HOLD ØJE MED: XAVIER AMAECHI

Den bare 18-årige Xavier Amaechi er en af britisk fodbolds største talenter, og bliver af mange Arsenal-trænere anset som spilleren, der har størst potentiale til at gøre sit indtog i Arsenals startellever. Her kan du få et indblik i, hvorfor der er så meget omtale omkring den engelske højrekant, og hvorfor han på trods af sit talent måske ikke kommer til at spille for Arsenals førstehold.

Når Arsenal i disse dage er i Dubai for at gøre sig klar sker det uden en lang række af holdets profiler, der er ude med deres respektive landshold. Derfor er der blevet plads til en masse af Arsenals unge stjernefrø, der normalt slår deres folder på ungdomsholdene.

En af dem er den bare 18-årige Xavier Amaechi, der af mange anses som værende den nye Jadon Sancho i britisk fodbold. Lynhurtig, skarpe vendinger, exceptionel på bolden og masser af mål og oplæg i støvlerne. Amaechi kom til Arsenals akademi som bare 12-årig, og har siden hen bare fløjet op igennem rækkerne.

I denne sæson

Amaechi har i denne sæson været ramt af en skade i foden i løbet af store dele af efteråret, men gjorde mod al forventning allerede comeback i starten af januar og har siden da været en afgørende faktor på Freddie Ljungbers U23-hold.

Indtil videre i denne sæson er det således blevet til 12 kampe med tre mål og fem assists til følge.

Ljungberg har for det meste valgt at placere Amaechi ude på højre kant, hvor han som venstrefodet spiller har mulighed for at trække ind i banen og komme til en god skudmulighed. Med sin gode fysik og udmærkede højreben er Amaechi dog ikke bange for også at tage den direkte duel ned langs sidelinjen.

Som enhver ung spiller har stadig Amaechi brug for at udvise mere konsistens i sit spil, hvor det især gælder om at få mere variation i sit spil, så han bliver sværere at læse for modstanderen. Det rå potentiale og kvaliteter er tydeligt tilstede, men har stadig brug for at blive plejet og finpudset, før han for alvor kan blive en stor spiller på den helt store scene.

Kan Arsenal holde på ham?
Da Amaechi fyldte 17 år d. 5 januar 2018 var Arsenal hurtig til at stikke en professionel kontrakt i hånden på Amaechi, der er på kontrakt hos The Gunners ind til sommeren 2020.

Arsenal har derfor snart brug for at få gjort en ny kontrakt klar til stortalentet, hvis ikke andre store bejlere kommer til at banke på for at kløerne i Amaechi.

Spørgsmålet er, om Amaechi overhovedet vil have en interesse i  at skrive under på en ny kontrakt hos Arsenal.

Da Arsenals U23-hold med Amaechi på holdkortet spillede 2-2 mod Swansea var ikke mindre end 14 klubbers scouts tilstede for at holde øje med den lynhurtige kantspiller, heriblandt Bayern München, der har været heftigt ude efter Chelseas unge landsholdsspiller Callum Hudson-Odoi.

Amaechi har derfor ingen interesse i at blive tilbudt flere penge af Arsenal i forbindelse med en ny kontrakt, men i stedet en klar plan for at komme med ind omkring førsteholdet.

I forlængelse af dette bliver det spændende at se, hvilken rolle 19-årige Reiss Nelson kommer til at få, når han til sommer vender tilbage fra et lejeophold i tyske Hoffenheim.

Kilder inde omkring klubben anser kantpositionerne som et vigtigt område, som Arsenal har brug for at forstærke sig på i sommerens transfervindue. Spillere som Ismail Sarr, Nicolas Pepe, Nicolo Zaniolo og Gelson Martins er alle blevet kædet sammen med et skifte til The Gunners, mens Ivan Perisic og Yannick Carrasco var på blokken i løbet af januartransfervinduet. Forstærkninger udefra kan dog i sidste ende være med til at skræmme nogen af Arsenals bedste talenter væk i håbet om spilletid, herunder Amaechi og Nelson.

Derfor må folk som Raul Sanllehi, Unai Emery og akademichef Per Mertesacker foretage nogen svære valg, når de til sommer forhåbentlig skal gøre Arsenal-truppen klar til at spille med om flere trofæer end i denne sæson.

Indkøbskurv