3 TING VI LÆRTE AF RENNES – ARSENAL

Højt at flyve, dybt at falde. Det er noget, som Arsenals fans kan nikke genkendende til. Efter en periode med gode præstationer og optimisme omkring Unai Emerys projekt, led det i går et gevaldigt knæk, da Arsenal måtte se sig slået med 3-1 på udebane i den første kamp i Europa Leagues 1/8 finale mod franske Rennes. Her er tre ting, vi lærte;

Der er lang vej til Baku

Det er ærgerligt, at knockoutkampene i Europa League spilles over to kampe (hjemme og ude), da Arsenal har store problemer, når det kommer til udebanekampene. Dette er ikke kun tilfældet i Europa. Dette har bestemt også gjort sig gældende i Premier League. Vejen til finalen, trofæet og kvalifikationen til næste sæsons Champions League ser svær ud. Dette på baggrund af Arsenals præstationer på fremmed græs. Hvis det lykkes Arsenal at gå videre med en stærk hjemmebanepræstation mod Rennes, så er der grund til bekymring, når kvaliteten hos modstanderen bliver bedre. Rennes er ikke noget dårligt hold – især på hjemmebane har de været gode, men et hold af Arsenals kaliber skal være i stand til at løse opgaven og komme fra den første kamp med et bedre resultat, end det var tilfældet.

Arsenal startede fint, de 11 udvalgte var godt sammensat og kom planmæssigt foran. Kampbilledet ændrede sig naturligvis ved udvisningen til Sokratis, men initiativet blev overladt for meget til det franske mandskab. Unai Emery fik meget ros for sin taktiske dispositioner i udekampen mod Tottenham, men de ændringer, han foretog efter det røde kort, havde en mindre heldig karakter. Arsenal forsvarede sig ud fra talkombinationen, 4-3-2, hvilket gav store udfordringer for vores backs. De var konstant i undertal, 2v1, og Arsenal blev sat under konstant tryk fra kanterne. Her kunne Unai Emery have valgt at gå med den klassiske løsning, 4-4-1. Begge mål i 2. halvleg blev også skabt via gennembrud i siderne.

2-1 på udebane er som udgangspunkt ikke noget dårligt resultat – 3-1 gør tingene mere kompliceret. Det er utilgiveligt, at man indkasserer et mål på en offensiv omstilling med to minutter tilbage af ordinær spilletid. Der skal spilles med livrem og seler. Nacho Monreal og Sead Kolasinac taber bolden efter et indkast højt på Rennes banehalvdel, og udviklingen derfra var katastrofal. Et sløset tilbageløb, som bedst kan eksemplificeres ved, at Aaron Ramsey oversprinter Matteo Guendouzi i sit tilbageløb for at dække det bagerste rum i feltet, som Nacho Monreal og Sead Kolasinac skulle have okkuperet. De to sidespillere luntede tilbage i denne situation.

Arsenal besidder et fantastisk topniveau, men vi oplever desværre stadigvæk et katastrofalt bundniveau, som hele tiden minder os om, at spændet mellem top- og bundniveau er stort og derfor gør det svært at drømme om Europa League-trofæet.

Aubameyang leder efter formen

Arsenals topscorer, Pierre-Emerick Aubameyang, har ramt en mindre formkrise på et tidspunkt i sæsonen, hvor Arsenal har mest brug for ham. Gaboneseren led utvivlsomt et nederlag i weekenden, da han kort før tid brændte straffesparket, som kunne have sikret Arsenal sejren mod Tottenham. Den oplevelse tog han med sig ind til kampen mod Rennes, torsdag aften. Pierre-Emerick Aubameyang havde store problemer i alle spillets facetter – især i fejlvendte situationer, hvor simple berøringer og aflæg ramte ved siden af medspillerne. Hans bevægelighed nød Arsenal stadig godt af og han kom flere gange i gunstige situationer, hvor skarpheden desværre var fraværende. Han plejer at være livsfarlig i modstanderens felt, men hans aktioner i denne position var uskarpe.

Mon ikke, at vores topscorer får lov til at se kampens begyndelse fra bænken i weekenden mod Manchester United, hvor Alexandre Lacazette er til rådighed igen? Han skal samle sig selv op igen, da der bliver brug for ham i returmødet mod Rennes, hvor skarpheden i modstanderens felt skal genfindes.

Den kommende uge afgør Arsenals sæson

Arsenal er stadig i en situation, hvor en top4-placering og videre avancement i Europa League er mulig, men meget afgøres i den kommende uge. På søndag venter der et opgør mod formstærke Manchester United og på torsdag et returopgør mod Rennes – begge hjemme i London. Hjemmebanefordelen er vital, da der har været leveret solide præstationer på eget græs.

Nederlaget til Rennes skal hurtigt viskes væk fra tavlen, da Manchester United kommer til London med oceaner af selvtillid. Deres trup er hårdt ramt af skader, men præstationen mod Paris Saint Germain i onsdags viser, at Ole Gunner Solskjær har skabt en enhed, som er fastbesluttet på at opnå tingene sammen. De leverede en flot defensiv præstation, var farlige på de offensive omstillinger og standardsituationer. De vil gøre alt for at levere fra samme skuffe i weekenden.

Kommer Arsenal fra de to opgør med sejr og videre avancement, så lever sæsonen på fineste vis, men hvis udfaldet bliver anderledes, er der en reel mulighed for at sæsonen er ovre, før det hele skal afgøres. Der er ikke plads til flere svipsere..

Come on you Gunners!

Indkøbskurv