ARSENAL MED NY KONTRAKTPOLITIK

Til et fanmøde forud for Arsenals kamp mod Manchester United afslørede ’Director of Football’ Raul Sanllehi, at spillere med to år tilbage på deres kontrakt i fremtiden vil blive skippet videre, hvis ikke de vælger at forlænge. Den radikale udmelding kommer efter et årti med usikre kontraktsituationer hos spillere som Robin van Persie, Alexis Sanchez, Alex Oxlade-Chamberlain og senest Aaron Ramsey.

Efter et årti med en slap kontraktpolitik, der har medført, at en perlerække af Arsenals stjernespillere har kunne gå for få eller ingen penge, ser det ud til, at der snart kommer nye boller på suppen i gangene på London Colney.  

Forud for søndagens storopgør mod Manchester United mødte Arsenals ’Director of Football’ Raul Sanllehi ifølge det engelske website football.london op til et fanmøde, hvor den tidligere FC Barcelona-direktør kom med en række spændende kommentarer.

Sanllehi blev blandt andet citeret for at udtale sig om Arsenals kontraktpolitik, og hvordan klubben i fremtiden skal undgå situationer, som den Aaron Ramsey senest har været igennem, hvilket har givet waliseren alt for gode kort på hånden til at kunne forhandle en dyr kontrakt på plads.

Til det svarede spanieren, at klubben fremover har i sinde at tage afsked med alle spillere, som har to år tilbage på deres kontrakt, hvis ikke de har tænkt sig at forlænge.

Fem spillere i limbo
Hvis Sanllehi har tænkt sig at lade sine ord ske fyldest, står The Gunners over for en lange kontraktforhandlinger til sommer. Således har Mesut Özil, Shkodran Mustafi, Pierre-Emerick Aubameyang, Henrikh Mkhitaryan og Sokratis alle kontraktudløb i løbet af sommeren 2021.

Undtagelsen til denne politik vil være spillere, der er i deres efterår af deres karriere og derfor ikke har stor markedsværdi.

Spillere som vil falde ind under denne kategori kunne eksempelvis være Nacho Monreal (33 år – kontrakt til sommeren 2019) og Laurent Koscielny (33 år – kontrakt til sommeren 2020), og nok også Sokratis, der er 33 år, når hans kontrakt udløber i 2021.

Indkøbskurv