KAMPEN OM CHAMPIONS LEAGUE-PLADSERNE

Slutningen af sæsonen nærmer sig, og tingene spidser virkelig til i kampen om top fire. Liverpool og Manchester City er stukket af og kæmper om mesterskabet, mens Tottenham, Arsenal, Manchester United og Chelsea kæmper om de to sidste pladser. I denne artikel kan I blive klogere på Arsenal og konkurrenternes slutprogram.

3. pladsen – 64 points – Tottenham:

13/04: Tottenham – Huddersfield

20/04: Manchester City – Tottenham

23/04: Tottenham – Brighton

27/04: Tottenham – West Ham

04/05: Bournemouth – Tottenham

12/05: Tottenham – Everton

Tottenhams program er lidt blandet, men på papiret ser det sværere ud end Arsenals. De mangler at møde titelfavoritterne, Manchester City, på hjemmebane, mens de samtidig mangler et London-derby mod West Ham. De har dog flere hjemmekampe end Arsenal og mangler stadig at møde Huddersfield og Brighton, hvor der næsten ikke kan forventes andet end sejr. Tottenham indviede deres nye stadion med en sikker sejr mod bysbørnene fra Crystal Palace. Tilpasningen på deres stadion, blandt fans og spillere, kan både vise sig at blive en vigtig eller negativ faktor for resten af deres sæson, men starten så fin ud for dem.

4. pladsen – 63 points – Arsenal:

07/04: Everton – Arsenal

15/04: Watford – Arsenal

21/04: Arsenal – Crystal Palace

24/04: Wolves – Arsenal

29/04: Leicester – Arsenal

04/05: Arsenal – Brighton

12/05: Burnley – Arsenal

Arsenal har på papiret det nemmeste program af holdene, som kæmper om de sidste to pladser. De skal i de resterende kampe ikke møde andre hold fra top seks, men har på trods af dette dog stadig en del svære udebanekampe, hvor de blandt andet skal besøge Everton, Leicester og Wolves. Sidstnævnte har i den grad voldt andre top seks hold problemer i denne sæson. Udebaneformen har været særdeles svingende, hvorfor disse kampe kan være bekymrende for slutspurten. Arsenals hjemmebaneform i denne sæson har dog været strålende, og holdet har kun tabt én mod Manchester City og spillet to uafgjorte mod Liverpool og Wolves. Derfor er det et krav at vinde de resterende hjemmebanekampe, hvis holdet skal gøre sig forhåbninger om en top fire placering. Eftersom Arsenal ligger på fjerdepladsen på nuværende tidspunkt, og det næsten er umuligt for de andre hold i top seks ikke at smide point, er det derfor op til holdet selv at afgøre tingene. En bonus vil være at slutte foran Tottenham, som på nuværende tidspunkt ligger ét point over Arsenal i tabellen, og få lov til, endnu en gang, at fejre St Totteringham’s Day.

5. pladsen – 63 points – Chelsea:

08/04: Chelsea – West Ham

14/04: Liverpool – Chelsea

22/04: Chelsea – Burnley

28/04: Manchester United – Chelsea

04/05: Chelsea – Watford

12/05: Leicester – Chelsea

Chelseas hjemmebaneprogram bør være overkommeligt, og alt andet end sejre i disse kampe vil sætte en stopper for Chelseas drøm om en top fire placering. På trods af de ”nemme” hjemmebanekampe, har de stadig et par svære udebanekampe i vente mod Liverpool og Manchester United. Liverpool kæmper mod Manchester City om mesterskabet, og er derfor nødt til at vinde. Chelsea kan blive nødt til at sætte sin lid til, at andre hold, som kæmper med om top fire, taber point. Grundet svingende resultater i løbet af sæsonen har der været sået tvivl, om hvorvidt Maurizio Sarri har mistet holdets opbakning. De resterende kampe vil vise, om det blot har været spekulationer eller ej.  

6. pladsen – 61 points – Manchester United:

13/04: Manchester United – West Ham

21/04: Everton – Manchester United

24/04: Manchester United – Manchester City

28/04: Manchester United – Chelsea

04/05: Huddersfield – Manchester United

12/05: Manchester United – Cardiff

Manchester United har klart det sværeste kampprogram af holdene i top seks. Ole Gunnar Solskjær er netop blevet forfremmet til permanent manager for klubben, men det lader til, at magien så småt er begyndt at forsvinde for Solskjær og holdet. Dette så man et eksempel på, da de sidst tørnede sammen med Arsenal og senest blev det til et nederlag ude imod Wolwes. United mangler samtidig udebanekampen mod Everton, ligesom Arsenal. De mangler også stadig at møde Manchester City og Chelsea. City prøver at vinde mesterskabet, og vil derfor gøre alt I deres magt for vinde kampen over United, mens Chelsea er direkte konkurrenter om en topfire placering. Det kommer til at blive en svær slutspurt for Solskjærs mandskab.

Indkøbskurv