Karakterer: Premier League, runde 16 – Aston Villa vs. Arsenal

Lad mig sige det ligeud; det her var en kamp, Arsenal ikke skulle have tabt. Der var alle muligheder for at generobre førstepladsen tilbage fra Liverpool, men som vi har set tidligere i denne sæson, så manglede der igen skarphed på sidste tredjedel.

Af Tobias Halskov

Mangel på kynisme er kalkulen til tabte point

Alle vidste, at det her ville blive en svær opgave, og en rigtig lakmustest af Arsenals ambitioner om at spille sig til det engelske mesterskab. Villa Park har været et fort uden lige for Aston Villa, siden Arsenal slog dem 4-2 forrige sæson på to sene scoringer. Unai Emerys tropper har tilmed draget fuld fordel af det, og har fundet sig til rette i toppen af Premier League.

Dertil kom holdet fra Birmingham ind til kampen oven på en flot sejr over Manchester City, hvor man var bedre på alle parametre. Det hører til sjældenhederne at noget hold kan præstere det mod triple-vinderne fra forrige sæson.

Aston Villa kom da også flyvende fra start, og bragte sig foran efter et flot gennemspillet angreb.

Derefter stod der Arsenal på alt. Aston Villa trak sig, og overlod alt initiativ og dominans til Arsenal, som skabte den ene gode mulighed efter den anden. Det var generelt et Villa-mandskab langt fra det niveau vi så mod Manchester City, og netop derfor var det superfrustrerende at være vidende til de mange spildte muligheder.

Arsenal gjorde mere end nok til at vinde på en af de sværeste udebaner i Premier League, og i store dele af kampen gjorde Aston Villa det endda forholdsvist nemt for os.

Det her var en kamp man skulle have vundet.

David Raya: 7
Fik genvalg efter den katastrofale præstation mod Luton. Startede en smule shaky, men kan ikke gøre det store ved målet. Sikker skanse med fødderne gennem kampen, og bidrager med et par gode redninger. Han skal også noteres med redningen af Watkins’ friløber i første halvleg, som umiddelbart lignede en fejlagtigt dømt offside. Var den gået i mål var den uden tvivl havnet i VAR-rummet. Det sørgede Raya heldigvis for, at den ikke kom.

Ben White: 4
Fin præstation af Ben White. Højt bundniveau, og altid skarp i kombinationerne med Saka på højresiden. Ville ønske han kunne komme mere til baglinjen. Det ser vi for lidt. Kunne måske have været tættere på McGinn ved Villas føringsmål.

William Saliba: 7
En af vores bedste på dagen, som det jo nærmest er hver gang. Vores gode pres på Villa gennem kampen gjorde, at de oftest måtte spille langt på Watkins, men den duel ved vi Arsenal-fans godt hvem der vinder. Havde lige et enkelt mærkeligt moment, hvor han noget stresset fik spillet bolden ud til hjørnespark.

Gabriel: 7
Var ligesom Saliba en af vores bedste i dag. Var en af de få, der formåede at sætte vores forreste i scene i bagrummet, og dermed udnytte Villas absurd høje bagkæde. Det fik vi alt for lidt ud af.

Oleksandre Zinchenko: 4 
Det her burde have været en kamp, hvor Zinchenko kunne finde vores offensive folk i bagrummet. Men timingen udeblev, fordi ukraineren var for længe om at slippe den.

Declan Rice: 7
Solid uden at være prangende. Fik sit første gule kort i Arsenal-trøjen. Vanvittigt imponernede, når man tænker på det job han udfører for os.

Kai Havertz: 7
Der er altså endelig ved at ske noget med Kai Havertz, og jeg kan rigtig godt lide det jeg ser. Han løber dybt, vinder dueller, laver gennembrud gennem midten, bliver sat i scene af sine holdkammerater og bidrager i det hele taget positivt på den venstre 8’er, både offensivt og defensivt.

Han er manden bag begge Ødegaards store chancer, og på en anden dag havde hans mål fået lov til at stå, og så havde han også fortjent sig et 10-tal.

Martin Ødegaard: 4
Han var altafgørende mod Luton, hvor han gik forrest for at skaffe sejren hjem, og han har generelt været rigtig god for os de seneste kampe, hvor vores samlede offensive output også har set bedre ud. Han skulle have vundet kampen for os i dag.  

Bukayo Saka: 4
Han er konstant en trussel for modstanderen, men ligesom med Ødegaard, så manglede der bare skarphed og kynisme på sidste tredjedel. Han skal gøre det bedre på Martinellis indlæg efter få minutter, og der er flere muligheder gennem kampen han skal gøre farligere.

Gabriel Martinelli: 02
Han var nøglen til at bryde gennem Villas høje bagkæde. Ja, vi udnyttede det dårligt, men Martinelli blev alligevel sat fint i scene af flere omgange, men formåede aldrig at gøre det farligt. Vores eksplosive brasilianer har generelt haft svært ved at gøre tingene rigtig farligt denne sæson.

Gabriel Jesus: 4
Han er god for tiden, Jesus. Han leverede også ganske fint i dag, men ligesom med de andre manglende han også den afgørende skarphed.

Trossard: 02
Indskiftningen af Trossard gav god mening. Men belgieren gjorde os for en sjælden gangs skyld ikke bedre. Desværre.

Eddie Nketiah: N/A

Reiss Nelson: N/A

MOTM: Kai Havertz
Jeg var ærligt begyndt at tro, at jeg aldrig ville komme til at give Kai Havertz MOTM i en kamp for Arsenal. Men han var i min optik Arsenals bedste mand, og fortsætter dermed den gode form vi har set de seneste kampe.

Det begynder at ligne noget på den venstre 8’er. Nu skal vi bare se det fortsætte.

Indkøbskurv