Karakterer: Premier League, Runde 20 – Fulham vs. Arsenal

Arsenal havde muligheden for at slutte kalenderåret af på førstepladsen af Premier League for anden sæson i træk, men Fulham blev for stor en mundfuld og det blev dermed til et nederlag på 2-1 i hvad der var en sæsonens klart dårligste præstationer.

Af Jonas Dinesen

Efter et kvarter lignede det at Arsenal havde fuldstændig styr på kampen, men derefter sad hjemmeholdet på det hele

Et nederlag hjemme mod West ham 3 dage forinden skulle revancheres og Arsenal kom også bedst ud til kampen, hvor Bukayo Saka efter kun 4 minutters spil stod rigtigt placeret og kunne sende riposten ind, efter en fin aktion af Martinelli.

De efterfølgende 10-15 minutter sad Arsenal også på det meste og man sad med fornemmelsen af at det skulle blive en fin afslutning på året, men så ændrede Fulham lige på indstillingen og begyndte at spille meget hårdere og mere direkte og sad ret beset på mere eller mindre det hele derfra.

Først med udligningen af Raul Jimenez, der fandt plads på bageste stolpe og med en lille inderside kunne sende indlægget fra Tom Cairney i nettet.

I anden halvleg var det så Bobby Reid der kapitulerede på en blanding af dårligt og uheldigt forsvarsspil da bolden efter en dødbold endte lige i skoen på ham tæt inde på mål og med en sikker afslutning kunne bringe Fulham på slutresultatet 2-1.

Selv om der var rigeligt tid til at finde en udligningen, kom Arsenal aldrig rigtig tæt på og vi må erkende at det nu ser list svært ud i mesterskabskampen, hvis ikke vi finder tilbage til et højere niveau.

David Raya: 7
Havde en fin start på kampen, hvor han blandt andet satte bolden hurtigt i gang der førte til 1-0 målet og et par fine redninger. Kan ikke gøre noget på de 2 mål han lukker ind, så et lille 7 tal fordi jeg ikke rigtig syntes man kan klandre ham for resultatet.

Ben White: 4
Bliver fanget fremme og mangle tilbage da Fulham udligner og spiller ikke nogen nævneværdig kamp. Med Tomiyasu tilbage fra skade bliver det spændende om han skal se fodbold fra bænken igen i de kommende kampe.

William Saliba: 7
Har en del gode aktioner som sædvanligt og er ikke rigtig skyld i nogle af målene, men var heller ikke lige så god som han plejer.

Gabriel: 4
Ser skidt ud i hans forsøg på cleare bolden ved Fulhams 2-1 mål og spiller ellers en fornuftig kamp. Syntes generelt forsvaret blev sat under pres på grund af de mange boldtab fremme på banen.

Kiwior: 02
Fik egentlig en meget fin start på kampen med et ar fine aktioner, men blev også udstillet på hurtigheden og forsøget på at spille ham som en slags indskudt back der spiller med på midtbanen, fungerede ikke rigtigt og han blev også skiftet ud i pausen til fordel for den tilbagevendte Tomiyasu. Han kunne heller ikke følge sin mand på Fulhams udligning.

Declan Rice: 7

Declan Rice var ikke hvad han har været i de fleste kampe i denne sæson, men jeg syntes det er tydeligt at man altid ved hvad man får med ham, en ærlig indsats og den rette indstilling. Bliver til et lille 7 tal.

Kai Havertz: 4
Ikke en masse dårlige aktioner, men er rimelig usynlig og var aldrig rigtig med i kampen, så en kamp til glemmebogen, ligesom for de fleste andre spillere.

Martin Ødegaard: 4
Når Ødegaard ikke rammer dagen, så afspejler det sig i Arsenals offensive spil og denne kamp var en af slagsen. For mange fejlafleveringer og lykkes ikke rigtig med at iscenesætte sine medspillere på samme måde som vi ved at han kan.

Bukayo Saka: 4

Han scorer Arsenal enelige mål men han fandt sin overmand i form af Robinson, Fulhams venstreback, som bare må siges at have styr på ham mere eller mindre hele kampen. Brænder en stor chance i anden halvleg.

Martinelli: 4

En god aktion i starten af kampen som kun på grund af en stor redning af Leno ikke går i mål, men bliver til en halv assist da Saka konverterede riposten. Ellers blev det heller ikke til mange store aktioner resten af kampen.

Eddie Nketiah: 02

Formåede på ingen måde at udnytte en af de sjældne startpladser. Intet fungerede for ham og han var heller aldrig tæt på at finde bagsiden af nettet. En kamp til glemmebogen og formentlig en tur på bænken næste gang Arsenal skal i aktion i Premier League.

Indskiftninger:

Tomiyasu: 02

Syntes desværre slet ikke han fandt niveauet frem fra før hans skade og spillede en af sine dårligste halvlege i denne sæson.

Trossard: 02

Laver ikke noget nævneværdigt i de 25 minutter han får på banen, men generelt var der heller ikke meget der fungerede, så svært at gøre den store forskel.

Gabriel Jesus: 02

Blev heller aldrig farlig i de 25 minutter han fik.

Reiss Nelson: N/A

MOTM – Raya

Måske et kontroversielt valg, men det er også kun på baggrund af at ingen markspiller leverede nær deres topniveau og vi var simpelthen bare overspillet næsten hele kampen og på alle positioner i dagens kamp. Han lukker 2 mål ind men jeg syntes ikke han laver nogen fejl og får på den baggrund en meget billig MOTM.