Karakterer: Premier League, Runde 22 – Nottingham Forrest vs. Arsenal

En ellers mere end godkendt kamp på en svær udebane i Nottingham endte i en Arsenal Classic på kanten af stolen. I en kamp hvor en tidligere Arsenal-mand hjalp The Gunners godt på vej mod de tre point.

Af Nikolaj Mørup

En god start på Premier League-året 2024 i sidste weekend mod Crystal Palace skulle tirsdag aften følges op på en svær udebane i form af City Ground. I sidste sæson tabte Arsenal nemlig opgøret i Nottingham med 1-o, der samtidig endegyldigt slukkede drømmen om Premier League-trofæet.

Opgøret på City Ground anno 2024 var dog en helt anden oplevelse, end det var tilfældet sidste år. Der blev i stort set hele kampen spillet fodbold i retningen mod Matt Turners mål, der vogtede buret for Nottingham Forrest. Arsenal var i boldbesiddelse konstant. Og mistede Arsenal-spillerne kuglen en sjælden gang, så fik de den tilbage lige så hurtigt, som den blev tabt.

Men som Atletico Madrid og Diego Simeone, nok i allerhøjest grad, har lært mig, så kan man sagtens vinde en fodboldkamp uden at have bolden. Især hvis modstanderen ikke skaber – eller omsætter – chancer til mål. Et problem som har været en akilleshæl for Arsenal i denne sæson i flere kampe.

Jeg synes dog, at man tirsdag aften så et Arsenal-hold, der spillede med stor tålmodighed og koncentration, selvom målene udeblev i den første time. Særligt opmærksomheden på nogle af de få kontraangreb, eller nærmere optræk til førnævnte, som Forrest fik undervejs, blev afmonteret på fornem vis.

Noget som Mikel Arteta helt sikkert har været opmærksom på, når man tænker på nederlaget sidste år, hvor man ikke havde fat i kontraløbene på samme måde.

Som kampen skred frem, virkede det til, at hjemmeholdet blev møre efter en stærk og kompakt defensiv præstation, som indledningsvist gjorde det svært for Arsenal at skabe oplagte scoringsmuligheder. En kæmpe afbrænder af Gabriel Jesus der ramte indersiden af stangen, fik mig til at stille spørgsmålstegn, om det var endnu en af de aftener, hvor bolden ikke ville ind.

Heldigvis havde Matt Turner ikke glemt, at han engang har været en Gooner, hvorfor han lod en forholdsvis ufarlig afslutning af Gabriel Jesus sejle mellem benene på ham. Eller også var han – mere sandsynligt – ikke opmærksom nok i situationen.

Men selvom Arsenal virkede til at have styr på tingene til sidst, efter Bukayo Saka havde gjort det til 2-0, så kom der en smule unødvendig malurt i bægret i slutningen af kampen, da Taiwo Awonyi fik reduceret til 2-1 kort før dommerens tillægstid. Noget jeg synes, man som Arsenal-fan har prøvet før. Derfor blev det unødvendigt spændende i de fem minutter, dommeren havde lagt til. Det skal bare gøres færdigt, venner!

De tre point kom i sidste ende med i rygsækken hjem til London, efter en – set over hele kampen – flot udebanesejr.

Karakterer

David Raya: 7
Han lå vel reelt til et 4-tal det meste af kampen, da han ikke havde noget at give sig til. Han kan ikke gøre noget ved scoringen, men han har en vigtig redning i tillægstiden, da det brændte på.

Ben White: 10
Jeg synes faktisk, at det var en af hans bedste kampe i et pænt stykke tid. Kom godt med frem og hjalp Saka med sine overlap. Sikre pasninger og ingen problemer defensivt.

William Saliba: 7
En fin indsats af den unge franskmand. Han er dog lidt for nem at skubbe rundt med, da Taiwo Awonyi får scoret til 2-1. Der skal han være stærkere.

