Karakterer: Carabao Cup 1/8 delsfinaler, West Ham – Arsenal

Et reservespækket Arsenal-mandskab gæstede onsdag aften Declan Rices tidligere arbejdsgiver på London Stadium. Det skulle vise sig at blive en aften som især Ben White ville ønske han havde været foruden.

Af Johan Kirkegaard 

En præstation lige til glemmebogen

Carabao Cuppen er ikke ligefrem Arsenals favoritturnering, og det er nu meget lang tid siden man har hentet et trofæ her. Det lå dog ikke i kortene, at West Ham ville køre Arsenal mere eller mindre over i aftenens kamp – men det var nu alligevel, hvad der skete.

På et hjørnespark efter godt et kvarters spil blev tilbagevendte Ramsdale nemlig revet ned, mens hans kollega Ben White uforstyrret kunne heade bolden i eget net.

Denne stilling holdt også til pausen, hvortil ikke mange af Arsenals spillere gjorde yderligere god figur af sig.

Fra anden halvlegs start sad man med fornyet håb om at Mikel Arteta havde fået rusket noget vilje og karakter frem i drengene, men efter blot 5 minutters spil kunne en lang bold sejle helt over til Mohammed Kudus, som med en fremragende første berøring og uden yderlige pres på sig, lægge bolden mellem benene på Gabriel og gøre det til 2-0.

Der skulle derefter kun gå 10 minutter og West ham og Jarrod Bowen kunne så gøre det til 3-0, efter en skidt clearing af Ben White.

6 minutter inde i overtiden skulle der komme et lille glimt af den Martin Ødegaard, som vi kender fra sidste sæson, hvor han scorer Arsenals eneste mål som blev flot gennemspillet af ham selv og Fabio Vieira.

Kampen ender 3-1

Aaron Ramsdale: 4

Han var chanceløs på det første og det andet mål, men på det tredje mål ser han ikke just skarp ud. Jeg har savnet Ramsdale i målet og har også kaldt på at få ham tilbage, men jeg synes ikke han har vist at han skal starte over Raya i dag.

Ben White: 00

Han lægger ud med at score et selvmål og er meget uheldig med at der ikke er VAR med i Carabao Cuppen, for så havde det mål vel heller ikke fået lov til at stå. Han er derefter involveret i West Hams 3-0 scoring, hvor han med en clearing sender bolden direkte ud til Bowen som resolut sparker bolden ind mellem flere Arsenalspillere og i mål.

Jakub Kiwior: 4

Kiwior fik chancen fra start i dag og jeg havde håbet han ville gå ind og vise han var klar hvis der skulle komme en skade i midterforsvaret i denne sæson. Han fik vist sin styrke i sine dueller, men han spillede heller ikke en overbevisende kamp.

Gabriel: 02

Vores normalt bundsolide og brølstærke brasilianer spiller ikke en god kamp i dag. Han har flere dumme boldtab og ser meget passivt til mens Kudus kan lægge bolden mellem benene på ham og gøre det til 2-0.

Oleksandr Zinchenko: 4

Kommer fint med frem og han prøver også på at sætte spillet fra den centrale midtbane, men som det meste af holdet i dag, så spillede Zinchenko ikke op til hans normale niveau.

Jorginho (K): 02

Ikke den bedste kamp af Jorginho. Han var i perioder meget usynlig og fandt aldrig rigtig sine fødder. Han bar anførerbindet indtil han blev skiftet ud, men det lignede ikke at Arsenal havde en leder på banen i dag.

Fabio Vieira: 4

Teknisk er Vieira uden tvivl en fremragende fodboldspiller, men han mangler noget fysik i nærkampene, hvilket jeg synes skinnede igennem i dag.

Kai Havertz: 4

Han kom mere med i dag og viste nogle fine takter, men der mangler igen slutprodukt fra tyskeren. Han har haft en svær start i Arsenal og kampen i dag, var heller ikke kampen der skulle vise sig at være startskuddet på hans forhåbentlige succesfulde ophold i Arsenal.

Reiss Nelson: 7 MOTM

Han startede som lyn og torden og var med til at skabe usikkerhed for West Hams forsvar med både glimrende driblinger, hjørnespark og afslutninger. Han greb chancen og viste at han er en mand som Arteta skal huske han har siddende på bænken hvis han skulle få brug for ham. Han er i dag en af de få spillere som kan kigge sig selv i spejlet og være sin indsats bekendt. Jeg fik helt ondt af ham da han skulle skiftes ud med Bukayo Saka.

Eddie Nketiah: 4

Han havde en svær dag på kontoret. Svært ved at holde fast i bolden mod de stærke West Ham forsvarer og svært ved at komme til chancer, da han heller ikke fik meget at arbejde med.

Leandro Trossard: 4

Stærke driblinger og afleveringer

Han starter godt med gode udfordringer og fart i fødderne. Jeg kan godt lide hans små finurlige afleveringer og indlæg, men der manglede desværre lige det sidste i dag.

Declan Rice: 4

Kommer tilbage på sin gamle hjemmebane og det skulle ikke være den rosenrøde hjemkomst som man havde håbet. Tingene hang heller ikke sammen for Rice i dag, hvilket må tyde på at det var en total offday for hele holdet.

Takehiro Tomiyasu: 4

Tomi kommer ind og gør egentlig en fin figur, men alt virkede til at være svært for Arsenal i dag, så heller ikke han gjorde den store forskel da han kom ind.

Gabriel Martinelli: 02

Martinelli lykkedes ikke med meget i dag. Tingene hang ikke sammen og det flaskede sig ikke for hverken ham eller hans medspillere.

Bukayo Saka: 4

Saka ramte som resten af holdet ikke niveau i aften. Han prøvede og lykkedes også et par gange med sine driblinger, men alt i alt heller ikke et fremragende indhop af vores unge stjerne.

Martin Ødegaard: 7

Martin kommer ind og scorer et fint mål, men mere er der heller ikke at sætte på hans korte præstation.

Indkøbskurv