3 TING VI LÆRTE AF LEICESTER – ARSENAL

En særdeles pinlig uge for Arsenal kulminerede søndag eftermiddag på King Power Stadium med et 1-0-nederlag til Leicester City. Her er tre ting, vi lærte af kampen. En særdeles pinlig uge for Arsenal kulminerede søndag eftermiddag på King Power Stadium med et 1-0-nederlag til Leicester City. Her er tre ting, vi lærte af kampen.

Özil-sagaen forsætter

Man er efterhånden blevet træt af at høre om Mesut Özils situation i Arsenal, men man må bare erkende, at hver gang den tyske stjernespiller ikke indgår i truppen, så er det en historie.

Begrundelsen for Özils fravær blev i denne omgang forklaret med at tyskeren efter sigende døjer med en mindre fodskade. Mængden af småskader som tyskeren pådrager sig samt antallet sygedage må få de fleste trænere til tvivle. Om Unai Emerys kvote for Özils fraværsdage snart er opnået, eller om tyskeren blot blev fravalgt til dagens kamp, vides ikke, men en snarlig afklaring på situationen ligger og lurer.

Ikke desto mindre manglede der kreativitet og service til Arsenals angribere Alexandre Lacazette og Pierre-Emerick Aubameyang, hvilket tyskeren potentielt ville kunne givet til Arsenals spil.

Mangel på kantspillere

Manglen på en decideret kantspiller blev udstillet i gårsdagens kamp. Med Alex Iwobi og Henrikh Mkhitaryan startende på de to kanter var det klart fra start, at Leicesters backs ikke ville blive udfordret på farten.

Nærmest symptomatisk for sæsonen, så bragte de to kanter tæt på intet til Arsenals spil. Højdepunktet fra de to skete midt i første halvleg gennem Iwobis yderst forkølet venstrebensskud, som Kasper Schmeichel let klarede. Således viste dagens kamp Arsenals behov for en kantspiller, der vil kunne udfordre ude på siderne af modstandernes forsvar.

Rutinen og koncentrationen mangler

At kalde de sidste syv dage for Arsenal pinlige er en klar underdrivelse. Mangel på rutine og koncentration var store årsager til, at gårsdagens kamp efterfølgende bedst kan beskrives som en fadæse.

Kampafgørende situationer virkede simpelthen til at skyldes sløseri. At 21-årige Ainsley Maitland Niles får to dumme gule kort, er naturligvis ikke en genistreg, men med hans alder taget i betragtning og det tvivlsomme dommerskøn in mente klarer den unge englænder frisag. Noget, som dog ikke kan tilgives, er episoder, som da Sead Kolasinac så sit snit til at drible i eget felt, dog uden at få konsekvenser. Ydermere udstillede tydeligt indøvede Leicester-dødbolde gang på gang, at Arsenals forsvar stod på alt for flade fødder.

I en tid hvor Shkodran Mustafi får skylden for Arsenals apatiske forsvarspil, uanset om han er på banen eller ej, så skal tyskeren i dag have ”ros”. Mustafi formåede i dag at spille 90 minutter uden at være direkte årsag til et modstandermål. Til gengæld skal Mustafis to forsvarskollegaer Sokratis og Laurent Koscielny have stor kritik for deres præstationer. Med Koscielnys rolle som anfører og Sokratis CV i betragtning, så er det utilgiveligt, at særligt Leicester andet mål skyldtes decideret mangel på koncentration. Et udspark fra Schmeichel røg lige over hovedet på de to, og Jamie Vardy kunne derfor nemt bringe værterne på 2-0.

Sæsonens mål om top-4 synes nu til at være meget urealistisk. Ønsket om at bringe Champions League tilbage, hvor det hører hjemme, kan dog stadig opnås gennem Europa League, hvor Valencia på torsdag venter i semifinalen.

Indkøbskurv