Karakterer: Premier League, runde 18 – Liverpool v Arsenal

Af Christian Leander Simonsen

En defensiv mesterklasse fra William Saliba og Gabriel Magalhaes hjalp Arsenal med at forblive på toppen af Premier League efter en hårdt kæmpet 1-1 uafgjort mod Liverpool. Gabriels hovedstød gav gæsterne føringen efter fire minutter fra et simpelt dødboldsspil, før Mohamed Salah udlignede 25 minutter senere med en kraftfuld afslutning.

I en intens kamp kom Reds, der ligger ét sted og ét point bag topholdet Arsenal, tættest på at sikre sejren, men til sidst holdt Mikel Artetas hold fast i et værdifuldt point.

David Raya: 7

Dirigerede sit mål relativt godt og lavede nogle gode redninger sent i kampen for at sikre sit hold et point.

Benjamin White: 7

Var rimelig solid som højre back og gjorde et anstændigt stykke arbejde med at kontrollere Diaz. Fik ikke mange chancer for at komme frem, da hans hold var presset i lange perioder.

William Saliba: 10

Var dominerende i luften og var fysisk, men retfærdig i forsvaret. lavede også nogle gode blokeringer og erobringer. Klart en af Arsenals bedste spillere.

Gabriel Magalhães: 10

Smuttede let forbi Konate og headede elegant Odegaards flotte frispark ind til åbningsmålet. Var en imponerende tilstedeværelse i forsvaret og reddede sit hold ud af adskillige vanskelige situationer.

Oleksandr Zinchenko: 4

Kostede næsten sit hold dyrt med sløset markering tidligt i kampen og blev derefter slået for let af Salah ved Liverpools udligning. Lignede en fejl efter fejl på aftenen.

Declan Rice: 7

Gik til den i midtbanen og klarede sine defensive pligter godt. I anden halvleg havde han ikke samme kontrol som i første halvleg, men klarede sig gennem det meste af kampen.

Martin Ødegaard: 7

Lagde en lækker frisparkspasning til åbningsscoringen og udførte mange elegante tricks, men afleverede bolden forkert et par gange. Har en mærkelig evne til at tiltrække frispark for at afværge fare, men var måske heldig ikke at pådrage sig et straffespark for en hands i første halvleg.

Kai Havertz: 7

Tyskeren ser helt sikkert ud som en mere selvsikker og effektiv spiller i disse dage, og hans beslutningstagning er steget en tand.

Bukayo Saka: 7

Havde ofte overtaget på Tsimikas og udgjorde en trussel ned ad højre side. Da Liverpools venstre back pådrog sig en skade, blev Gomez Sakas næste modstander, men den 22-årige formåede stadig at skabe problemer for hjemmeholdets forsvar.

Gabriel Jesus: 7

Viste god opmærksomhed og distribution for sine holdkammerater og knoklede for sit hold i en hård kamp.

Gabriel Martinelli: 7

I starten bar han bolden med elegance og fart, men missede en glimrende chance kort før pausen. Hans effektivitet aftog imidlertid, som kampen skred frem, da Konate fik styr på ham nogle gange.

Leandro Trossard: 7

Leverede noget lidt anderledes i angrebet med sin driblende, usædvanlige stil.

Eddie Nketiah: 7

Angriberen lavede en fremragende tackling bagude, men fik ikke mange chancer i angrebet.