Karakterer: Champions League, runde 4 – Arsenal vs. Sevilla

Hvor opgøret i Sevilla blev rigtig tæt, så var Arsenal aldrig for alvor i problemer, da de onsdag aften bød holdet fra Andalusien velkommen på Emirates Stadium. Lidt malurt kom der dog i bægret, da Bukayo Saka måtte gå ud med en skade fem minutter før tid.

Af Nikolaj Mørup

Den disciplinerede indsats

Det blev en tung tur hjem for Arsenal-spillerne i lørdags, da de måtte sande, at Newcastle havde fået skovlen under dem efter en dramatisk kamp. Onsdag aften skulle The Gunners tilbage på sporet med en sejr. Og det kom de uden de store problemer.

Arsenal sad på spillet fra start til slut, og man fik aldrig fornemmelsen af, at Sevilla var i nærheden af kagedåsen, og derfor heller ikke fik lov at snuse til den. Den var gemt helt og aldeles væk af de fire i bagkæden.

Omvendt var det en sløv start fra Arsenals offensiv, der brugte lang tid på at få skabt de store chancer. Men en – sjælden – genial aflevering fra Jorginho sendte Bukayo Saka i dybden, hvorefter han køligt lagde den til rette for Leandro Trossard, som bare skulle sætte indersiden på.

Initiativet blev i starten af 2. halvleg givet en smule til Sevilla. Derfor kom scoringen til 2-0 også lidt ud af det blå, da Gabriel Martinelli sendte Saka afsted ned mod Sevilla-målet. Han trækker ind i banen, snyder sin oppasser og eksekverer køligt.

Jeg synes dog, at det fortsat må være et tema for Mikel Arteta, at de oplagte scoringsmuligheder ikke kommer lige så let til holdet, som det var tilfældet i sidste sæson. For det er ikke, fordi Arsenal vader i store tilbud, selvom de har bolden det meste af tiden. Det gjorde sig også gældende mod Sevilla.

Men det var disciplineret og en absolut godkendt indsats, der bringer Arsenal meget tæt på videre avancement i Champions League.

David Raya 4:
Det var ikke meget Raya så til bolden i løbet af kampen. Han skulle primært sætte spillet i gang. Sevilla fik nemlig kun sendt en enkelt afslutning afsted mod Arsenal-målet, og det var en afslutning, der faldt i det allersidste minut. Fortjenesten for at Arsenal holder nullet, synes jeg, i højere grad ligger hos forsvaret.

Ben White 7:
En solid indsats af White der aldrig kom i problemer mod Adria Pedrosa. Deltog også fint i det offensive spil, hvor han sågar fik mulighed for en afslutning i en gunstig position. Han viste dog også, hvorfor han sjældent scorer udenfor feltet. Det var ikke rigtig tæt på.

William Saliba 7:
Sammen med Gabriel afmonterede de fuldstændig, de optrak der en sjælden gang var til chancer. Youssef En-Nesyri så man intet til i kampen. Saliba kom lidt på bagkant af én situation, da en bold blev lobbet over ham, men det er også det.

Gabriel 7:
Jeg kan nævne mange af de samme ting omkring Gabriel. Han løser sine opgaver eminent og var måske også en my bedre end sin forsvarskollega mod Sevilla.

Takehiro Tomiyasu 7:
Han bliver pillet ud i pausen. Muligvis havde han fået en skade. Jeg synes ikke umiddelbart, at han gav indikationer af, at han var skadet i løbet af 1. halvleg. Ikke desto mindre leverede japaneren et fint indtryk på banen, og jeg synes generelt, at han har hævet sit niveau gevaldigt i denne sæson.

Jorginho 4:
Det er et stort 4-tal, og det er muligvis en kende hårdt. Man kan ikke tage noget fra den fantastiske aflevering, hvor han sender Saka i dybden i optakten til 1-0-scoringen. Men… jeg synes, det bliver for meget sidelæns i perioder. Og så slår han en del skæverter.

Declan Rice 10:
Jeg havde længe lyst til at give ham et 7-tal, men det spiller han for godt til. Han er over det hele. Sætter offensiven op, hjælper i defensiven og er bare generelt helt fantastisk.

Kai Havertz 4:
Jeg sidder og håber hver eneste gang: ”I dag er det Havertz dolmio-dag”. Men den er ikke helt kommet endnu. Han bliver bedre i relationerne, og mon ikke det nok skal komme. Havde en fin afslutning i 2. halvleg der kunne have været et fremragende mål, hvis den var gået ind.

Bukayo Saka 10:
En rigtig fin kamp af Saka. Får et mål og en assist. Inden målet lå jeg på mere på en 7’er, men det er et skønt mål, og det var virkelig vigtigt at få den scoring, så det blev en tomålsføring. Panderynkerne piblede frem, da han måtte gå ud med en skade.

Leandro Trossard 10:
Jeg nød at se Trossard. Han havde så meget vilje og energi, og han spillede som en, der havde noget at bevise. Og det fik han gjort. Et mål og en generel stærk indsats af belgieren.

Gabriel Martinelli 10 – MOTM:
Det må have været en ganske ubehagelig aften for Sevillias højre back Juanlu. For Martinelli stillede konstant spørgsmålstegn til sin direkte modstander, og han var uregerlig. Han var det primære omdrejningspunkt i offensiven og lavede også en fin assist til 2-0-målet.

Oleksandr Zinchenko 4:
Kommer ind i pausen i stedet for Tomiyasu og gør en fin figur. Specielt defensivt var han lidt mere disciplineret, end han plejer. Har generelt lidt flere fejlafleveringer i denne sæson end i sidste. Niveauet er dalet, men måske det gør ham godt, at Tomiyasu udfordrer ham lidt på backen, så han, i højere grad end sidste sæson, skal holde sig på dupperne.

Fabio Vieira N/A:

Reiss Nelson N/A:

Jakub Kiwior N/A:

Mohammed Elneny N/A:

Indkøbskurv