul berøringer fra West Ham i Arsenals felt i første halvleg, havde David Raya ikke meget at se til. Men de få gange han fik en bold ind i feltet, gjorde han det rigtige. Anden halvleg stod på det samme. Han havde fuldstændig styr på det. Godt arbejde.

Benjamin White: 7
Anonym første halvleg. Benjamin Whites bedste kampe, er dem, hvor han ikke er i fokus. Bliver skiftet ud med Cedric Soares i det 77. minut. Solid præstation.

William Saliba: 10
DODODODODOOOO, SALIBA. Scorer på hjørnesparket fra Declan Rice. Fremragende. Bedste spiller i første halvleg. Anden halvleg er han lige så god. Konge kamp.

Gabriel Magalhães: 10
Scorer Arsenals tredje mål. Klassiker, fristes man til at sige. Sætter ikke en fod forkert. Igen.

Jakub Kiwior: 7
Starter dårligt. Han bliver aldrig den venstrebenede Benjamin White. Er stærk I West Hams første chance. Jeg synes, at han kommer godt efter det. Fin kamp for Jakub Kiwior, det skal nok komme med tiden.

Declan Rice: 12
Styrer midtbanen i første halvleg og levere en assist til William Saliba på hjørnespark. Smider bolden ind fra frispark til Gabriel, der header den sten sikkert ind. Assist nummer to. Konge mål til 6-0. Declan Rice undskylder for sin ydmygelse af sin gamle klub og lader sig skifte ud med Mohammed Elneny. Lige så godt det må føles for Arsenal fansene at se Declan Rice spille i dag, lige så ondt må det gøre for West Hams tilhængere, i hvert fald for dem, der var tilbage. Runner-up til MOTM.

Kai Havertz: 7
Stille første halvleg, men sætter ikke en fod forkert. Vinder sine dueller og smider ikke bolden væk, men heller ikke mere end det. Det samme i anden halvleg. Han mangler slutprodukt. Når det kommer, inden længe forhåbentlig, så har Arsenal en stjernespiller.

Bukayo Saka: 10
Gør alt rigtigt i første halvleg, men mangler slutprodukt. Vinder straffesparket. Scorer straffesparket. 2-0. Scorer til 5-0. Bukayo Saka sparker i det korte hjørne, han viser sin klasse fra øverste hylde. Bliver skiftet ud med Reiss Nelson. God kamp fra Starboy.

Martin Ødegaard: 7
Skyder endelig på mål i det 27. min. men bliver desværre ikke til mere end et hjørnespark. Assisterer målet til 4-0, ikke verdens bedste halvleg, men flot første halvleg.
Assist til Sakas andet mål til 5-0. Godt du er tilbage, Martin.

Gabriel Martinelli: 4
Mister en farlig bold på midten, der heldigvis ikke bliver gjort noget alvorligt ud af. Bliver skiftet ud med Ethan Nwaneri i det 77. minut efter ikke at have gjort meget væsen af sig.
Dårligst spillene Arsenal spiller i dag. Op på hesten igen.

Leandro Trossard: 12 – MOTM
Misser stor chance på hoved fra Saka indlæg i det 21. min. Misser endnu en i det 22., hvor han får Areola til at ligne en god målmand. Han er vanvittig god til alt, afleveringer, løb uden bold og generelt overblik. Han er Arsenals farligste spiller p.t. (i mine øjne). Det viser han også, da han scorer til 4-0, hold da op. Bliver skiftet ud med Eddie Nketiah. Fremragende præstation fra Leandro Trossard. Du er kampens spiller.

Mohammed Elneny: 7
Kommer ind i det 67. minut. Prøver at genleve Declan Rice mål, det lykkes desværre ikke. Godt at se ham tilbage.

Reiss Nelson: 4
Kommer ind i det 67. minut. Lidt anonym, men heller ikke store forventninger, kampen var afgjort.

Eddie Nketiah: 4
Kommer ind i det 67. minut. Misser en halvstor chance i 73. minut. Gjorde ikke meget væsen af sig, men fik nogle meter i benene.

Cedric Soares: N/A
Cedric er tilbage på banen. Vildt, at han stadig er i Arsenal. Han må være god stemning i omklædningsrummet.

Ethan Nwaneri: N/A
Man kan ikke andet, end at sætte pris på at se ungdommen komme frem. Han viser, at han har klare kvaliteter, den korte tid han var på banen. Dog kan jeg godt få det lidt mærkeligt, når jeg ser en 16-årig på banen. Det får en til at tænke tilbage på, hvad dulan man selv lavede, da man var 16. Puha, ikke Arsenal spiller i hvert fald.