3 TING VI LÆRTE AF WOLVES – ARSENAL

Arsenal jokkede endnu engang i spinaten, da de på udebane tabte med 3-1 til Wolverhampton, som havde bragt sig i front med 3-0 ved halvleg. Der er meget at tale om efter sådan en kamp – her er tre ting, vi lærte.

Vi har et udebane kompleks

En dårlig udebanestatistik er vel det mest kontinuerlige der er at finde i denne sæson hos Arsenal. I 17 kampe har vi kun fået 22 point, med nederlag i hele syv kampe.

Det er svært at sætte en finger på præcis, hvad det er, der gør os så dårlige på udebane. Men det kan i hvertfald konstateres, at vi har en mageløs evne til at komme bagud, hvor det kun i et enkelt tilfælde er lykkes at komme tilbage fra at være bagud. Krydrer man det med den manglende evne til at dukke op i de første minutter af kampe og et par skæve taktiske dispositioner, står man med opskriften på en udebaneform som Arsenals.

St. Tottenringhams Day er aflyst

For to runder siden lå det i luften at Gunners fans efter nogle års fravær kunne endelig kunne fejre St. Totteringhams Day. Den ville nok gå til sidste spillerunde, men med fem kampe tilbage og et forspring på to point, kunne Arsenal med fuld gevinst i resten af kampene sikre sig 3. pladsen og holde Tottenham på afstand.. Med to horrible indsatser og to nederlag i lige så mange kampe, er den mulighed nu så godt som forduftet med Tottenhams forspring på fire og tre nemme kampe for deres vedkommende. Samtidig virker det urealistisk med formen in mente, at Arsenal skulle vinde de resterende tre kamp, med både Leicester og Burnley.

Det er muligheden for Champions League dog ikke

Muligheden for Champions League er trods de negative resultater stadig åben. Vi er kun et point efter Chelsea, der i weekenden møder United, og stadig har Leicester ude og Watford hjemme. United har som sagt Chelsea, og så to nemme kampe mod Huddersfield ude og Cardiff hjemme. Men med to point i banken vil selv syv point i tre kampe for os betyde, at Arsenal ender over United, da vi i skrivende stund har en målforskel på +10 i forhold til Ole Gunnar Solskjærs mandskab. Det kræver dog, at vi ikke taber flere kampe på udebane i den her sæson, og lige nu virker det decideret usandsynligt.

Indkøbskurv