Karakterer: Premier League, 4 Runde – Arsenal vs. Manchester United

Declan Rice gjorde livet surt for Rasmus Højlund på danskerens debut for Manchester United, da han sikrede Arsenal alle tre point i kampens døende sekunder.

Af Pelle Kirchner

Du er en dejlig dreng, Declan!

The Gunners dominerede tungt i første halvleg, og men måtte alligevel nøjes med 1-1 ved pausen. Kampforløbet blev dog noget mere jævnbyrdigt i anden halvleg, hvor spil og chancer var mere ligeligt fordelt.

Alligevel endte jeg med gåsehud over hele kroppen, da Declan Rice bankede bolden forbi André Onana i det 96.minut. Kølige Gabriel Jesus lukkede ballet i sidste sekund. Nu kan vi godt gå på landsholdspause!

Karakterer:

Aaron Ramsdale: 7

Årets målmand fra sidste sæson havde i virkeligheden ikke meget at lave, og på Marcus Rashfords mål var han decideret chanceløs. Det er svært hverken at rose eller klandre Aaron Ramsdale for noget som helst.

Ben White: 7

Med Ben White går man sjældent galt i byen, og det gjorde man heller ikke i dag. Englænderen har bare et højt bundniveau, og det kan være guld værd fordelt over en hel sæson.

William Saliba: 7

Vores franske stopper leverede også en bundsolid præstation. Man føler sig altid sikker, når han er på bolden. I starten af anden halvleg blokerede William Saliba et potentielt mål fra Marcus Rashford, da han kom i vejen for et skud, der havde kurs mod fjerneste hjørne.

Gabriel: 10

Hvorfor har han ikke spillet noget før? Personligt forstår jeg det ikke. Men godt, at Gabriel Magalhães er tilbage i Mikel Artetas foretrukne start 11’er – og lad det for Guds skyld forblive sådan. Da Højlund kom ind, blev han også budt velkommen til livet i Premier League af vores brølstærke brasilianer. Han var lige ved at koste en offsidelinje til sidst, men slap med skrækken.

Oleksandr Zinchenko: 7

En solid kamp fra Zinchenko. Meget mere er der ikke at sige om ham.

Declan Rice: 12

RICE, RICE, BABY! Gåsehud! Hvilken spiller, vi har fået i Declan Rice! Er der noget, den mand ikke kan? I dag kunne han hvert fald alt. Om det er bolderobringer, skærende afleveringer eller overtidsscoringer. Jan Mølby når lige at få sagt, at det er anderledes med Arsenal i denne sæson. De scorer ikke i overtiden, mente han. Det lavede Declan Rice om på, da han noterede sig for sit første mål i Arsenal-trøjen, Og hvilken måde at gøre det på! Kampens spiller i dag.

Kai Havertz: 02

Det ser ikke altid kønt ud for Kai Havertz, og det gjorde det heller ikke, da han satte Manchester Uniteds første mål op med en sløj aflevering centralt på banen. Det er en tysker, der er helt og aldeles blottet for selvtillid. Han kunne have fået selvtilliden tilbage efter en times spil, da han nær havde tilkæmpet sig et straffespark, men i stedet burde have fået gult kort for film.

Martin Ødegaard: 10

Amen, Martin er også en dejlig dreng. Igen var det vores norske anfører, der bankede os tilbage i kampen umiddelbart efter Rashfords mål. Man var næsten begyndt at juble, allerede inden bolden slap hans støvler. En Martin Ødegaard-special.

Gabriel Martinelli: 10

En blændende indsats fra vores vestre kant! Jeg har ikke tal på, hvor mange hjørnespark Martinelli fremskaffede. Fra første fløjt var han en trussel for Manchester Uniteds defensiv, og den hurtige brasilianer var i stort spillehumør gennem store dele af kampen. Mon ikke Aaron Wan-Bissaka ser billeder af brasilianeren under sine øjenlåg, når han lægger sig under dynen i nat?

Eddie Nketiah: 4

Han gjorde i virkeligheden ikke det store væsen af sig. Selvom Eddie Nketiah har en fremragende målhistorik hjemme på Emirates, så gik han målløs fra banen i det 76.minut

Bukayo Saka: 4

Vores starboy har haft bedre optrædener i en Arsenal-trøje. Ikke fordi, at han var dårlig, men man har bare altid skruet sine forventninger op, når man skal se Bukayo spille fodbold. Og han blev aldrig lige så afgørende, som vi kender ham. Han kunne endda have afgjort hele ballet med ti minutter igen, da han misbrugte en ”sitter”, som man ville kalde den på de engelske pubs i området omkring Emirates.

Indskiftere:

Gabriel Jesus: 10

Gabi does what Gabi does best! Og hvad Eddie Nketiah ikke formåede på 76 minutter, det gjorde Gabriel Jesus på 20 minutter, da han sendte en Diogo Dalot ud efter en hotdog med både ketchup og sennep. Ja, måske endda også remoulade og fransk dressing i virkeligheden.

Takehiro Tomiyasu: N/A

Jorginho: N/A

Reiss Nelson: N/A

Fabio Vieira: N/A

MOTM – Declan Rice

Jeg løber stadig rundt i min stue og jubler over at ham her spiller på mit hold. En gåsehudsfremkaldende og gennemført præstation. Han kommer i vejen for meget defensivt, han scorer overtidsscoringer, og han går rundt med trøjen over hovedet efter kampen for at skjule sine tårer. Det behøves han nu ikke. Vi elsker ham for det. Fremtidens mand, og måske fremtidens anfører, hvem ved?