”G’DAY, MATE!”

DEN TIDLIGERE RESERVEMÅLMAND I ARSENAL – MATT RYAN – HAR NETOP UNDERSKREVET EN TOÅRIG AFTALE MED F.C. KØBENHAVN. DETTE SKER I KØLVANDET PÅ EN LÆNGEREVARENDE SKADE TIL FØRSTEMÅLMAND, KAMIL GRABARA.

Af Christian Leander Simonsen

Det er ikke hver dag, at en tidligere Arsenalspiller skifter til den danske Superliga, hvorfor det også bliver specielt at se en ægte ’Arsenal-Aussie’ træde ud på grønsværen i Parken. Dog er det langtfra første gang, at tidligere Arsenalspillere søger mod danske himmelstrøg. 

”Good on ya”

Matt Ryan blev hentet ind som reservemålmand til at presse tidligere førstemålmand, Bernd Leno. Ryan gjorde sig en god figur i de tre kampe han fik under bæltet i Arsenaltrøjen, hvor det kun blev til ét enkelt clean sheet. Dog var Ryan en særdeles populær figur i det nordlige London, da han flere gange har udtalt, hvordan han har været Arsenalfan siden barns ben. Selv beskriver han sit tilhørsforhold til Arsenal således:

”Dengang jeg var en lille dreng så min ven og jeg en dokumentar om Thierry Henry og hans tid i Arsenal. Vi var tomme for ord, og fra det øjeblik blev jeg forelsket i ham og Arsenal, og siden dengang har jeg været fan.”

At være spillende Arsenalfan er ikke noget, der går ubemærket hen hos klubbens fans, hvorfor flere også tyede til tasterne i håbet om et muligt gensyn med den populære ‘Arsenal Aussie’. Ryan var en overvejende god mulighed for Arsenal at beholde, men i ønsket om at bringe en ’homegrown’ spiller ind, tyede de til engelske Aaron Ramsdale. I stedet skiftede Matt Ryan det nordengelske ud med spanske Real Sociedad, hvor han sidenhen er dalet ned ad ranglisten som førstemålmand. 

 class=

Fra Premier League til Superliga

Superligaen har netop nydt fornøjelsen af prominente Jack Wilshere, der tørnede ud for ’De Hviie’ i sidste sæson. Derudover er det ligeledes ikke længere tid siden, at en Niklas Bendtner tog turen tilbage til det Københavnske, hvor netop Matt Ryans nye klub – FCK – stod klar til at tage imod den gamle Arsenalangriber. 

Dog har turen til Danmark aldrig været den helt store succes for tidligere spillere fra Premier League. Wilshere nåede blot at lave én enkelt assist i 14 kampe for AGF, hvor ingen af dem blev til en sejr. Ydermere blev Bendtner blot noteret for 213 minutters spilletid i Superligaen inden samarbejdet måtte ophøre. Dog bør det nævnes, at han blev noteret for lige så mange mål som bogudgivelser under samme navn – dog i den danske pokalturnering.

Indkøbskurv