ARSENALS 5 BEDSTE HOLDMÅL

Arsenal har i mange år været garant for at spille god fodbold, der af og til har udmøntet sig i nogle helt fantastiske holdmål. Vi har samlet de fem bedste holdmål i denne artikel. På listen indgår en hvis AGF-spiller, som de fleste nok kobler sammen med dette fantastiske mål.

De fleste fans hæfter sig ofte ved de spektakulære scoringer, som sjældent bliver udført til samme perfektion gentagne gange i træk. Scoringer der ofte er skabt af en enkelt spiller, som formår på en akrobatisk, opportunistisk eller stilistisk måde at score et mål, der får fodboldelskere op af stolen. Nogen af de mest fantastiske mål scores dog også, når et hold formår at kombinere sig forbi modstanderen ved hjælp af en indbyrdes forståelse og kontrolleret omgang med bolden for derefter at prikke bolden ind i nettet. Et såkaldt holdmål.

I kategorien holdmål er det svært at komme udenom Arsenal, der bestemt også beriget Arsenal fans og resten af fodboldverden med nogle af de flotteste scoringer, der er blevet scoret i fodboldhistorien.

I denne artikel har jeg sat mig for at finde frem til fem af de bedste holdmål, som Arsenal har lavet.

5. Spil på tredjemand

Det første mål på listen af Patrick Vieira er fra sæsonen 04/05, hvor Arsenal på udebane taber 2-1 til Liverpool. En sæson hvor Arsenal ender nummer to, og dermed kommer ned på jorden efter det historiske mesterskab året forinden, der gjorde holdet fra 03/04 sæsonen til ’Invincibles’. Selvom nederlaget på 2-1 var en skuffelse for The Gunners, så er målet fra Vieira en værdig kandidat til denne liste.

Selve kampen var Arsenal ikke særlig godt med i før Vieira, Theirry Henry og Robert Pirès fik kombineret sig igennem Liverpools forsvar, som var de kegler til en træningsøvelse. Målet satte gang i Arsenal der kom bedre med i kampen uden at være dominerende. Kampen huskes især, desværre for Arsenal fans, for Neil Mellors langskudsdrøn i overtiden, der gav Liverpool alle tre point, i en sæson hvor Arsenal sluttede på 2. pladsen. Mellors scoring mod Arsenal var blot den ene af to scoringer, som han fik lavet i de 12 kampe, han spillede for Liverpool.

4. Det er så svært at være så god

Fjerdepladsen indtages af den walisiske midtbanespiller Aaron Ramsey. Målet faldt i Ramseys sidste sæson for Arsenal, hvor han primært fungerede som indskifter, hvilket resulterede i at han kun startede i halvdelen af de kampe, som han var involveret i, i Premier Legaue i den sæson. Ramsey kom også ind fra bænken i den kamp, hvor det blændende mål blev scoret. Det var i 5-1 sejren over Fulham på udebane, hvor Ramsey havde sidste fod på 3-1 målet, der opstod på baggrund af en knviskarp kontra, hvor bolden var forbi fem Arsenalspillere inden den endte i rosen. Kontraen starter Ramsey selv langt nede på Arsenals banehalvdel, efter han er blevet skiftet ind få sekunder inden, hvorefter der opstår fine kombinationer Arsenal spillerne imellem. Årsagen til at målet ikke kommer højere op på listen skyldes at flowet ikke er lige så flydende, som nogle af de andre mål, der er placeret på de øverste tre pladser.

Efter 5-1 sejren lå Arsenal godt til i tabellen med kun to point op til førstepladsen efter 8. spillerunde.

3. Överdrevet overblik

Vi bliver ved 18/19 sæsonen, hvor endnu et fremragende holdmål bliver scoret. Denne gang er det i hjemmekampen mod Leicester, hvor Arsenal vinder 3-1 efter at have været nede 0-1. Her er det målet til 3-1, som er værd at bide mærke i. Træner på daværende tidspunkt Unai Emery må have været ekstra glad over denne scoring, da opspillet til scoringen starter helt nede ved målmand Bernd Leno. En af Unai Emerys implementeringer i Arsenals spil da han ankom, var konsekvent at spille bolden op fra den bagerste kæde. Af og til virkede det, og andre gange blev det en medvirkende faktor til, at Arsenal smed sine føringer, eller tabte sine kampe. Men målet til 3-1 mod Leicester fejlede ingenting. Arsenal får flyttet spillet hurtigt op igennem kæderne, hvor Mesut Özil i særlig grad fik vist sit eminente blik for spillet, som Arsenal fansene så for lidt til i hans sidste periode.

Pierre-Emerick Aubameyang fik ved denne lejlighed serveret bolden på et sølvfad af Özil som afslutning på et veludført angreb fra start til slut.

Özil var igennem hele kampen sprudlende, hvilket også resulterede i en scoring i 1. Halvleg, hvor han fik bragt balance i regnskabet inden pausen.

2. Mozarts mesterværk

Det næstbedste mål på denne liste står den tidligere, nu pensioneret, Arsenal-spiller Tomas Rosicky for, som også er kendt under kælenavnet ’Little Mozart’. I 13/14 sæsonen scorede han et mål, der på nogle punkter minder om det mål, som er at finde på denne listes førsteplads. Udover lighederne mellem de to mål så blev de begge to scoret i selvsamme sæson i 13/14.

Målet faldt i en storsejr på 4-1 over Sunderland på hjemmebane, hvor Arsenal på samtlige parametre dominerede kampen fra start til slut. Tre scoringer til Arsenal i 1. Halvleg fik punkteret kampen, hvor Rosickys mål til 3-0 var sublimt. Hurtige sammensatte et-to afleveringer og glidende bevægelser fra den tjekkiske midtbanespiller resulterede i dette fantastiske mål.

Tre af de involverede spillere i denne scoring, foruden Rosicky, deltager også i det mål der har erobret førstepladsen.

  1. Wilsheres spillehalsmål

”It’s stunning from Arsenal. Beautiful beautiful football. And Jack Wilshere was there to finish it off”. Sådan lyder det fra den engelske kommentator, der speakede den nykåret AGF-spiller Jack Wilsheres fantastiske mål, der blev kreeret i samarbejde med Santi Cazorla og specielt Olivier Giroud.

Målet til 1-0 imod Norwich der endte med en 4-1 sejr til The Gunners i efteråret 2013, er blevet rost til skyerne af både fans og eksperter. Målet gik heller ikke ubemærket hen i Premier Leagues officielle kåring af årets mål i sæsonen i 13/14, som han tilmed gik hen og vandt. Wilshere bør, ligesom Rosicky, i høj grad takke Giroud for hans evne til at holde modstanderen væk fra bolden, og få lagt den af til en medspiller, som han har vist op til flere gange i sin Arsenal tid. Det gjorde arbejdsbetingelserne for de to spillere langt mere medgørlige, da de skulle afslutte det mageløse opspil til de to scoringer.

Årsagen til at Wilsheres mål er det bedste skyldes, at opspillet til det mål foregår i et så højt tempo, hvor 1-2 kombinationen mellem Giroud og Wilshere er ren pingpong i luften –  og med hælen vel at mærke.

Samtidig står Norwich med otte markspillere nede i og omkring feltet, hvilket understreger hvor utroligt det er, at to-tre Arsenalspillere kan skabe en chance, som ovenikøbet bliver til mål, når Norwich har så mange folk med tilbage.

Om Wilshere kan lave et mål af samme kaliber i AGF-trøjen sammen med Mustapha Bundu, Patrick Mortensen, Mikael Anderson eller nogle af de AGF-spillere, vil tiden vise.

Indkøbskurv