KARAKTERER: ARSENAL – BRENTFORD

Arsenal skulle forsøge at rejse sig ovenpå sidste weekends nederlag til Sean Dyches Everton, og opgaven lignede på mange måder den samme; hvordan trænger man igennem en solid defensiv?

Det var et defensivt, men veloplagt Brentford-mandskab, som lørdag eftermiddag gæstede Arsenal og Emirates Stadium. Thomas Franks tropper var kompakte i deres tilgang hvilket forsagede Arsenal en del besvær, og især den tætte opdækning på Arsenals unge kanter gjorde det svært for Ødegaard og co. at kombinere sig igennem Brentfords defensiv.

Arsenal var sågar heldige ved pausestilingen 0-0, da både Ivan Toney og Rico Henry havde store muligheder for at bringe gæsterne foran. I takt med anden halvlegs fremgang lykkedes Arsenals hurtige kombinationsspil i større grad, og den indskiftede Leandro Trossard fik sit første mål i den rød-hvide trøje på flot forarbejde af altid sublime Saka. Føringen holdt dog ikke lang tid, da Ivan Toney med hjælp fra både VAR og Christian Nørgaard kunne puffe bolden ind fra kort afstand kun 10 minutter senere.

Derfor endte det 1-1, og Arsenal led pointtab for anden uge i træk.

Af Otto Korse

Aaron Ramsdale 7:  

Den formstærke keeper var chanceløs ved målet, på trods af, at det i første omgang så ud som om, at han kom en smule skævt ud til Nørgaard. På trods af Brentfords store chancer, så var det ikke hans skyld, at de brændte – det stod de selv for. Derudover var det en udmærket kamp, og han var som altid pålidelig med fødderne.

Benjamin White 4:

Mr. Consistent var vel nok hans navn i løbet af efteråret, men han har siden VM haft det en smule svært i en række kampe. Igen i dag var han ikke lige så skarp, som han tidligere har været. Karakteren ligger på en knivsæg, da et 7-tal også havde været fair, men når man kender til hans ellers høje standarder, så forventes der mere. Hvorvidt han trænger til en pause, er for Arteta at vurdere, men han ligner ikke sit sædvanlige selv lige for tiden.

William Saliba 4:

Franskmanden skulle op mod Ivan Toney som vel nok er en af ligaens stærkeste duel spillere. Saliba tabte desværre flere end han vandt, men overordnet set en solid kamp af den unge midtstopper. Efterhånden har fans, såvel som eksperter, siden Brentfords oprykning også forstået, at det at tabe en duel til Toney, ikke er ensbetydende med, at man har spillet en dårlig kamp. Spørg selv Benjamin White.

Gabriel Magalhaes 7:

Modsat nogle af hans holdkammerater, så har Gabriel været bundsolid siden VM, og hans stærke præstationer fortsatte mod Brentford. Han gjorde det, som skulle gøres, og de fejl, som han tidligere har haft en tendens til, syntes at være forsvundet som dug fra solen.

Oleksandr Zinchenko 7:

Blev inden kampen kåret til Arsenals månedens spiller i januar, og den tekniske ukrainer skulle derfor endnu en gang forsøge at finde dirigentstokken frem. Det lykkedes for det meste, men den føromtalte Brenford-defensiv blev selv for Zinchenko en svær opgave.

Thomas Partey 7:

Ord kan ikke beskrive hvor vigtig Thomas Partey er for Arsenal. Den ghanesiske midtbanemand lider lidt af det samme som Benjamin White hvori de har svært ved at finde deres ellers tårnhøje niveau. Partey var dog bedre med i dag, og hans unikke evne til at bryde modstanderens spil samtidig med altid at kunne finde den fremadrettede aflevering er unik.

Granit Xhaka 4:

Kæmpede som altid for det, men ligesom mod Everton så var det langt fra alting, som lykkedes for ham.

Martin Ødegaard 7:

Kaptajn Ødegaard havde ligesom Zinchenko svært ved at finde den afgørende aflevering ind bag Brenfords bagkæde. Nordmanden var dygtig til at opretholde kampens tempo, og sporadiske glimt af hans normale kvalitet kom af og til, til syne. Men mere end det blev det dog ikke til.

Bukayo Saka 10:

Det er ikke det største 10-tal i verden, men måden han gang på gang kom forbi sin direkte modstander(e) på, er imponerende. Modstanderens sædvanlige dobbeltopdækning er efterhånden blevet en del af hans dagligdag, nærmest som var det lig med det at spise morgenmad eller gå i bad. Saka kom også fra Emirates Stadium med endnu en assist, hvilket var fuldt fortjent.

Gabriel Martinelli 4:

Den unge brasilianer har siden forlængelsen af sin kontrakt haft det svært på den venstre kant, og det blev heller ikke mod Brentford, at han for alvor kom tilbage til storformen. Spørgsmålet om en eventuel pause efter nyindkøbet Trossard er trådt til begynder derfor også at være relevant. 

Eddie Nketiah 4:

På trods af Nketiahs enorme udvikling i spillet med ryggen til mål, så er det i kampe som denne, at Gabriel Jesus’ sublime teknik imellem modstanderens kæder savnes gevaldigt. Nketiah havde svært ved for alvor at være en del af spillet, men viljen kan der ikke sættes spørgsmålstegn til.  

Udskiftere:

Leandro Trossard 10 MOTM: Første Arsenal-mål for den tidligere Brighton-spiller, og sågar et vigtigt et af slagsen. Uheldigt, at det ikke gav alle tre point, men set i lyset af Brentfords mange chancer, så kunne der argumenteres for, at han reddede os det enkelte point. Belgieren bliver dermed kåret til kampens spiller på baggrund af dette.

Fabio Vieira: Portugiseren kom ind med 10 minutter tilbage, og formåede aldrig rigtig at ændre kampen. Han er derfor uden for bedømmelse.

Med pointtabet mod Brentford skal Arsenal dermed håbe på, at Aston Villa og Unai Emery får en good ebening mod Manchester City i det sene søndagsopgør, inden det hele går løs på onsdag hvor de to tophold støder ind i hinanden. Det bliver et opgør hvor Artetas unge tropper for alvor får lov at vise, om de har det, som skal til for at vinde mesterskabet.  

Indkøbskurv