Karakterer: Champions League, runde 5 – Arsenal vs. RC Lens

Seks mål hjemme på Emirates Stadium mod Lens sender Arsenal sikkert videre til knockout runderne i Champions League.

Af Simon Vinther

En tung sky af røg fra romerlys, de franske gæster havde taget med, hang over Emirates, da Arsenal bød Lens velkommen til Emirates Stadium. En sejr mod det franske hold ville sikre, det eneste hold fra London i Champions League, en plads videre fra Gruppe B.

I første halvleg fik vi fem mål fra henholdsvis Kai Havertz, Gabriel Jesus, et »kongemål« fra Gabriel Martinelli, Martin Ødegaard og et heldigt et af slagsen fra Bukayo Saka. Arsenal sad på hele første halvleg.

Lens største chance var en appel for straffespark som man kun får, hvis ens hold er ejet af en oliestat, har en direkte linje til VAR-rummet (red. Qatar, der ejer Paris Saint-Germain F.C., der fik straffespark for lignende hændelse i kampen mod Newcastle).

Anden halvleg var knap så underholdende. Kampen var lukket efter de første 45 minutter. Professionel præstation i anden halvleg. Hele vejen rundt. Gabriel Martinelli får sig en albue i hovedet, der giver Jorginho muligheden for at gøre kampen til 6-0. Italienerens gadedrengehop lukkede og slukkede kampen for alvor.

Karakterer

David Raya: 7
Godt at se Raya tilbage i startelveren. Rent bur. Hvad mere kan man bede om.

Takehiro Tomiyasu: 7
Verdensklasse assist til 4-0 målet. Når Benjamin White er tilbage i fuld form, er der dømt kæmpe migræne til Mikel Arteta over den plads på højre back. Men ikke nok med det, levere Tomiyasu et virkeligt godt indlæg til Martin Ødegaards mål til 5-0.

På vej til at blive kampens spiller, men forståeligt sparret. Skiftet ud med Benjamin White i pausen.

William Saliba: 7
Hold nu op, du er god, William Saliba. Fejlfri kamp, endnu engang.

Gabriel: 7 (pil ned for den high five)
Du er også bare god, Gabriel. Dog skal det nævnes, at han lod David Raya hænge efter spanieren prøvede at give ham en high five.

Dårligt. Det er regel nummer ét. Det gør man aldrig.

Oleksandr Zinchenko: 4
Den gode ukrainer lavede ingen fejl, men var heller ikke involveret i meget. Mikel Arteta skal tage sig af den skadesplaget venstre back. Forståelig udskiftning, grundet resultatet fra første halvleg.

Skiftet ud med Jakub Kiwior i pausen.

Declan Rice: 7
Dikterer kampen ubemærket. Det er så vildt med Declan Rice. Han tager aldrig dårlige beslutninger. De bedste kampe fra ham er, når man ikke ser ham, men han samtidig gør alle om sig bedre. Du er klasse, Declan Rice.

Skiftet ud med Jorginho med 15 minutter tilbage.

Kai Havertz: 7
Kai Gjorde sig fortjent til en start efter målet mod Brentford. Tæt på at gentage succesen efter ti minutter spillet efter indlæg af Tomiyasu. Scorer to minutter senere. Shakira har aldrig lydt bedre.

Martin Ødegaard: 7
Målet til 5-0 er fantastisk sparket ind af nordmanden. Det flotte indlæg fra Tomiyasu fortjente en lige så flot afslutning. Det fik det, suveræn flugter fra Martin Ødegaard, der satte bolden i laveste modsatte hjørne.

Bukayo Saka: 7
Stærk tilkæmpet assist til Jesus’ mål. Scorer et meget tilfældigt mål til 3-0, rigtige sted, på det rigtige tidspunkt.

Skiftet ud efter 65 minutter. Fornuftigt. Fin kamp for Bukayo Saka.

Gabriel Martinelli: 7
»Konge mål« beskrev kommentator på TV3 MAX, Jesper Simo, målet til 4-0. Jeg må give ham ret. Det var et kongemål.

Vinder straffespark efter at have fået en albue i hovedet. Den tæller som assist til Jorginho, i hvert fald i min bog.

Gabriel Jesus: 7
Godt kæmpet frem til assist for Kai Havertz. Scorer til 2-0, meget stærkt mål. Jesus kan endelig gå på vandet igen.

Skiftet ud efter 80 minutter. Solid kamp.

Jakup Kiwior: 4
Kom ind i pausen. Flotte afleveringer. Ikke så meget mere.

Benjamin White: 4
Blev skiftet ind for kampens bedste spiller i første halvleg. Har en stor chance på hovedet, men ellers gjorde han ikke så meget mere end det.

Reiss Nelson: 4
Ind i stedet for Bukayo Saka. Det var ikke en bemærkelsesværdig indskiftning fra Reiss Nelson, som vi ellers er blevet vant til.

Jorginho: 4
Kommer ind med et kvarter tilbage, scorer på straffespark til 6-0. Lukker kampen for alvor.

Eddie Nketiah:
N/A. Kommer ind med ti minutter tilbage

Mikel Arteta: 12 MOTM
Som træner kan du selvfølgelig ikke blive kampens spiller, men jeg har lyst til at give ham den alligevel.

Så det gør jeg.

Mikel Arteta, du er kampens spiller mod Lens.

Han får lukket kampen i første halvleg. Stiller stærkt op, men resultatet gjorde også, at Arsenal kunne spare de spillere, der havde brug for det, i anden halvleg. Samtidig fik han nogle gode minutter i benene for Jakub Kiwior og Benjamin White.