3 TING VI LÆRTE AF ARSENAL – VALENCIA

Emirates Stadium. Kampen forløb heldigvis bedre end de tre foregående kampe, Arsenal har spillet. En komfortabel sejr på 3-1 inden returopgøret på Mestella i næste uge. Her er tre ting vi lærte;

Nerverne skulle rystes af

Efter en mildest talt pinlig forrige uge var det som om, at Arsenal mandskabet lige skulle sparkes i gang igen. Kampen startede meget uroligt og Valencia var tæt på at bringe sig foran 1-0 efter fem minutters spil. Herfra skulle man tro, at The Gunners ville vågne op, men det var ikke tilfældet. Efter 11 minutter bragte Mouctar Diakhaby i stedet spanierne foran, efter Arsenal defensiven igen bliver snydt af en dødboldskombination.

På dette tidspunkt sad man som supporter og rystede godt og grundigt i bukserne. Man frygtede endnu en skuffende præstation. Der gik dog ikke mere end syv minutter fra den første scoring, før Arsenal fik reduceret. Målet var resultatet af en hurtig omstilling, hvor Alexandre Lacazette og Pierre-Emerick Aubameyang kombinerede flot og fuldstændig splittede Valencia-defensiven ad.

Herfra var det som om, at nerverne faldt på plads og Arsenal mandskabet kontrollerede langt bedre kampen herefter. Otte minutter efter scoringen dukkede Lacazette igen op efter et flot indlæg fra Granit Xhaka, og gjorde det til 2-1, som også var stillingen, da spillerne gik til pause.

Ekstrem vigtig scoring til 3-1

Arsenal pressede på store dele af anden halvleg og dominerede spillet fuldstændigt. Lacazette fik to kæmpe chancer i midten af anden halvleg, som den målfarlige franskmand normalt scorer på. Herefter skete der ikke det store og begge hold begyndte derfor at skifte ud. Jo nærmere kampens slutning kom, jo mere lignede det et slutresultat på 2-1.

Med de seneste udebanepræstationer in mente, sad man derfor og spekulerede over om en et måls føring ville være nok, når man skal ned til frygtindgydende Mestella. Det føltes som begge hold havde indstillet sig på resultatet, men et minut inde i tillægstiden dukkede den hurtige Aubameyang op og scorede fra en halvspids vinkel. En scoring som kan vise sig at være guld værd i Arsenal øjne.

Man kan nu tillade sig at lukke et mål ind og stadigvæk gå videre. Scorer man et enkelt skal Valencia op og score tre bare for at komme i forlænget. Scorer man to mål skal spanierne op og score hele fem mål for videre avancement.

Sæsonen er ikke slut endnu – op med humøret!

Det har som Arsenal-supporter været en hård tid og meget kritik er haglet ned over vores spillere. Ikke desto mindre kan sæsonens helt store mål stadigvæk blive en realitet, endda på to forskellige måder. Selvom resultaterne har været skuffende i Premier League, kan top fire stadigvæk nås og med et godt udgangspunkt før den anden semifinale Europa League er drømmen om Champions League stadigvæk i live.

Det vigtigt at holde humøret højt og huske på, der stadigvæk er alt at spille for! Stå bag spillerene og træneren de resterende kampe, så ender alt forhåbentlig godt!

Næste udfordring bliver på søndag i Premier League, hvor man på Emirates Stadium tager imod Brighton Hove Albion klokken 17:30.