Karakterer: Champions League, 1/8 finale – Arsenal vs. Porto

En stor kamp med enorm betydning stod på menuen da Arsenal tog imod Porto i 1/8-dels finalen af dette års Champions League, hvor hjemmeholdet kunne spille sig videre til kvartfinalen for første gang i 14 år.

Af Jonas Dinesen

Stemningen omkring holdet har været fantastisk i 2024 og troen på at vende 0-1 nederlaget fra første opgør på Estadio do Dragao, var derfor stor.

Ikke desto mindre var det, som forventet, et Porto hold der ville gøre det så svært som muligt for hjemmeholdet.

Arteta havde inden kampen bedt tilskuerne om at skabe en magisk kulisse og det lykkedes. Jeg var så heldig selv at være til stede på stadion og man kunne mærke at lydtrykket var skruet et par takker op fra kampens start.

Arsenal pressede på, men skulle bruge næsten 40 minutter før Trossard med en følt inderside kunne sende bolden i nettet.

Herefter bølgede kampen lidt frem og tilbage, men jo længere frem kampen skred, desto mere var det en kamp der gik mod forlænget spilletid. 

Presset forblev men det blev aldrig til den helt store målchance for nogle af holdene og dermed var straffesparkskonkurrence en realitet.

Her må man bare sige at de 4 Arsenal spillede havde koldt vand i blodet, mens Raya ligeledes havde lavet sit hjemmearbejde og nuppede 2 ud af 4 spark og sendte Arsenal i kvartfinalen af Champions League, for første gang siden 2010! 

Man kan hurtigt blive for vant til det gode spil, så lad os dog nyde hvor god fodbold der bliver spillet på Emirates i disse tider og ikke tage det for givet! 

En lille ekstra note:

Jeg har personligt aldrig på nogen måde været fan af Pepe, men hold da op man må bare tage hatten af. En 41-årig der vel sagtens kunne være blevet kampens spiller hvis Porto havde haft marginalerne med sig.

David Raya: 10

Står en god kamp med et par redninger, når der var brug for det. Ellers ikke meget brug for ham i spillet på banen. 2 på 4 redninger i straffesparkskonkurrencen bliver kampafgørende og har vel efterhånden lukket munden på alle skeptikere.

Ben White: 7

Spiller en solid kamp, som han næsten altid er garant for. Ikke de store fejl og har fint styr på sin direkte modstander.

Saliba: 7

Burde måske få en højere karakter når man holder clean sheet mod et dygtig europæisk hold og mere eller mindre holder dem fra en stor målchance over 120 minutter, men man er blevet så vant til det, at det er niveauet der forventes. Et stort 7-tal.

Gabriel: 7

Samme som med Saliba. Det makkerpar er, efter min overbevisning, det bedste i verden i øjeblikket! Også et stort 7-tal.

Kiwior: 7

Han må efterhånden være sikker på den venstreback. Han har ikke nogen vilde kvaliteter, men han kan forsvare og er forholdsvis sikker på bolden. Zinchenko gjorde heller ikke ligefrem sit for at sætte pres på ham. Bliver spændende hvad der sker når både Tomiyasu og Timber er tilbage og i kamp form. Bredde er der nok af og det kan blive afgørende i mesterskabskampen og CHL!

Jorginho: 7

Får styret midtbanen rimelig godt og hold op en vigtig spiller han har været denne sæson, især fordi det har tilladt Rice at komme i feltet og vise sin målfarlighed. Han manglede lige den sidste kvalitet i dag, men god præstation.

En lille torn jeg personligt har med ham, er at han falder for let og overspiller situationerne ofte. Når modstanderne gør det, kommer man op i det røde felt, så man må også kigge lidt indad, men det er vel også bare en del af den moderne fodbold.

Declan Rice: 10

Han er her der og allevegne. Han løber solen sort og man ved at han leverer minimum 8/10 hver evig eneste kamp. En fornøjelse at have sådan en spiller og jeg tror at han var brikken der manglede for at få mesterskabet sidste sæson, så forhåbentlig den brik falder på plads i år!

Martin Ødegård: Stort 10-tal

Hold nu op en spiller. Han er vel sagtens den bedste kreative midtbanespiller i Premier League (i en sæson hvor De Bruyne har været meget skadet) og samtidig er han også en af de bedste presspillere, IMPONERENDE! To ting der ikke plejer at rime på hinanden, men han er noget for sig. Utrolig vigtigt at han igen har fundet sit topniveau!

Bukayo Saka: 4

Det er ikke for at ødelægge den gode stemning og han skal nok komme igen, men han spiller en af sine dårligste kampe i år. Han spiller ikke to dårlige kampe i træk, så det må betyde en Saka masterclass mod City. Lad os i hvert fald håbe på det!

Leandro Trossard: 10

Syntes faktisk ikke han lykkedes med særlig meget, men når han scorer det enlige og yderst vigtige mål, så fortjener han et 10-tal. Godt at vi har en så dygtig spiller der kan træde ind når Martinelli ikke er klar!

Kai Havertz: 4

Jeg har længe været fan af Havertz og han må siges at have fundet formen, men han spiller en meget anonym kamp og mistede et par unødvendige bolde. Ligesom med Saka, var det han dårligste kamp i et stykke tid.

Indskiftninger:

Jesus: 7

Får et par minutter og derefter den forlængede spilletid. Et par gode ting på venstrekanten efter Eddie bliver skiftet ind, men får ikke sat noget stort aftryk. Til hans forsvar blev det en mere låst kamp efterhånden som det nærmede sig straffe.

Zinchenko: N/A

Han skal være glad for at han fik så få minutter, så han undgår en karakter. Dårlige 15 minutter med flere boldtab og generelt usikkerhed.

Eddie Nketiah: N/A

Når at få et kvarter uden at blive rigtig involveret.

MOTM: David Raya og Martin Ødegård

Raya og Ødegård må dele den her. Ødegård var banens klart bedste spiller og Raya endte med at spille den afgørende rolle for vores avancement til kvartfinalen. 

Indkøbskurv