Karakterer: Premier League, runde 15 – Luton Town vs. Arsenal

Den mindste klub i Premier League, Luton Town, formåede endnu engang at vise hvorfor ingen klubber kan komme til Kenilworth Road og tro, at det bliver en walkover. Men de måtte gå pointløse hjem, efter en sen, sen scoring af Arsenals rekordindkøb og midtbanegeneral Declan Rice, der headede 3 point hjem, til stor forløsning for udebanefansene.

Af Jonas Dinesen

Premier League viser endnu en gang, hvorfor det er den bedste liga i verden

Bedst som man troede at vi havde fået underholdning nok i weekenden, med mål til højre og venstre, så blev vi forkælet med 7 mål, i et opgør hvor målmandsposten i Arsenal vil fortsætte med at være et diskussionsemne, når pulsen har lagt sig lidt.

Arsenal gik ind til kampen som store favoritter og med mulighed for at udbygge deres forspring i Premier League til 5 point, men det blev bestemt ikke så nemt som man kunne håbe på.

De første 15-20 minutter kom Luton modigt frem i et højt pres, som gjorde at Arsenal ikke kunne holde et kontinuert pres på hjemmeholdets bagkæde, men i det 20. minut kom kvalitetsforskellen til syne, hvor en dårlig tilbagelægning ender med et Arsenal indkast. En skarp Jesus finder 200-kampjubilaren Saka, som smider den ind i skoen på Martinelli og 1-0.

Luton er farlige på dødbolde og der skulle heller ikke gå længe før Gabriel Osho, alt for nemt, vrister sig fri fra Arsenals målscorer og nemt kan heade bolden ind til 1-1. Kort før pausen finder, den tilbagevendende højre back, Ben White en fri Jesus på bagerste stolpe der stanger Arsenal på 2-1.

Efter pausen kommer Arsenal mandskabet ud uden målmand, eller det kunne de næsten lige så godt have gjort, for 2 store målmandsfejl af David Raya koster dyrt og pludselig står der 3-2 til hjemmeholdet.

Symptomatisk for kampen holder føringen ikke mere end et par minutter og 2 af de mest ’inform’ spillere for Arsenal, nemlig Gabriel Jesus og Kai Havertz står bag udligningen og tyskeren har nu lavet 3 mål i de sidste 4 kampe.

De sidste 10-15 minutter sad man på kanten af stolen og ventede på hvornår at den helt store chance skulle komme, men den så ud til at udeblive, indtil det allersidste sekund hvor, en ellers rimelig anonym, Martin Ødegaard smider den ind i panden på, vel nok sommerens bedste indkøb (der er også en anden englænder der render rundt i den spanske hovedstad og gør det rimelig fornuftigt…), Declan Rice der dirigerer den i det lange hjørne og så kunne følelserne ellers få frit løb.

En 4-3 sejr, tre vigtige point og en overtidsscoring så man kan mærke at man lever, hvad mere kan man forlange? Stor respekt til Luton der gav Arsenal kamp til stregen og som helt sikkert kommer til at hive mange point hjem på dette efterhånden frygtindgydende lille stadion.

David Raya: 00
Jeg er ikke en af dem der har været stor modstander af at Arteta har bænket Ramsdale til fordel for Raya, alene på grund af hans evne med fødderne, som er essentielt for vores spillestil, men ret skal være ret, 2 store drops og på trods af en sejr, kan den præstation kun give 00 og dumpet. Måske Ramsdale skal have lov til at vise hvad han kan i weekenden?

Ben White: 7
Tilbage i startopstillingen efter et par kampe på bænken, hvor Tomiyasu virkelig har givet et godt indtryk. Han spiller en fin kamp og laver en god assist, men det skal blive spændende at se hvem af de 2 der vinder positionen på den lange bane.

William Saliba: 7
Han er bare en vanvittig dygtig forsvarsspiller som vi bliver nødt til at føle os privilegeret over at have. Vi lukker 3 mål ind og selvom han ikke var skyld i nogle af dem, kan det ikke blive til mere end 7.

Gabriel: 7
Han fungerer virkelig godt ved siden af Saliba og bliver måske undervurderet, netop fordi at Saliba får så meget ros. Spiller en fin kamp og får et 7-tal ligesom hans kollega.

Kiwior: 4
Han kan blive vigtig for os i det lange løb, hvis en af de 2 midt stoppere render ind i en skade, som vi så sidste sæson, men venstreback er ikke hans position og jeg syntes at det kom til syne i dagens kamp.

Declan Rice: 10
Hold nu op hvor har Arteta og co. bare ramt plet med den her signing. For mig er han uden tvivl det bedste indkøb i Premier League den her sæson, alene af den årsag at jeg ikke tør tænke på hvor vi havde været uden ham. Han bryder så mange bolde der opretholder presset på modstanderen og er en af de helt store grunde til at Arsenal har det laveste xG (forventede mål) imod sig, foreløbig denne sæson.

Kai Havertz: 7
Han har i den grad fået selvtillid og det kan ses. Meget bedre bevægelse og blikket for medspillerne og vice versa er i bedring. 3 mål i 4 kampe og han har efterhånden lukket munden på de fleste. Jeg tror kun han bliver bedre som sæsonen skrider frem.

Martin Ødegaard: 4
Han har ikke været lige så god som i sidste sæson og det afspejler sig i manglen på flydende angrebsspil. Indtil videre kommer pointene hjem, men lad os håbe han kan komme tilbage til sit højeste niveau, som dog skal siges at han viste i kampen mod Lens og første halvleg mod Wolves. En vigtig assist i en ellers anonym kamp giver 4.

Bukayo Saka: 7
Laver en assist og er igen en konstant udfordrer og et mareridt for enhver højreback. Det sidste slutprodukt mangler i dag, men han er uundværlig og man kan ikke andet end at elske ham.

Martinelli: 7
Laver et mål og er tæt på et andet, hvor kun en stærk højrehånd kan holde bolden ude af netmaskerne. Han ser lidt dum ud ved Lutons udligning da han mister sin mand, men han spiller en god kamp og vigtigt at få ham på tavlen.

Gabriel Jesus: 10
Han er en fornøjelse at se spille fodbold. Hans teknik og evne til at holde i bolden næsten uanset hvilken spiller han har i ryggen, er imponerende. Et mål og en assist beviser at han ikke kun kan score i Champions League. Lad os håbe at han kan holde sig skadesfri resten af sæsonen!

Zinchenko: 4
Bliver skiftet ind for at få lidt mere kontrol over slutningen af kampen, hvilket lykkes nogenlunde. Det blev i hvert fald bedre da han kom ind i stedet for Kiwior.

Trossard: 4
Kommer ind med 30 minutter igen med håbet om at han kan gøre en forskel. Jeg er stor fan af ham, men i dag var ikke hans bedste indhop og det bliver da også kun til en stor chance, som ikke fandt nettet.

MOTM – Rice
Når man scorer sejrsmålet i kampens sidste sekund, skal man belønnes med MOTM. Derudover spiller han en god kamp. Jeg kan godt forstå hvis Gabriel Jesus føler sig snydt og han kunne lige så godt have fået den, da han endnu en gang spiller en fremragende kamp.