Karakterer: Premier League, runde 14 – Arsenal vs. Wolves

Arsenal topper fortsat Premier League efter en komfortabel sejr på 2-1 hjemme mod Wolves. Bukayo Saka og Martin Ødegaard blev målscorerne i en kamp, hvor Arsenal i store perioder leverede underskøn offensiv opvisningsfodbold. Resultatet blev en anelse misvisende, for der var reelt set kun ét hold på banen.

Af Troels Thøgersen

David Raya afløste Aaron Ramsdale i målet, men ellers var holdet det samme, som det der i sidste uge pligtsejrede ude mod Brentford. Trossard var således tilbage på midtbanen efter at have siddet på bænken i midtugen, ligesom Tomiyasu igen var foretrukket på højre back fremfor White.

Arsenal havde forinden eftermiddagens opgør ikke formået at score inden for det første kvarter af et Premier League-opgør, men den statistik fik de i den grad gjort en ende på med to drømmescoringer i løbet af kampens første 13 minutter.

Bukayo Saka stod for den første, efter han elegant sendte en maskeret aflevering ind i feltet til Jesus, som med en fantastisk detalje fik videredirigeret bolden over til Tomiyasu, som så spillede Saka fri i dybden med en veltimet førstegangspasning. Herfra skulle Saka blot undgå at ramme José Sa, og det gjorde han også med en usvigeligt hård højrefods-afslutning.

Den anden scoring var endnu flottere. Igen var Jesus involveret, da han med en fabelagtig førstegangsaflevering spillede Zinchenko helt fri ved baglinjen. Ukraineren sendte fluks en cutback-aflevering ind til Ødegaard, der, som i midtugen mod Lens, hamrede bolden ind ved det højre målhjørne.

Herfra var kampen reelt afgjort, men det fik ikke Artetas tropper til at stoppe med at spille fodbold. Resten af halvlegen bød på massiv Arsenal-dominans, og det kunne sagtens være blevet til både 3-0 og 4-0, hvis nogle af de mange store chancer var gået ind.

Anden halvleg var groft sagt a walk in the park fra et Arsenal-perspektiv.Artetas tropper spillede rundt om Wolves, som var de træningskegler, men formåede ikke desto mindre ikke at lukke kampen trods flere store chancer til Trossard m.fl.

Til sidst kom der dog alligevel spænding i opgøret, da Zinchenko helt utilsigtet besluttede sig for at drible lige uden for feltet. Det opsnappede Cunha, og man nåede dårligt nok at blinke, før bolden lå i nettet bag Raya. Målet gav dog ikke Wolves det momentum, de havde håbet på, hvorfor kampen endte med cifrene 2-1.

David Raya 7:
En stille dag på kontoret for David Raya. Han udstrålede stor ro og var chanceløs ved scoringen. Ærgerligt, at han ikke får sit clean sheet!

Takehiro Tomiyasu 10:

Det er gået lidt under radaren, men Tomiyasu er godt i gang med at stykke en glimrende sæson sammen. Først slog han Zinchenko af på venstre back, og lige nu ligner han også Artetas førstevalg på højre back. Mod Wolves var han som vanligt stærk i duellerne, og så noterede han sig for ugens tredje assist med en klog førstegangsaflevering til Bukayo Saka.

William Saliba 10:

Arsenal har vundet godt 77 procent af de Premier League-kampe, hvori Saliba er startet inde. Det er en vild statistik. I dag var han, som altid, en boss i midterforsvaret.

Gabriel Magalhaes 7:

Der bliver – med rette – snakket meget om Saliba, men Gabriel fortsætter også bare med at vokse. I dag tror jeg nærmest, han kedede sig mod en komplet tandløs Wolves-offensiv.

Oleksandr Zinchenko 7:

Det er svært at bedømme Zinchenkos præstation, for i de første 85 minutter leverer han ret beset en fejlfri kamp, kronet med en smuk assist. Han kunne dog ikke dy sig fra at drible i eget felt, hvilket i sidste ende førte til Wolves’ reducering. Den slags koncentrationssvigt ser vi desværre for tit.

Leandro Trossard 7:

De fleste havde nok forventet, at Havertz ville starte inde på midtbanen efter at have nettet i de to seneste kampe, men på hjemmebane mod Wolves giver Trossard bare god mening. Trossard har en fantastisk evne til at finde rum overalt på banen, og så bringer han noget kærkomment uforudsigelig til Arsenals offensive spil. Han burde nok have scoret en enkelt i dag.

Declan Rice 10:

Declan Rice får selvfølgelig sit obligatoriske 10-tal for endnu en fortræffelig præstation i alle spillets faser. Er han Premier Leagues bedste midtbanespiller lige nu?

Martin Ødegaard 10:

Man ved bare, at Ødegaard scorer, når han modtager en cutback-aflevering på kanten af feltet. Foruden målet leverede han desuden en stærk arbejdsindsats, hvor han bidrog med at binde Arsenals offensive spil sammen.

Gabriel Martinelli 7:
Det er mig en gåde, at Martinelli kun har scoret ét Premier League mål i denne her sæson. I dag var han tæt på at fordoble sin måltotal, men stolpen ville det anderledes. Ikke desto mindre en godkendt præstation af den brasilianske venstrekant.

Bukayo Saka 10:
Det er efterhånden sjældent, at Saka spiller en kamp uden enten at levere en assist eller en scoring; hans slutprodukt er ganske enkelt eminent. Med målet i dag er Saka nu Arsenal-topscorer i både Champions League og Premier League. Han er lige fyldt 22.

Gabriel Jesus 7:
Jesus er bare i fremragende form for tiden. Han blev kåret til kampens spiller i midtugen mod Lens, og i min optik var han også banens bedste, indtil han blev skiftet ud i det 67. minut. Han havde en nøglerolle i begge scoringer, og de aflæg, han laver til sine holdkammerater, er ren og skær verdensklasse. Hvis Arsenal skal gøre sig forhåbninger om at vinde mesterskabet, så er det et absolut must, at Jesus forbliver fit.

MOTM: Saka

Der var mange om buddet i dag, men jeg vælger at pege på Saka som kampens spiller, fordi han endnu engang bliver kampafgørende. Han var konstant et horn i siden Bueno, og så arbejdede han stenhårdt defensivt. Og så bliver samarbejdet med Tomiyasu bare bedre og bedre.

Indkøbskurv