Karakterer: Champions League, 1/8 finalerne – FC Porto vs. Arsenal

Der var dækket op til en hypet Champions League-ottendedelsfinale, da portugisiske FC Porto tog imod et ugenkendeligt Arsenal på Estádio do Dragão.

Af Albert Meldgaard Blum

Sidste gang de to klubber mødtes vandt The Gunners med hele 5-0, hvor den tidligere danske Arsenal-angriber Nicklas Bendtner scorede et hattrick. Der herskede derfor en stor forventning om, at Londonklubben kunne leve op til det seneste resultat. Desværre skulle det vise sig at være lettere sagt end gjort.

For sikke en skuffende præstation, som Arsenal leverede i det portugisiske. Det var nemlig tydeligt at se, at Arsenal både manglede fokus og intensitet, hvilket kom til udtryk i en masse individuelle usikkerheder og fejl. Desuden havde Arsenal slet ingen skud på mål, hvilket var meget overraskende for et hold, der ellers er i god kampform.

Frem og tilbage
Allerede i kampens indledende minutter viste Arsenal tegn på usikkerheder, hvilket hjemmeholdet udnyttede med et voldsomt pres. Dette ledte blandt andet til kampens første advarsel, som Arsenals rekordkøb Declan Rice pådrog sig. Med et forsat højt Porto-pres og et rystet Arsenal-mandskab fik hjemmeholdet for alvor vist tænder, da brasilianske Wenderson Galeno producerede årets afbrænder. Det gjorde han ved at skyde på Rayas stolpe, hvorefter han fik returbolden dirigeret forbi målet.

Efter denne mavepuster fik The Gunners dog en smule mere kontrol over spillet, hvilket ledte til et længerevarende pres, som primært kom til udtryk ved Arsenals mange dødboldssituationer. Ellers var boldgangen i første halvleg meget frem og tilbage.

Usikkerheder, fejl og ostemadder
Som kampen forløb sig lykkedes det ikke Arsenal at få skabt noget brugbart. Derimod viste Porto sig farligst, og inde for en kort periode fyldt med flere personlige usikkerheder og fejl, fik udebaneholdet tildelt sig nogle unødvendige ostemadder.

Og selvom at Arsenal havde det meste af kampens resterende spil, kan man desværre ikke komme udenom, at Porto bestod deres defensive opgave med pil op. En opgave der ikke blev svære af Arsenals usikkerheder og sjuskede boldomgang. Dog bestod Arsenal bestemt også deres defensive opgave – lige indtil de døende minutter, hvor hjemmeholdet fik krøllet bolden i netmaskerne til 1-0.

Kort efter blev kampen fløjtet af, hvilket efterlod Arsenal med et gabende kedeligt resultat, der rimelig godt afspejlede The Gunners’ aften på kontoret. En aften som helst ikke må gentage sig i returopgøret på Emirates Stadium.

Var dette sæsonens dårligste præstation af Arsenal? Ja, der er i hvert fald ikke meget galt.

David Raya: 4
Arsenals keeper var hurtig på fødderne, og havde nogle typiske aktioner for en målmand på Champions League-niveau. Dog stod han dårligt placeret ved målet, som han derfor burde have pillet, selvom det var flot sparket ind.

Benjamin White: 7
Både defensivt og offensivt spillede Benny Blanco en udmærket kamp, selvom han var udfordret af Portos winger Galeno. Han kunne dog godt have lykkedes med noget mere offensivt, selvom Porto stod godt defensivt pakket.

William Saliba: 10
Den franske midtstopper leverede endnu engang et solidt stykke arbejde, og var faglig i luftrummet ved de mange hjørnespark, som Arsenal fik tildelt sig.

Gabriel Magalhães: 10
Den fankårede månedens spiller for januar var bestemt også på arbejde i gårdsdagens kamp. Her fik han sammen med Saliba holdt hovedet koldt i midten af forsvarskæden. Tak skæbne for denne duo.

Jakub Kiwior: 4
Den polske vikar af en venstrebak gjorde hvad han skulle på bolden i kampens indledende fase. Dog var han Arsenals svageste led i bagkæden, hvilket blandt andet ledte til et klodset frispark tæt på feltet. En forseelse som gav et gult kort i retur.

Declan Rice: 4
Rekordkøbet lagde dårligt ud i kampens spæde sekunder, hvor han efter et gevaldigt pres fra Portos Evanlison mistede overblikket. Dette ledte til et ærgerligt begået frispark med en dertilhørende advarsel. Nok ikke den start han personligt havde forventet. Hans spil blev desværre ikke blev bedre før anden halvleg.

Kai Harvertz: 4
På trods af at han viste gnist og hårdt arbejde, manglede Kai desværre en masse finesse ved både tæmninger og afleveringer. Egenskaber der bare skal sidde lige i skabet på sådan en aften. Der var desværre ikke meget, der lykkedes for ham.

Martin Ødegaard: 7 MOTM
Endnu engang viste MØ sig som værende en uundværlig playmaker, da han fik løftet spillet til det bedre, når han var i blodbesiddelse. Dog skabte han ikke noget banebrydende, men han viste heller ingen rystende usikkerheder, som resten af midtbanen gjorde.

Bukayo Saka: 02
I starten af kampen virkede det som om, at han ikke rigtig turde vise sit værd. Desuden lykkedes Porto med deres mandsopdækning af ham, og når han endelig fik muligheden for at skabe noget farligt, endte det op i sjusk og manglende overblik. Dog leverede han nogle gode indlæg ved de mange hjørnespark.

Gabriel Martinelli: 02
The Phenomonon var ikke særlig fænomenagtig i gårdsdagens kamp, da han heller ikke lykkedes med noget som helst brugbart. En yderst anonym præstation af en ellers varm og kærkommen spiller.

Leandro Trossard: 02
Arsenals belgiske stjerneskud var forholdsvis anonym på trods af, at han startede inde som 9’er. Og når han endelig fik chancen for at skabe noget farligt, var sigtekornet indstillet forkert. Han blev som den eneste Arsenalspiller skiftet ud, hvor Jorginho i stedet kom ind i forsøget på at gøre en forskel.

 Jorginho N/A

Indkøbskurv