Gabriel: 7
Så sammen med Saliba en anelse fjollet ud på 2-1-målet, hvor de er to til at dække Awonyi. Er der en af dem, der skal give kvajebajer for målet, bliver det nok Saliba i sidste ende. Ellers en godkendt indsats.

Oleksandr Zinchenko: 7
Jeg føler, han er tæt på en 10’er. Jeg forstår, hvis I mener, han skal have det. For han spiller en rigtig god kamp. Han lignede sig selv fra hans bedste tid i Arsenal. Tilmed mener jeg også, at han løste sine defensive forpligtelser fint, som han ellers bliver kritiseret for. Men derfor må han godt sidde lidt tættere på Gonzalo Montiel i optrækket til 2-1-scoringen efter min mening. Måske jeg er for hård?

Declan Rice: 7
En stærk kamp af Declan Rice der gør, hvad han skal. Han forsøgte med gode løb i dybden ind imellem, men ellers fungerede han tirsdag aften primært som en luksus boldflytter. Det var de fem foran ham, der skulle lirke Nottingham Forrest op.

Martin Ødegaard: 7
Dejligt at se Martin Ødegaard sparke noget mere på mål. Også selvom skuddene bliver blokeret, eller de ryger forbi. Forsøger med de andre offensive legekammerater at kombinere sig vej igennem Forrest-muren, men det var svært. Er også med i opspillet til Jesus’ kæmpe chance.

Emile Smith Rowe: 7
Endelig fik han en startplads, og hvor var det skønt at se ham fra start. Han indgik fint i relationerne på trods af, at han ikke får så mange kampminutter. Han var stadig ikke lige så involveret, som vi så ham, da han var bedst i Arsenal, men det var lovende. Jeg synes, han spillede sig lidt tættere på startelleveren.

Bukayo Saka: 10
Han får et 10-tal, fordi han laver den flotte 2-0-scoring, der endte at bringe Arsenal over stregen på trods af reduceringen til sidst. Har også et pænt forsøg, som Matt Turner laver en fin redning på. Han var livlig, selvom det ikke var alt, der lykkedes for ham. Dejligt at få ham på måltavlen igen.

Gabriel Jesus: 10 – MOTM (Man of The Match)
Gabriel Jesus er en af de spillere, hvor jeg når at have flere forskellige karakterer i hovedet gennem hele kampen. Han danser rundt mellem dem. Han havde fået 12-tallet, hvis han havde scorede på den store afbrænder, som det endte med at blive. De skal sparkes ind. Derudover var han vidunderlig at se. Ærgerrig, finurlig og overblik. Han var virkelig i hopla. Får også scoret et mål, hvor han får en hjælpende hånd af Matt Turner. Den målgivende aflevering til Saka til sidst sad – ligesom hans generelle pasningsspil – lige i øjet.

Gabriel Martinelli: 4
Han står for mig, som den spiller der kom med mindst output tirsdag aften. Jeg havde håbet, at de to mål mod Crystal Palace havde givet lidt mere selvtillid. Jeg føler, han normalt tør at tage flere udfordringer, end det er tilfældet i øjeblikket. Specielt når han kom op i fart de gange, det var muligt. For det var ikke en nem modstander at udnytte på fart, da de stod langt tilbage i hele kampen. En okay præstation.

Udskiftere:

Kai Havertz: N/A
Kommer ind med 20 minutter igen. Fin disposition at man lader ham starte ude, da han helt sikkert starter inde mod Liverpool næste weekend.

Eddie Nketiah: N/A
Får de sidste 12 minutter.

Leandro Trossard: N/A
Får de sidste 12 minutter. Tæt på at lave et fantastisk mål efter en teknisk flot solotur. Elegant spiller.

Jorginho: N/A
Kommer ind til de sidste minutter af tillægstiden.

Jakub Kiwior: N/A
Kommer ind til de sidste minutter af tillægstiden.

Indkøbskurv