3 TING VI LÆRTE AF ARSENAL – RENNES

Arsenal vendte for anden gang i træk et truende nederlag på udebane i Europa League til en samlet sejr hjemme i Londno. Sejren kom i hus ved hjælp af hård fight og god attitude. Her er tre ting, vi lærte;

Truppens bredde er afgørende!

Kampen startede godt, og Arsenal kom hurtigt foran 2-0. På daværende tidspunkt lignede det kun et spørgsmål om tid, før vi ville udbygge føringen og sikre os en vis form for kontrol i kampen. Målet udeblev dog og Rennes begyndte langsomt at arbejde sig ind i kampen og begyndte at se bedre ud i deres defensive organisation. Derfor fandt Unai Emery det nødvendigt at lave en dobbelt udskiftning i midten af anden halvleg, for at give Rennes-forsvaret noget andet at forholde sig til. Indskiftningerne af Alex Iwobi og Henrikh Mkhitaryan gav straks bonus og Arsenal fik to minutter efter indskiftningerne udbygget føringen til 3-0. Dette beviste vigtigheden af at have kvalitetsspillere på bænken, som kan være med til at ændre kampens udfald alt afhængig af kampens forløb.

Mere kynisme i de afgørende faser i kampen

Efter Pierre-Emerick Aubameyangs scoring til 3-0, opstod der flere gode muligheder, da Rennes var tvunget frem på banen, men Arsenal manglede kynismen i mange af situationerne. Selvsamme Aubameyang havde to chancer til at udbygge føringen, hvilket reelt set havde lukket kampen og dræbt den sidste spænding i opgøret. Det lykkedes ikke for gaboneseren, og Arsenal mandskabet skulle derfor igennem nogle nervepirrende minutter i slutningen af kampen. Alex Iwobi blev provokeret af nogle nærkampe mod slutningen af kampen, hvilket resulterede i et dumt spark fra den unge nigerianer – umodent og unødvendigt og kunne have kostet holdet dyrt. Det bliver interessant og se, om det får et efterspil.

Defensiv stabilitet og gode resultater med tre midtstoppere

På hjemmebane har Arsenal i de seneste tre kampe spillet med et femmandsforsvar. Dette har resulteret i ti scoringer og kun et enkelt mål indkasseret. Den defensive organisation ser mere solid ud, og vi får udnyttet vores offensive backs optimalt. Sead Kolasinac er altid en kilde til uro, og Ainsley Maitland-Niles får den opbakning han har brug for defensivt. Alexandre Lacazette og Aubameyang skiftes til at deltage i det defensive arbejde og den altid udskældte Mesut Özil er begyndt at arbejde mere for holdet.

Arsenal-mandskabet har bestået den sidste uges udfordringer med bravur og fansene kan med ro i sindet gå imod den kommende landskampspause.