Karakterer: Champions League, kvartfinale – Bayern Munich vs. Arsenal

Lysene på Allianz Arena dannede rammen om returopgøret i dette års Champions League kvartfinale. Sæsonens indtil videre største kamp for The Gunners.

Af Tobias Halskov

Jeg tænker de fleste Arsenal-fans havde en ligeså lang dag som mig. Man gik der og ventede på at timerne gik, og i takt med det, ja så steg nervøsiteten mere og mere. For selvom man har savnet de her store Champions League aftener, så kan langt de fleste nok godt huske hvordan det tidligere er gået på Allianz Arena. Min medskribent, Troels Thøgersen, var i hvert fald ikke sen til at nævne det i sin optakt til aftenens store opgør.

Kampen startede mere forsigtigt for Arsenal, forståeligt nok. En god start var vigtig efter weekendens svipser, og en mere forsigtig tilgang klæder os i de her store opgør, hvor alt form tilsidesættes og kampen i højere grad afgøres på marginaler, tilfældigheder og dagsform. Sådan er det jo ofte, når to rigtig gode hold møder hinanden.

Første halvleg bød på fine muligheder til begge hold og et lille spillemæssigt overtag til Arsenal mod slutningen.

Anden halvleg startede i et anderledes flyvende tempo med en kæmpe dobbelt chance til Bayern, hvor træværket af to omgange reddede os fra at komme bagud. Derefter fandt kampen tilbage i tonelejet fra første halvleg, hvor begge hold havde stor respekt for hinanden.

Men i det 63′ minut fandt Bayern en åbning og så kunne Kimmich stange tyskerne foran.

Arsenal forsøgte at jage en udligning, men de trætte ben fra søndagens Premier League kamp viste sig ikke kun at være en engangsaffære, og Arsenal var aldrig for alvor tæt på en udligning.

Et skuffende og ærgerligt exit, der nok kan koges ned til, at det mest erfarne hold gik videre. Nu skal der fyldes benzin på den åbenlyse tomme tank, som skulle have være genfyldt for flere uger siden. Videre i teksten. Premier League lever stadig og vi har fået nogle ekstremt vigtige erfaringer, der kan bruges til de næste mange års Champions League optrædener.

Karakterer

David Raya 4
Står en fin kamp, og så ikke mere end det.

Ben White 2
Han har spillet for meget og virker så træt. Burde have haft en pause i weekenden, men fik det ikke. Blev sat flere gange. Atypisk White indsats.

William Saliba 4
Gjorde det fint.

Gabriel 4
Gjorde det fint.

Takehiro Tomiyasu 4
Fik fortjent chancen og gjorde det ganske fint overfor en velspillende Leroy Sane.

Jorginho 2
Han er efterhånden vital for os i spillet med bolden, men Musiala skulle jo blot have en halv meters plads, så var han væk fra ham. Havde det svært med løbende omkring ham.

Declan Rice 4 – MOTM
Spiller også fint, men ikke mere end det. Forsøgte at drive holdet frem i anden halvleg, men ligesom de andre af vores bærende spillere, så virker han også træt og slidt. Trænger til en pause. Han får min MOTM, for jeg skal jo vælge en.

Martin Ødegaard 4
Nok den af de offensive folk, som slap bedst fra det i dag. Men havde svære vilkår med en regulær mandsopdækning på sig hele kampen.

Bukayo Saka 02
Han er træt, og det er der ikke noget at sige til. Virkede uskarp i mange aktioner. 02 er måske en for hård karakter, men det er kun fordi, at det er kampe som denne, hvor vi har brug for at han kan være forskellen for os.

Gabriel Martinelli 02
Jeg føler slet ikke, at Martinellis sæson er kommet ordenligt i gang. Virker bare uskarp og flyvsk i alt hvad han foretager sig, og det har desværre lidt været fortællingen med ham i den her sæson.

Kai Havertz 4
Sniger sig lige op på en 4-tal, for sin disciplin og defensive indsats.

Gabriel Jesus 4
Kæmper indædt, men lykkes ikke med noget

Leandro Trossard 4
Forsøgte, men skød med løst krudt

Eddie Nketiah N/A

Indkøbskurv