Karakterer: Champions League, kvartfinale – Arsenal vs. Bayern Munich

Dommer!?

Harry Kane tilbage i London, trussel fra Islamisk Stat og en svensk dommer. Hvad kunne gå galt? Meget.

Af Simon Vinther

I journalistikken er der en uskrevet regel, som nogle vælger at leve efter, der lyder: Hvis man lever af at skrive, har man i sit liv kun tre udråbstegn til rådighed.

Jeg har allerede brugt et ud af tre, det brugte jeg i rubrikken (overskriften, red.). Jeg er ikke engang færdiguddannet journalist, men der var godt nok straffe til Bukayo Saka i de døende sekunder af kampen. Det er ikke bare mig, men jeg ser mange forskellige holdninger på det sociale medie X. Jeg er sjældent uenig med Ian Wright, der ofte har det rigtige blik på alt. Fra livet til fodbold. Han og mange andre har en modsat opfattelse end mig.

Det er et bjerg jeg gerne dør på, der er straffespark.

Én ting vi alle kan blive enige om: Harry Kane skulle have været sendt tidligt i bad af den svenske dommer, da han på bedste MMA-stil giver en overlagt albue i kæben på Gabriel Magalhães, der snildt kunne have slået de fine nye falske tænder ud på vores gode brasilianer. En Snap Elbow, tror jeg det hedder på fagsprog. Rødt kort.

Nå, nok rant fra mig. Kampen ender 2-2. Arsenal havde svært ved for alvor at finde fodfæste i kampen. Jakub Kiwior startede inde, hvilket nok var en fejl. Gabriel Magalhães og William Saliba koster to mål. Det er et sjældent syn. Martin Ødegaard løber endnu et halvmaraton.

Arsenal er et bedre hold end Bayern München. Det skal de vise på Allianz Arena på næste onsdag. Jeg tror på resultatet.

Nu til karaktererne:

David Raya: 7
Bliver fuldstændigt solgt af Gabriel Magalhães ved første mål. Bliver solgt af William Saliba ved mål nummer to, meget kan man sige om Harry Kane, men man kan sparke straffe.
De to mål er efter min mening ikke David Rayas skyld (faste læsere ved også, at jeg har en svaghed for vores spanske målmand). Fejlfri, men lukker stadig to mål ind. Syv.

Benjamin White: 4
Assist til første mål. Kæmpe chance for at gøre det til to, men viser, hvorfor han er forsvarsspiller. Redder et tredje mål til Bayern med et flot tilbageløb. Lidt for mange fejl, men stadig vigtig. Benjamin White er den sværeste at vurdere. Det bliver til fire.

William Saliba: 4
Giver et kluntet straffespark på Leroy Sane. Tåbeligt. Udover det, så spiller William Saliba en god kamp. Straffesparket han giver væk, koster ham stadig et syvtal. Fire til dig.

Gabriel Magalhães: 4
Koster første mål til Bayern da Serge Gnabry scorer og topper målet op med en James Harden jubelscene (If you know, you know).
Ligesom William Saliba: Du koster et mål, men spiller godt. Fire.

Jakub Kiwior: 02
Skiftet ud i pausen. Gjorde ikke meget væsen af sig. Jakub Kiwior så malplaceret ud. Nul to.

Declan Rice: 02
Usynlig i første halvleg. Det samme i anden. Svageste kamp han har haft i arsenaltrøjen, indtil videre. Nul to.

Jorginho: 02
Meget, meget sur i første halvleg, ikke meget mere end det. Skiftet ud med Gabriel Jesus i minut 66. Når kun at være sur. Jorginho fandt aldrig sine fødder. Ærgerligt. Nul to.

Bukayo Saka: 4
Scorer første mål, ren Thierry Henry, bare med venstre. Jeg siger det en sidste gang. Han skal have straffespark. Kommer ikke til så meget, men viser små tegn af kvalitet. Fire.

Martin Ødegaard: 12 – MOTM
Dirigerer spillet flot dybt i banen. Alt kommer fra Martin Ødegaard i første halvleg, klart bedst spillende. Det er besluttet. Efter den kraftpræstation har jeg besluttet mig for at finde en kvindelig nordmand jeg kan forelske mig i, så jeg kan købe matchende Ødegaard trøjer vi kan have på, mens vi går hånd i hånd ned ad Kongens Nytorv. MOTM. Tolv.

Gabriel Martinelli: 4
Første chance i kampen. Ser skarp ud. Men det var så også det for Gabriel Martinelli, der lige skal finde formen igen efter sin skade. Skiftet ud med Leandro Trossard halvvejs i anden halvleg. Fire.

Kai Havertz: 4
Næstsidste fod på bolden til det første mål. Godt forarbejde. Sætter Benjamin White op til en stor chance, der desværre bliver misset. Bliver skiftet ud med Thomas Partey med fem minutter igen. Kai Havertz gjorde ikke meget væsen af sig. Op på hesten igen. Fire.

Mikel Arteta: 7
Jeg er sikker på, hvis han kunne, at han havde skiftet sig selv ind i halvlegen til fordel for Jorginho. Læser kampen forkert og starter Jakub Kiwior inde. Det er ikke nemt. Det er første gang i over et årti, at Arsenal er i kvartfinalen og jeg vil ikke være for hård ved Mikel Arteta. Det kan mit hjerte simpelthen ikke rumme. 2-2 mod Bayern München, men den skal vindes. Fire, lo siento (undskyld, red.) Mikel. Syv.

Spillerne fra bænken hiver den hjem til 2-2.

Bænken:

Oleksandr Zinchenko: 7
Kommer ind i pausen i stedet for Jakub Kiwior. Ændrer kampen til det bedre. Syv.

Leandro Trossard: 7
Kommer ind i minut 66 i stedet for en stille Gabriel Martinelli. Scorer målet til 2-2. Han burde nok have startet inde. Syv.

Gabriel Jesus: 10
Bliver byttet ud med den sure Jorginho. Gabriel Jesus viser energi og skarphed fra første berøring. Han er fed. Gense hans pressekonference inden kampen. Han siger mange kloge ting. Leverer en konge assist til Leandro Trossard. Ti.