Karakterer: Premier League, Runde 21 – Arsenal vs. Crystal Palace

Arsenal kom tilbage på sejrskurs med hele 5-0 hjemme over Crystal Palace. Karaktererne får du her.

Af Konrad Juul

Arsenal havde været igennem en turbulent periode i de seneste par uger med nederlag til både West Ham, Liverpool og Fulham. Efter disse udfordringer tog holdet til Mellemøsten for at træne i varmen. The Gunners vendte tilbage fra Dubai for et par dage siden og stod over for Crystal Palace lørdag eftermiddag. Det lignede, at holdet havde fået en tiltrængt pause og tid til at øve sig på dødbolde, hvilket viste sig at give resultater mod et svækket Palace-hold, der manglede både Olise, Doucoure og Ayew.

Det var ikke et Arsenal-hold, der kom buldrende ud af startblokkene og overmandede Crystal Palace med flydende angrebsspil. Men da forløsningen kom gennem Gabriels scoringer, så man et Arsenal-hold, der turde mere med en mere direkte tilgang end set længe. Et langt indkast fra Raya samt en kølig afslutning fra Trossard betød, at Martinelli kunne komme ind i kampens afslutning og sikre Arsenal en 5-0 sejr samt en masse selvtillid.

Karakterer

David Raya: 10

David Raya spillede muligvis sin bedste kamp i Arsenal-trøjen hidtil. Et enkelt misplaceret udkast trækker en smule ned, men udkastet til Jesus ved 3-0-målet viser nogle af de kvaliteter, som Arteta så i Raya, da han hentede ham i sommers. En bruger på Twitter/X skrev, at Ramsdale ville have stået med tungen ud mod udeholdets fans efter at have grebet bolden; det virker nu lidt for hårdt. Dog ændrer denne kamp sandsynligvis ikke meget ved Rayas position som førstemålmand.

Ben White: 7

Benny Blanco så ud til at have brug for en pause i de seneste uger. Han vendte tilbage til sit gamle niveau med sikre defensive indgreb. Man savnede dog måske lidt støtte til Saka i den sidste tredjedel af banen.

Saliba: 7

For en gangs skyld taler man ikke om Saliba i Arsenals forsvar efter Palace-kampen. Selvom vores gode franskmand ikke scorede, var han stadig stærk i sine aktioner og fik Mateta til at ligne en, der bare ville hjem til det sydlige London hurtigst muligt.

Gabriel: 12 – MOTM

Den evigt oversete Gabriel fik endelig de fortjente roser efter lørdagens kamp. En konstant trussel i Palace-feltet og solid som en sten bagved; der er ingen tvivl om, at Gabriel er kampens spiller. Derudover tror jeg, at NC Frederiksen var meget glad for ikke at skulle kommentere kampen, da han nok havde fået tungen galt i halsen efter at have udtalt “Magalhães” efter hvert hjørnespark.

Zinchenko: 7

En god kamp for Zinchenko, som for en gangs skyld ikke stod for et defensivt kaos. Han gav derimod Arsenal flow i spillet på den sidste tredjedel af banen; en sikker indsats af ukraineren.

Rice: 7

Der var ikke behov for, at Rice skulle gøre rent inde på midten, da Palace ikke kom meget frem. Han leverede dog en glimrende assist til Gabriels første mål ved at krølle bolden ind fra et hjørnespark i første halvleg.

Havertz: 4

En anonym kamp fra tyskeren, som ikke gjorde meget væsen af sig. Han bandt spillet sammen på venstre side af midtbanen, når han bar bolden med sine lange ben. Men med en formstærk Smith-Rowe på vej tilbage, kunne Havertz’ plads på midten være i spil?

Ødegaard: 4

Det var heller ikke meget, man så til anfører Ødegaard, som mangler lidt kølighed foran målet. Han modtog bolden i fine positioner, men ser ud til ikke at træffe de rette beslutninger for tiden, som vi så det i sidste sæson.

Saka: 4

Et godt sparket hjørnespark fra Saka, som førte til 2-0-målet, men en dag, hvor stjerneskuddet ikke bidrog meget mere. Det må være en af Artetas største udfordringer at genfinde Sakas form, så han er klar til den sidste del af sæsonen.

Trossard: 7

En kølig afslutning af Trossard efter pasningen fra Jesus, men han mangler nogle gange farten til at sætte sin egen mand og skabe sine egne chancer. Men ellers en fin kamp af belgieren, som ikke lignede en, der kom ud af første gear.

Jesus: 10

Gabriel Jesus gjorde igen mange ting godt, og det er stærkt at se ham begynde at finde det niveau, vi tidligere har set. Der er ramaskrig omkring hans manglende målscoringsevner, men det bunder lige så meget i, at Saka, Martinelli og Ødegaard ikke har ramt sidste sæsons tal.

Udskiftere:

Smith Rowe: 7

Endelig fik Smith-Rowe mere end fem minutter til at bevise sit værd, og efter rygter om, at han måske skulle være på vej på lån, leverede han fine takter til et publikum, som tydeligvis var glade for at se ham, som man kunne høre på lægterne.

Jorginho: 7

Kom ind efter at Rice humpede ud og var med til at få midtbanen til at vise bedre takter end set længe samt en assist til Martinelli. Kunne Jorginho få et par kampe på midtbanen sammen med Rice? Det ville være spændende at se, hvordan det ville påvirke holdet, som har manglet en til at diktere spillet.

Martinelli: 10

Det tog Martinelli 25 minutter at udligne sin samlede målscore i denne sæson. Med to identiske afslutninger viste han, hvorfor en pause til den hurtige brasilianer var et godt træk fra Artetas side.

Nketiah: UB

Det var heller ikke meget spilletid, Nketiah fik, men han bidrog stadig med en flot assist. En ny side af Eddies spil i forhold til den afgørende bold, som vi også tidligere har set mod Brighton tidligere på sæsonen.

Kiwior: UB

Nicolas Jover: 12

Selvom Arteta selvfølgelig skal have ros for holdets præstation i 5-0-sejren, skal Jovers taktikker på dødbolde også anerkendes denne gang. Vi så farlige ud på alt, vi kunne få hovedet på, og det var godt at se, at tiden på træningsbanen bar frugt.

Indkøbskurv